Αρχική Άλλες ειδήσεις Διαφορα Η επίσκεψη του σχολείου Βίλχελμ Νταίρπφελντ του Βούπερταλ – WilhelmDörpfeldGymnasium – στη...

Η επίσκεψη του σχολείου Βίλχελμ Νταίρπφελντ του Βούπερταλ – WilhelmDörpfeldGymnasium – στη Λευκάδα

0

Θραύσματα: τα πολύτιμά μας

Τρεις μαθητές από την τάξη των αρχαίων ελληνικών,ο Philipp,η Charlotte και η δική μας Βασιλική συνοδευόμενοι από τον καθηγητή τους  κ. Winkelsenκαι τον επίτιμο πρόεδρο του σχολείου και πρόεδρο του Συλλόγου φίλων Β. Νταίρπφελντ κ. Peikert, επισκέφτηκαν το νησί μας μετά από πρόσκληση του Συλλόγου μας για να έρθουν σε επαφή με τις σχολικές κοινότητες στο Νυδρί και τη Λευκάδα για να συζητήσουν και διαμορφώσουν όλοι μαζί το πλαίσιο μιας συνεργασίας στο μέλλον.

Από αριστερά:η Βασιλική, ο κ. Winkelsen ,ο κ.Peikert, η Charlotte , ο Philipp κρατώντας τα δώρατου Συλλόγου μας μπροστά στην κατασκευή μας με τις φωτογραφίες του γλυπτού.

 

Το Γυμνάσιο Β. Νταίρπφελντ είναι ένα από τα πιο σπουδαία ουμανιστικά σχολεία της Ευρώπης και ιδρύθηκε το 1592.Το 1938 είναι η χρονιά που δίνεται το όνομα του Β. Νταίρπφελντ στο σχολείο και μας συνδέει σήμερα όλους μέσα στο ωραίο άνοιγμα του χρόνουκαι της κοινωνίας εδώ στο Νυδρί και τη Λευκάδα.

Από αυτή τη χρονιά και η επιστολή προς το Γυμνάσιο που γράφει ο ίδιος ο αρχαιολόγος από τηΛευκάδα- τα αρχεία μας έστειλε το σχολείο, στα δύο χρόνια της αλληλογραφίας μας έχουν γίνει πολλές ανταλλαγές – κάνοντας έτσι ξανά ο χρόνος την ολική επαναφορά στο σημείο εκκίνησης: το νησί μας!

Ένα θραύσμα η μικρή αυτή αποστολή. Ένα θραύσμα και η τάξη τους των αρχαίων ελληνικών.

Προηγούμενο άρθροΔεν θα υποδεχθεί πρόσφυγες και μετανάστες το παλιό Νοσοκομείο Λευκάδας – Συνάντηση του Βουλευτή Ν. Λευκάδας με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη
Επόμενο άρθροΠεριβαλλοντικές δράσεις στη Λευκάδα 12 & 13 Οκτωβρίου