Αρχική Top Stories Με μεγάλη επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της Ουρανίας Ραυτοπούλου

Με μεγάλη επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της Ουρανίας Ραυτοπούλου

0

DSCN7564

Πραγματοποιήθηκαν χθες βράδυ (3/6/2015) τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της Ουρανίας Ραυτοπούλου στην κατάμεστη Αίθουσα Τέχνης του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας «Θεόδωρος Στάμος» στην πλατεία Μαρκά.

Η κ. Ουρανία Ραυτοπούλου, μειλίχια και προσηνής όπως πάντα, καλωσόριζε τους πολυάριθμους φίλους της και τους επισκέπτες της έκθεσης με ένα μεγάλο και ζεστό χαμόγελο που αντικατόπτριζε τη χαρά της για την υλοποίηση της πρώτης ατομικής ζωγραφικής της έκθεσης και την αγάπη της για το “ταξίδι” των τεσσάρων ετών στα χρώματα και στα σχήματα.

Ιδιαίτερη ήταν και η χαρά της “δασκάλας” της κ. Χαράς Σαΐτη και των «συμμαθητών» της, που γνωρίζουν καλύτερα από όλους την πορεία του Εικαστικού Εργαστηρίου του Συλλόγου Ζωγραφικής και Αγιογραφίας Λευκάδας, που εμπνέει εκατοντάδες ανθρώπους του νησιού μας και μέσα από την δημιουργική και καλλιτεχνική ζύμωση αναδεικνύει μεγάλα ταλέντα. Και οι πολυάριθμοι επισκέπτες αλλά και καλλιτέχνες στα χθεσινά εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής είχαν να πουν μόνο θετικά σχόλια για τα εκθέματα και το ταλέντο της Ουρανίας Ραυτοπούλου.

Στα εγκαίνια την έκθεση προλόγισαν ο Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας κ.  Σπύρος Αρβανίτης και η επιμελήτρια της έκθεσης, Σκιτσογράφος και Συγγραφέας, κ. Τέτη Σώλου. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 14 Ιουνίου και είναι επισκέψιμη πρωινές και απογευματινές ώρες (10:00-12:30 και 19:00-22:00).

Ειρήνη Βονιτσάνου

DSCN7558

Η κ. Ουρανία Ραυτοπούλου με την Ζωγράφο κ. Σοφία Βλάχου-Πρωτόπαππα.

Λίγα λόγια για να γνωρίζουμε καλύτερα την κ. Ουρανία Ραυτοπούλου:

Λίγα λόγια για μένα

Συνταξιούχος του Δημοσίου από το τέλος του 2010 είχα επιτέλους τον χρόνο να πειραματιστώ βασανίζοντας την τέχνη–αγάπη μου από καταβολής του δικού μου κόσμου.

Η ευτυχής συγκυρία της λειτουργίας στη Λευκάδα του Συλλόγου των Φίλων Βυζαντινής Αγιογραφίας και Ζωγραφικής υπό την καθοδήγηση της εικαστικού και κριτικού τέχνης Χαράς Σαΐτη μου έδωσε την ευκαιρία να μαθητεύσω από τετραετίας και να ακροβατώ μεταξύ χρωμάτων και φόρμας καταθέτονας στον καμβά τα πώς και τα γιατί που με απασχολούν και με εκφράζουν.

Η λειτουργία από φέτος και τμήματος χαρακτικής μου άνοιξε νέους δρόμους δωρικής έκφρασης. Αυτές μου τις αναζητήσεις εκθέτω στην αίθουσα «Θεόδωρος Στάμος» στην πρώτη ατομική μου έκθεση.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

• Με το Εικαστικό Εργαστήρι, όπως μετονομάστηκε το ενεργό τμήμα του ανωτέρω Συλλόγου, έχω εκθέσει από το 2012 στον ίδιο χώρο σε όλες τις ομαδικές ετήσιες εκθέσεις.

• Στην ομαδική έκθεση Street Art, 2013

• Στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Πέτρου Λευκάδας συμμετείχα το 2013 στην ομαδική έκθεση «Αγιοπετρίτες εκθέτουν»

• Με το Εικαστικό Εργαστήρι στην Καρυά, 2014

• Στην 26η Πανεπτανησιακή Έκθεση, 2015

Έργα μου έχω διαθέσει στα τρία παζάρια αγάπης του Συλλόγου Cheap Art το 2012, 2013 και 2014.

Έργο μου υπάρχει στο φυλλάδιο «Η Λευκάδα στη ζωγραφική» που εκδόθηκε για τη Street Art από το Εικαστικό Εργαστήρι το 2013.

Επίσης έργο ομαδικής εργασίας στο οποίο συμμετέχω εκτίθεται στο Δημαρχείο Λευκάδας, δωρεά του εργαστηρίου μας  για τον εορτασμό των 150 χρόνων της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα.

Ουρανία Ραυτοπούλου

Ιούνιος 2015

DSCN7555

Η κ. Ουρανία Ραυτοπούλου με την Σκιτσογράφο και Συγγραφέα κ. Τέτη Σώλου.

Το εισαγωγικό σημείωμα της κ. Τέτης Σώλου :

Κλείνοντας έναν κύκλο επιστημονικής προσφοράς στην υπηρεσία του συνανθρώπου και μάλιστα την πιο ευαίσθητη ομάδα, τα παιδιά, με την ιδιότητα της παιδιάτρου η Ουρανία Ραυτοπούλου άνοιξε έναν καινούργιο κύκλο στον χώρο της τέχνης, που υπήρξε η αγάπη της από καταβολής του δικού της κόσμου.

Ξανάρχισε τις σπουδές μαθητεύοντας στο Εικαστικό Εργαστήρι. Δουλεύοντας εντατικά και διαρκώς πειραματιζόμενη σε διάστημα μικρότερο των τεσσάρων χρόνων δημιούργησε πάνω από 200 ζωγραφικά έργα με χαρακτηριστικό τους τη διαρκή εξέλιξη, κίνηση κι έκφραση. Τα θέματά της είναι λιτά και η ματιά της διεισδυτική. Η κοινωνική ευαισθησία είναι η δεύτερη επίστρωση του καμβά της ζωγράφου. Εκεί πάνω δημιουργείται η φόρμα που υπηρετεί την έμπνευση με τόλμη και γρηγοράδα. Καταστάσεις και συναισθήματα άλλοτε εκφράζονται άμεσα και άλλοτε υπονοούνται αφήνοντας χώρο στη φαντασία να τα ερμηνεύσει.

Είναι παράλληλες πορείες των συγκεκριμένων μορφών κι εκείνων που απελευθερώνονται μέσα από τη δημιουργική ασάφεια.

Ανάμεσα στα έργα της τα τοπία της Λευκάδας κατέχουν σημαντική θέση. Εκφράζουν την αγάπη για τη γενέθλια γη, το γλυκό της φως και το ποικιλόμορφο τοπίο. Είναι τοπία της ψυχής που άλλοτε με εκτυφλωτικό χρώμα κι άλλοτε με γαλήνιους τόνους προσκαλούν τον Άνθρωπο να τα αγαπήσει, να τα κατανοήσει και να τα κατακτήσει.

Τέτη Σώλου

Σκιτσογράφος-Συγγραφέας

DSCN7557

Η κ. Ουρανία Ραυτοπούλου με την δασκάλα της κ. Χαρά Σαΐτη.

DSCN7561

Η κ. Ουρανία Ραυτοπούλου με τον Ζωγράφο κ. Σωτήρη Θεριανό.

Μπορείτε να δείτε μερικά από τα έργα που εκτίθενται στην Αίθουσα Τέχνης «Θεόδωρος Στάμος» στο προσωπικό site της κ. Ραυτοπούλου [εδώ]

Ακολουθούν φωτογραφίες από τη βραδιά των εγκαινίων.

Προηγούμενο άρθροΟ Γιάννης Δραγώνας είναι ο νέος πρόεδρος του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων
Επόμενο άρθροKάλυψη του Κ.Υ. Βασιλικής με εφημερίες μόνο Γενικών Ιατρών