Αρχική Άλλες ειδήσεις Διαφορα Ο Διαμαντής και το χθεσινό Eurogroup

Ο Διαμαντής και το χθεσινό Eurogroup

0
exanthia-eurogroup

exanthia-eurogroup

Γράφει ο Ανδρέας Σταύρακας “Κόκορος”.

Με αφορμή την πεντάωρη σύσκεψη και την αναβολή του χθεσινού eurogroup ,μου θύμισε ένα πραγματικό ευθυμογράφημα που έγραψε ο Ηλίας ο Τσάκαλος .
«Κάποτε ζούσε στην Εξάνθεια ένας ωραίος τύπος που τον έλεγαν Διαμάντη ,ήταν πανέξυπνος ,έκανε ωραίες φάρσες και έλεγε νόστιμα αστεία .

Κάποια φορά που ο Διαμάντης πήγαινε με το μουλάρι του από τη πόλη στο χωριό, εκεί κοντά στο Φριά έπιασε η βροχή .Ο δόλιος ο Διαμάντης πρόφτασε και μπήκε στο πλησιέστερο καφενείο .Όταν τον είδαν οι χωριάτες ,τον καλωσόρισαν με νόημα και ήταν έτοιμοι να διασκεδάσουν με το Διαμάντη .Στο χωριό τότε υπήρχαν δύο γιατροί ο Πανάγος και ο Λούκας που όπως συνήθως ήταν μαλωμένοι μεταξύ τους ,για επαγγελματικούς και πολιτικούς λόγους , «όπως η Λαγκάρντ με τη Μέρκελ». Ο ένας γιατρός ο Λούκας ήταν ένας από τους θαμώνες του καφενείου που μαζί με τους άλλους άρχισαν να πειράζουν το φουκαρά το Διαμάντη .

Ο Διαμάντης σηκώνονταν κατά διαστήματα και κοιτούσε μήπως σταμάτησε η βροχή για να φύγει .Τότε ο γιατρός είπε στο Διαμάντη να μην ανησυχεί ,αν συνεχίσει να βρέχει κάποιος θα τον φιλοξενήσει .Με λίγα λόγια άρχισαν οι χωριάτες να θέλουν όλοι να τον φιλοξενήσουν και μάλωναν μεταξύ τους ποιος θα τον πάρει στο σπίτι του.

Πήρε το λόγο ο γιατρός ,«όπως ο πρόεδρος του eurogroup εχθές» και είπε για να μην μαλώσετε θα πάρουμε την τράπουλα και θα ρίξουμε την πασιέντσα . Σε όποιον πέσει το χαρτί θα φιλοξενήσει τον Διαμάντι , «όπως έκαναν με το Στουρνάρα οι εταίροι μας».
Κάθισαν γύρω από το τραπέζι όλοι οι χωριάτες «όπως οι υπουργοί οικονομικών της Ευρώπης» με πρόεδρο το γιατρό όπως τον «Γιούνκερ» και άρχισαν με κολοζαυριές να ρίχνουν την τράπουλα .

Τα χαρτιά όμως δεν έβγαιναν και αφού πήγε πέντε η ώρα το πρωί ,άρχισαν οι χωριάτες ένας ένας να αποχωρούν ,λέγοντας τα καλύτερα λόγια για τους Ξαθείτες και το Διαμάντη .Όπως οι εταίροι μας έλεγαν ένα κάνταρο πενέκια για τους Έλληνες και το Στουρνάρα .Στο τέλος αφού έφυγαν όλοι ,μαζί και ο γιατρός ,ο καφετζής έβγαλε το Διαμάντη έξω και έκλεισε το καφενείο. « όπως έγινε με το Στρουνάρα ».

Έτσι ο Διαμάντης γύρισε στο χωριό του ταλαιπωρημένος και βρεγμένος « όπως ο φουκαράς ο Στουρνάρας » .Φτάνοντας στο χωριό ο Διαμάντης ξεθεωμένος τον περίλαβε η γυναίκα του και του έψαλε τον εξάψαλμο . « όπως έκανε ο Σαμαράς στο φουκαρά το Στουρνάρα .
Η δε πεθερά του ο «Τσίπρας» του έσυρε όσα σέρνει η σκούπα .

Βρίζοντας τον, του έλεγε ,δεν σου τα έλεγε ο φίλος σου ο Βαρουφάκης πως σε κοροϊδεύουν ,αλλά εσύ ο Στρουνοκέφαλος δεν τον άκουσες .

21 11 2012

Α . Ι . Σ . Κόκορος
.

Προηγούμενο άρθρο“Τα χιόνια του Κιλιμάντζαρο” στην Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας
Επόμενο άρθροΗ Λαική Συσπείρωση για το Νηπιαγωγείο Νυδριού και την αύξηση των τελών ύδρευσης