Αρχική Άλλες ειδήσεις Διαφορα Ο Κάλαμος μεταξύ 8 νησιών για ήσυχες διακοπές

Ο Κάλαμος μεταξύ 8 νησιών για ήσυχες διακοπές

0
kalamos

kalamos

Μυστικά νησιά του πελάγους – Εκεί δεν θα μας βρει κανείς.

Στην ιστοσελίδα της έγκριτης δημοσιογράφου Ειρήνης Νικολοπούλου, eirinika.gr, δημοσιεύονται 8 “μυστικά” νησιά ιδανικά για ήρεμες διακοπές, σύμφωνα με το arttravel.gr. Ανάμεσα σε αυτά και ο Κάλαμος.

Συγκεκριμένα η ιστοσελίδα αναφέρει:

Δεν υπάρχει λόγος να λοξοδρομήσουμε προς τα μεγάλα νησιά. Ξενιτευόμαστε σε ανέπαφες στεριές της επαγγελίας. Ξυπνάμε μέσα στη νύχτα. Ήρεμοι, επειδή απλά, έχει φεγγάρι. Ναρκωμένοι από το ιώδιο της θάλασσας, έχοντας στα χείλη τη γεύση από το δέρμα του Οδυσσέα. Όλα τα άλλα τα έχει καταπιεί η θάλασσα.

Κάλαμος, Επτάνησα

Οι παπούδες στην Αιτωλοκαρνανία λένε ότι ο Κάλαμος ήταν ο βράχος που πέταξε ο οργισμένος Κύκλωπας στον πολυμήχανο Οδυσσέα και τους συντρόφους του. Σαν βουνό μέσα στη θάλασσα. Μονάχο του. Μυρίζει θυμάρι, βασιλικό, δάφνη και στο χώμα του ριζώνουν κουμαριές, σκίνοι, θαλασσινά πεύκα και ροδιές με άγουρους ακόμη καρπούς. Τον Κάλαμο δεν τον ξέρει κανείς. Για να τον συστήσεις σε κάποιον πρέπει να τον γνωρίζεις καλά. Nα ξέρεις ότι μπορεί χωρίς αυτοκίνητο, club και freddo. Να ξέρεις ότι θέλει να ξεφύγει. Ούτε λεωφορείο, ούτε ταξί, μόνο κανένα ποδήλατο και τα αγροτικά της κοινότητας που θα προσφερθούν να σε εξυπηρετήσουν. Εδώ ευλογεί ο Άγιος Δονάτος, μυστικός και αυτός.

Η δημοσίευση συνεχίζει με πληροφορίες για τη διαμονή και το φαγητό στο νησί των Επτανήσων, αλλά και για τους υπόλοιπους επτά προορισμούς, μεταξύ των οποίων οι Οθωνοί , η Χάλκη, οι Λειψοί, κ.α.

Δείτε ολόκληρο το άρθρο στο eirinika.gr

Προηγούμενο άρθροΗ ηθοποιός Πηνελόπη Πλάκα στη Λευκάδα
Επόμενο άρθροΝα τον γνωρίσουμε, να τον αλλάξουμε…