Αρχική Άλλες ειδήσεις Διαφορα 5ος διαγωνισμός Ελαιολάδου ΚΟΤΙΝΟΣ

5ος διαγωνισμός Ελαιολάδου ΚΟΤΙΝΟΣ

0
elaiolado

elaiolado

Στα πλαίσια της έκθεσης ελαιολάδου 5η ΕΛΑΙΟΤΕΧΝΙΑ 2013.

Στα πλαίσια της έκθεσης ελαιολάδου 5η ΕΛΑΙΟΤΕΧΝΙΑ 2013, 1-3 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί και φέτος ο 5ος διαγωνισμός Ελαιολάδου ΚΟΤΙΝΟΣ με στόχο οι ελαιοπαραγωγοί, ελαιοτριβείς, τυποποιητές οι οποίοι διαθέτουν νομίμως τυποποιημένο το προϊόν τους, να διατηρήσουν και να βελτιώσουν την ποιότητα του επωνύμου προϊόντος τους προωθώντας την χρήση του ελαιόλαδου υψηλής ποιότητας σε όλη την γκάμα των πεδίων χρήσης και κατανάλωσής του.

Ο διαγωνισμός ΚΟΤΙΝΟΣ 2013 θα εξελιχθεί σε δύο σκέλη.
1). Το πρώτο σκέλος θα αφορά τον διαγωνισμό Ποιότητας Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου (Ισχυρής, Μέτριας και Ελαφράς έντασης Φρουτώδους), ενώ
2). Το δεύτερο σκέλος θα αφορά τον διαγωνισμό για την ανάδειξη της καλύτερης Συσκευασίας Τυποποιημένου Ελαιολάδου (Περιέκτης, Καινοτομία, Συνολική Εικόνα, Ετικέτα).

Στόχοι του διαγωνισμού.
Η ώθηση των ελαιοκαλλιεργητών, ελαιοπαραγωγών, ελαιοτριβέων, τυποποιητών και λιανοπωλητών οι οποίοι διαθέτουν νομίμως τυποποιημένο το προϊόν τους, να διατηρήσουν και να βελτιώσουν την ποιότητα του επωνύμου προϊόντος τους προωθώντας την χρήση του ελαιόλαδου υψηλής ποιότητας σε όλη την γκάμα των πεδίων χρήσης και κατανάλωσής του.
Η προώθηση της γνώσης της ιδιαίτερης αξίας των υγιεινών, θρεπτικών ιδιοτήτων του ελαιολάδου και της Μεσογειακής διατροφής, σε καταναλωτές μικρής ηλικίας, σε επαγγελματίες ζαχαροπλάστες, βιοτέχνες, ιδιαίτερα σε σχολές μαγειρικής γαστρονομίας και σε εστιατόρια στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.
Η ανάδειξη της διαφορετικότητας των ποικιλιών και της υψηλής ποιότητας των ελαιολάδων που
παράγονται στην Ελλάδα με κύριο σκοπό την αύξηση της γνώσης των γευστικών διαφορών τους, τόσο σε Εθνικό όσο και σε Διεθνή επίπεδο. Η συνεργασία Ελληνικών και Διεθνών Πανεπιστημίων καθώς και Ερευνητικών Κέντρων μέσω της συνδιοργάνωσης μαθημάτων, ανάπτυξης εκπαιδευτικού υλικού αλλά και άμεση χρήση του Ελαιόλαδου σε φαγητά και λοιπά τρόφιμα, αποτελεί κύριο μέσο της προσπάθειας αυτής.
Η αύξηση της ανταγωνιστικότητας και συνεπώς η βελτιστοποίηση της ποιότητας του Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιόλαδου, που διατίθεται προς κατανάλωση στην Ελληνική αλλά και Διεθνή αγορά.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.eleotexnia.gr όπου και θα βρείτε τη φόρμα συμμετοχής.

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση Περιφερειαρχών με τον Υπ. Εσωτερικών
Επόμενο άρθροΑίτημα επανέναρξης αεροπορικής σύνδεσης Αθήνας-Ακτίου από το Επιμελητήριο