Αρχική Άλλες ειδήσεις Διαφορα Το Online Gaming στις Μέρες Μας & Συναρπαστικές Εξελίξεις

Το Online Gaming στις Μέρες Μας & Συναρπαστικές Εξελίξεις

0

Είναι σίγουρο πως υπάρχουν αναρίθμητες εκφάνσεις πολιτισμού στην σύγχρονη κοινωνία. Από θεατρικές παραστάσεις μέχρι την συγγραφή βιβλίων, από τις κινηματογραφικές δημιουργίες μέχρι τη ζωγραφική σε καμβά και τα γλυπτά που κοσμούν τον περιβάλλοντα χώρο σημαντικών κτιρίων, τα πάντα είναι Τέχνη και Πολιτισμός.  Και μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ξεπήδησε εδώ και χρόνια ο τομέας του online gaming.

Αν και πολλούς μπορεί να τους ξενίζει ο όρος και να απέχουν από αυτό το φαινόμενο, είναι πραγματικά άξιο θαυμασμού πόσο πολύ έχει προχωρήσει αυτή η μορφή πολιτισμού σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Αν μάλιστα αναλογιστεί κάποιος ότι το διαδίκτυο εξαπλώθηκε τα τελευταία χρόνια σε κάθε γωνιά σχεδόν της Γης, τότε είναι απολύτως φυσιολογικό επακόλουθο η ανάπτυξη των διαδικτυακών παιχνιδιών.

Τι όμως αντιπροσωπεύει αυτός ο όρος; Τι εννοούμε με το «διαδικτυακό παιχνίδι»; Σίγουρα για τον καθέναν από εμάς αντιπροσωπεύει και κάτι το διαφορετικό. Για τους πιο ενθουσιώδεις χρήστες του διαδικτύου που βρίσκουν συναρπαστικό τον κόσμο του φανταστικού, εταιρείες όπως η Blizzard με παιχνίδια όπως το Heroes of the Storm και το αγαπημένο Diablo έχουν φέρει επανάσταση. Συνεργασίες παικτών από διάφορα μέρη του πλανήτη, διαδραστικά παιχνίδια και ταυτόχρονο gaming κατά μήκος του πλανήτη, πρόκειται σίγουρα για επανάσταση!

Ένας εντελώς διαφορετικός κόσμος online gaming ξετυλίγεται μέσα από παιχνίδια καζίνο και άλλων επιλογών στοιχηματισμού. Αν και στην αρχή της λειτουργίας αυτών των ιστοσελίδων υπήρχαν προβλήματα με το νομικό τους πλαίσιο, πλέον έχουν αρθεί οποιεσδήποτε δυσκολίες. Στη χώρα μας συγκεκριμένα λειτουργεί η ρυθμιστική αρχή, που αξιολογεί τις ιστοσελίδες τέτοιων παιχνιδιών και τις κρίνει κατάλληλες ή μη. Ως αποτέλεσμα, το online gaming κι εδώ έχει εξελιχθεί σημαντικά και ακόμη περισσότερες δυνατότητες ξετυλίγονται για το μέλλον.

Τέλος, μία ακόμη κατηγορία διαδικτυακών παιχνιδιών με εκατομμύρια θαυμαστές είναι φυσικά η κατηγορία των παιχνιδιών στα social media. Ποιος δεν έχει «κολλήσει» παίζοντας στο κινητό του ένα εθιστικό παιχνίδι, όπως το Candy Crush Saga ή παλιότερα το Farmville; Δύο μεγάλες αγάπες έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους: η αγάπη για τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης (όπως το Facebook) και εκείνη για το online gaming. Η ανταπόκριση είναι τρομακτική!

Μέσα σε έναν διαρκώς εξελισσόμενο κόσμο όπου η τεχνολογία διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο, το online gaming μπορεί μονάχα να εξελίσσεται μαζί με την κοινωνία, προσφέροντάς μας συγκινήσεις και εμπειρίες  μοναδικές… Ας το απολαύσουμε!

Προηγούμενο άρθροΤοποθέτηση του τ. Αντιπεριφερειάρχη Θ. Βερύκιου για την πεζοδρόμηση στο Νυδρί
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση Σπύρου Σπύρου για το νέο Οργανισμό της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων