Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις The island–resignified: Επισκέψιμη έως τις 8/9 η τελική έκθεση του εγχειρήματος

The island–resignified: Επισκέψιμη έως τις 8/9 η τελική έκθεση του εγχειρήματος

0

DSCN0306

Εννέα Ευρωπαίοι καλλιτέχνες και κοινωνικοί επιστήμονες επισκέφθηκαν την Λευκάδα από τον Μάιο του 2015 έως τον Σεπτέμβριο του 2015, προκειμένου να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών του neion, The island–resignified (Το νησί – επανανοηματοδοτημένο). Το τελικό αποτέλεσμα του συνόλου των εργασιών τους παρουσιάζεται σε μια έκθεση που φιλοξενείται στο στενάκι της Βιβλιοθήκης, στο κτίριο πίσω από τον “Μασμανίδη”.

Την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια παρουσία πλήθους κόσμου. Το κοινό είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τις οπτικοακουστικές εργασίες των καλλιτεχνών, που εμπλέκουν και την τοπική κοινότητα, αλλά και να παρακολουθήσει ζωντανά την παρουσίαση των Ιταλών συμμετεχόντων G. Marri & B. Barsanti. Μεταξύ των εργασιών ξεχωρίσαμε τις ηχητικές καταγραφές παραδοσιακών τραγουδιών της Λευκάδας από επιτόπια έρευνα και καταγραφή μετά από επαφή με τραγουδοποιούς και οργανοπαίκτες της πόλης και των χωριών του νησιού. Στα εγκαίνια παραβρέθηκε και ο αναστηλωτής της Ακρόπολης και καθηγητής Αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ, κ. Μανόλης Κορρές.

Η έκθεση θα παραμείνει επισκέψιμη μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου 2015 μεταξύ 8 με 10 το βράδυ. Η Δήμητρα Κονδυλάτου, εμπνεύστρια του εγχειρήματος, βρίσκεται καθημερινά στο χώρο και ξεναγεί μικρούς και μεγάλους δίνοντας πληροφορίες για κάθε εργασία.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το project και το πρόγραμμα φιλοξενίας [εδώ].

Προηγούμενο άρθροΚαθιερώνεται η Ώρα του Πολίτη στην Ελληνική Αστυνομία
Επόμενο άρθροΠρογράμματα δημιουργικής απασχόλησης 2015 – 2016