Αρχική Άλλες ειδήσεις Διαφορα 51,150 ευρώ από τους Έλληνες της Αυστραλίας στην Κιβωτό του Κόσμου

51,150 ευρώ από τους Έλληνες της Αυστραλίας στην Κιβωτό του Κόσμου

0
kivotos1

kivotos1

Ενημέρωση από τον Λευκαδίτη Πρόεδρο της ΑΧΕΠΑ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Tην Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013 στις 3.30 μμ η Αυστραλιανή αντιπροσωπεία της Ερανικής Επιτροπής για την κιβωτό του κόσμου, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της ΑΧΕΠΑ Βικτώριας κ. Σπύρο Ρομποτή, τον Ταμία κ. Πέτρο Πατιστέα, μέλος της Επιτροπής κ. Σάββα Νικολαίδη, μέλη της ΑΧΕΠΑ κα Καίτη Πάνου και κα Δήμητρα Κυπραίου, μαζί με άλλους Έλληνες κατοίκους, συγγενείς και φίλους, συνάντησε τον ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου, πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου, την διευθύντρια κα Μαρίνα Κατσίμπαλη και εθελοντές της οργάνωσης, και μετά την περιοδεία των καταπληκτικών εγκαταστάσεων στη Ζηνοδώρου 3, Κολωνός, Αθήνα, Ελλάδα, ο κ. Ρομποτής παρέδωσε στον Πατέρα Αντώνιο την επιταγή για το ποσό των €51,150 (ευρώ) (περίπου Α$74,000+) που συγκεντρώθηκε στη Μελβούρνη για την υποστήριξη των παραμελημένων παιδιών, μητέρες και άλλους άπορους ανθρώπους που η Κιβωτός του κόσμου φροντίζει καθημερινά.

Όλοι οι παρόντες εξέφρασαν το θαυμασμό τους για την εξαιρετική επαγγελματική εργασία που όλοι οι εθελοντές προσφέρουν στην Κιβωτό και τους ευχήθηκαν υγεία και κουράγιο να συνεχίσουν αυτή την Θεάρεστη κοινωνική υπηρεσία, ειδικά τώρα που η Ελλάδα και οι κάτοικοι της υποφέρουν κάτω από τα σκληρά μέτρα λιτότητας και χρειάζονται κάθε είδος στήριξης και ανακούφισης.

Σπύρος Ρομποτής
Πρόεδρος ΑΧΕΠΑ Βικτωρίας και
Γραμματέας της Ερανικής Επιτροπής

kivotos2

kivotos3

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ Α.Χ.Ε.Π.Α

ΑΧΕΠΑ Σημαίνει: ΑΥΣΤΡΑΛΟ,ΑΣΙΑΤΙΚΟΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ – ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ – ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ

• Ο οργανισμός ΑΧΕΠΑ ιδρύθηκε για πρώτη φορά το 1922 στην πόλη Ατλάντα της Πολιτείας Γεωργίας της Αμερικής

• Η ΑΧΕΠΑ θεωρείτε ως ο τρίτος μεγαλύτερος κοινωφελής οργανισμός στον κόσμο, μετά το Rotary και Loins, και λειτουργεί στην Αμερική – Καναδά – Ελλάδα – Κύπρο – Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία.

• Το γράμμα Ε στην Λέξη Α.Χ.Ε.Π.Α σημαίνει Επι-Μόρφωση [Επί = πρόθεση που σημαίνει Επιπλέον δηλαδή Επιπλέον από την Μόρφωση], για τον λόγο αυτόν και ο Οργανισμός ΑΧΕΠΑ δίνει Ετήσιες Υποτροφίες σε μαθητές Φοιτητές σχολείων και πανεπιστημίων ανά τον κόσμο και συμμετάσχει σε πολλές Επιμορφωτικές εκδηλώσεις

• Η ΑΧΕΠΑ στην Αυστραλία πρώτο ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 1934 στην επαρχιακή πόλη Warring Creek της Νέας Νοτίου Ουαλίας από τον Ελληνο-Αυστραλό Νικόλαο Ανδρόνικο που γύρισε στην Αυστραλία μετά από πολύχρονη απουσία στην Αμερική. Το 1936 ιδρύθηκε τμήμα της ΑΧΕΠΑ στην Κουισλάνδη και το 1942 στην Βικτωρία. Η ένωση των τμημάτων αυτών επιτεύχθηκε πανα,Αυστραλιανά το 1954, όταν έγινε το πρώτο εθνικό συνέδριο στο Σύδνευ Αργότερα τμήματα της ΑΧΕΠΑ δημιουργήθηκαν στην Δυτική Αυστραλία – Νότιο Αυστραλία – Καμπέρα – Τασμάνια και το 1992 στο Wellington της Νέας Ζηλανδία. Τμήμα της ΑΧΕΠΑ επίσης δημιουργήθηκε και στην πόλη της Αθήνας στην Ελλάδα.

• Κύριοι σκοποί και επιδιώξεις του οργανισμού ΑΧΕΠΑ Αυστραλίας είναι:
• Μία καλύτερη συνεννόηση και κατανόηση μεταξύ του Ελληνισμού και της Αυστραλιανής κοινωνίας , αλλά και συγχρόνως να Διατηρήσει, να καλλιέργησει, αλλά και να Προωθήσει τα Ιδεώδη, ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ και την Ελληνική Πολιτιστική Κληρονομιά,
• Η ΑΧΕΠΑ απαρτίζεται από πολλές επιτροπές αφοσιωμένες ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, σε φιλανθρωπικούς και ΓΕΝΙΚΑ κοινωφελείς σκοπούς.
• Τα μέλη των επιτροπών εργάζονται με επιμέλεια να φέρουν σε πέρας τους σκοπούς τους για μία Καλλιτέρο κοινωνία.
• Η ΑΧΕΠΑ Αυστραλίας Ήταν και Είναι Πρωτοπόρος του Μακεδονικού – Βορειοηπειρωτικού – Κυπριακού – Ίμβρου και Τένεδος – Επιστροφή Μαρμάρων του Παρθενώνα – Αγίας Σοφίας – και Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως προβλημάτων με την συνεργασία των Διεθνών Επιτροπών της ΑΧΕΠΑ

• Υποστηρίζει επίσης διάφορα φιλανθρωπικά και κοινωφελή ιδρύματα όπως Ανακουφίσεως [Welfare]-Πολλυεμελίτιδα – Διαβήτη –Τυφλών – World Vision – Παιδιά με ανίατες αρρώστιες – Μεσογειακή Αναιμία – Καρκίνο – Νοσοκομεία παίδων – Ιατρικές έρευνες – με χρηματικές προσφορές και κληροδοτήματα, καθώς και με χρηματικές προσφορές για εθνικές ανάγκες και καταστροφές όπως από Πλημμύρες – Ανομβρίες – και Φωτιές όπως πρόσφατα στην Ελλάδα με την συγκέντρωση του ποσού των $140.000.00 καθώς και του ποσού των $60.000.00 για τον Παιδικό Διαβήτη στο νοσοκομείο του Αγίου Λεονάρντο της Νοτίου Ουαλίας.

• Το 1998 η ΑΧΕΠΑ Αυστραλίας ΔΩΡΙΣΕ το έργω του Έλληνο-Αυστραλιανού ζωγράφου Γεωργίου Χατσατούρη για την επέτειο των Διακοσίων χρόνων Ιστορίας του Κράτους της Αυστραλίας στην Αυστραλιανή Κυβέρνηση τον ζωγραφικό πίνακα «Μετανάστης» ο οποίος είναι αναρτημένος στην έκθεση του Κοινοβουλίου Κάμπερας.

• Με πρωτοβουλία της ΑΧΕΠΑ οι Ελληνικές κοινότητες της Αυστραλίας με την ανάληψη των Ολυμπιακών αγώνων το 2000, συνεισφέραν το σεβαστό ποσό των $638,000.00 δολαρίων για την ανέγερση του μεγαλοπρεπούς μνημείου του «Δισκοβόλου» στο πάρκο Homebush του Σύδνευ, το οποίο συμβολίζει το Αρχαίο Ελληνικό πνεύμα και την Ελληνική πολιτιστική κληρονομιά που μεταλαμπάδευσαν οι Έλληνες εδώ στην Δεύτερη πατρίδα τους την Αυστραλία.

• Όλα τα εκτελεστιστικά μέλη της επιτροπής αυτής ΑΧΕΠΑΝΣ.
• Στις δεκαετίες του 40-50-60 αλλά και 70 μέλη της ΑΧΕΠΑ παρευρίσκονταν στην υποδοχή και στις τελετές πολιτικογραφήσεως των Ελλήνων μεταναστών
• Τον Σεπτέμβριο του 2007 σε συνεργασία με το Ελληνικό ραδιοφωνικό πρόγραμμα του SBS έκανε Παναυστραλινό έρανο για τους Πυροπαθείς της Ελλάδας και συγκέντρωσε από προσφορές των μελών και του κόσμου το ποσόν των $125.000.00
• Με προσφορά των ΑΧΕΠΑΝΣ Βικτωρίας το ποσό των $10.000.00

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ ο Λευκαδίτης κος Σπύρος Ρομποτής  επί του παρόντος διατελεί και πρόεδρος της Ένωσης Αγιοπετριτών Λευκάδας Αυστραλίας, πρόεδρος της Λευκαδιακής Αδελφότητας Μελβούρνης που ιδρύθηκε το 1942 και υπό αυτή την ιδιότητα προεδρεύει της Επτανησιακής Ομοσπονδίας Μελβούρνης Αυστραλίας για το 2013-14.

Προηγούμενο άρθροΜαϊντανός, Μαντζουράνα και Μάκα
Επόμενο άρθροΗ επίσκεψη του Κάρολου Παπούλια στην Λευκάδα σε βίντεο