Αρχική Άλλες ειδήσεις Διαφορα Αφιέρωμα στον Κώστα Βαλαμόντε

Αφιέρωμα στον Κώστα Βαλαμόντε

0

Ο Λευκαδίτης δημοσιογράφος Ηλίας Π. Γεωργάκης  κάνει μέσα από το προσωπικό του ιστολόγιο αφιέρωμα σε μια μορφή της παλιάς Λευκάδας, στον Κώστα Βαλαμόντε. Παρακάτω υπάρχει απόσπασμα από το αφιέρωμα.

Ακολουθεί απόσπασμα από το ιστολόγιο του Ηλία Γεωργάκη :

Ο Κώστας ντε Βαλαμόντε ή Κοκονιώρος ήταν μια ανεπανάληπτη φυσιογνωμία για τη Λευκάδα. Ταλέντο στη μουσική, μεγάλος μίμος, έπαιζε κορνέτα με τη μύτη, ζωγράφιζε, έκανε μορφασμούς και έβγαζε λαρυγγισμούς. Τραγουδούσε σε πολλές
γλώσσες χωρίς να τις γνωρίζει. Ήταν πάντα καλοντυμένος και γλεντζές. Υπερήφανος και ακατάδεχτος. Και υπεράνω χρημάτων. Σύχναζε στην παραδοσιακή ταβέρνα του ‘Ρεγάντου’. Εκει έκανε αναλύσεις στις νέες ιατροφιλοσοφικες θεωρίες του όπως για παράδειγμα ‘΄περι της θεραπείας σιωπής, αναπνοής και ακροαστικών της σπονδυλικής στήλης”. Παράλληλα ζωγράφιζε με μαρκαδόρους και σχέδια αρχιτεκτονικής. Στις αρχές του 1970 παρουσίασε στον ίδιο χώρο- για πρώτη φορά- και ο νέος καλλιτέχνης και αντίζηλος του Κώστα, ο λαναροβιομήχανος Σεραφείμ(τον θυμάμαι να γυρίζει ατημέλητος με ενα ποδήλατο και ένα σκυλί). Ο Σεραφείμ ονομάστηκε ζωγράφος της πετσέτας αφού ειχαν βρει… τον μπελά τους οι χαρτοπετσέτες του ”Ρεγάντου”. Εκει μια βράδια έγινε…. δημοπρασία έργων ζωγραφικής.

 

Διαβάστε ολόκληρο το αφιέρωμα στο ιστολόγιο του Ηλία Γεωργάκη κάνοντας κλικ ΕΔΩ

Προηγούμενο άρθροΝίκησε η Νίκη
Επόμενο άρθροΝίκησε η Δόξα