Αρχική Άλλες ειδήσεις Διαφορα Συστήματα ασφαλείας για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους

Συστήματα ασφαλείας για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους

0

Οι ολοένα αυξανόμενες ανάγκες για φύλαξη έναντι των απειλών που προκύπτουν από την εγκληματικότητα έχουν εξελίξει ανάλογα και τον τομέα των συστημάτων ασφαλείας, και μάλιστα τόσο εκείνα που αφορούν το εσωτερικό των σπιτιών όσο και εκείνα που προστατεύουν τους εξωτερικούς χώρους.

Όσον αφορά την πρώτη κατηγορία, βασικά συστήματα ασφαλείας αποτελούν οι κλειδαριές, με κλειδιά που δεν αντιγράφονται, και είναι κατασκευασμένες από εξαιρετικά ανθεκτικά υλικά, οι πόρτες ασφαλείας, που είναι ως επί το πλείστον βαριές και μεταλλικές, και τα συστήματα συναγερμού. Σε αυτά τα τελευταία αξίζει να σταθούμε ιδιαίτερα, αφού είναι και οι πιο αξιόπιστοι και «ενεργοί» φύλακες ενός σπιτιού. Με τον ήχο που βγάζουν σε περίπτωση παραβίασης τρέπουν σε άτακτη φυγή τους κακοποιούς, ενώ οι πιο εξελιγμένοι ειδοποιούν την Αστυνομία ή και κάποια ιδιωτική εταιρεία φύλαξης για τον επερχόμενο κίνδυνο.

Ο πιο αποτελεσματικός αλλά και… ύπουλος φύλακας ενός σπιτιού είναι πάντως οι κάμερες, αφού ακόμα και αν ένας διαρρήκτης έχει ολοκληρώσει την… αποστολή του δεν είναι καθόλου σίγουρος πως οι κινήσεις του δεν έχουν καταγραφεί από κάποια μυστική κάμερα.

Πολλές φορές το υλικό που έχει καταγραφεί από ληστείες και διαρρήξεις έχει οδηγήσει τις Αρχές στα ίχνη των κακοποιών εντός ολίγων ωρών.

Πριν όμως φτάσει στο σπίτι ο διαρρήκτης, καλό θα είναι να έχουμε κάνει την πρόσβασή του δύσκολη από πολύ νωρίτερα. Σε αυτό συντελούν τα συστήματα ασφαλείας εξωτερικών χώρων.

Αυτά περιλαμβάνουν πρώτα απ’ όλα την περιμετρική προστασία μέσω μικροκυματικών δεσμών, οι οποίες μέσω ενός πομπού και ενός δέκτη ενεργοποιούν τον συναγερμό όταν διαπιστώνεται οποιαδήποτε μεταβολή διαπιστώνει ο δέκτης. Η τεχνολογία αυτή είναι πολύ εξελιγμένη, έτσι ώστε να μηδενίζεται η πιθανότητα λάθους.

Στην ίδια λογική κινούνται και οι ανιχνευτές κίνησης με υπέρυθρες ακτίνες. Αν για οποιονδήποτε λόγο διακοπεί η «συνομιλία» μεταξύ πομπού και δέκτη που πραγματοποιείται μέσω των υπέρυθρων ακτίνων, αποστέλλεται σήμα στο εγκατεστημένο σύστημα ασφαλείας και ηχεί ο συναγερμός. Ανάλογοι είναι και οι συναγερμοί που ενεργούνται με φωτοκύτταρο, οι γνωστοί μηχανισμοί που συναντάμε σε τουαλέτες και «έξυπνα» κτίρια.

Και για τους πιο «παραδοσιακούς» πελάτες που θέλουν τα μέσα αποτροπής να είναι σαφή και ορατά υπάρχουν τα κάγκελα ασφαλείας, που τοποθετούνται σε πόρτες και παράθυρα και κάνουν κάθε σκέψη για εισβολή να… παραμένει στο επίπεδο της σκέψης.

Παράλληλα με την αγορά ενός συστήματος συναγερμού, καλό είναι να απευθυνθείτε στους επαγγελματίες για να πάρετε κάποιες συμβουλές, τόσο για τον τρόπο χρήσης των εξαιρετικά ευαίσθητων μηχανισμών όσο και για εναλλακτικούς τρόπους αντιμετώπισης μιας απειλής εισβολής αν κάτι δεν πάει καλά. Ιδιαίτερη σημασία έχει και η καλωδίωση για την επικοινωνία των μερών και την άψογη λειτουργικότητα του συστήματος, αλλά και για την αισθητική του σπιτιού σας. Καλό είναι επίσης τα καλώδια να μην είναι ορατά για να μην τα αχρηστεύουν οι διαρρήκτες, αλλά και για να μη γίνεται αντιληπτό ότι στο σπίτι υπάρχει συναγερμός.

Ανάλογα λοιπόν με το είδος του συναγερμού που επιθυμείτε και αφού πάρετε τις κατάλληλες συμβουλές χρήσης και λειτουργικότητας από τους ειδικούς, με την εγκατάσταση ενός αξιόπιστου συστήματος θα εξασφαλίσετε πως το σπίτι σας και η περιουσία σας θα μείνουν μακριά από τις ορέξεις των επίδοξων διαρρηκτών.

Πηγή πληροφοριών: http://www.interstarshop.gr  

Προηγούμενο άρθροΜετά την καταιγίδα… στους Μύλους
Επόμενο άρθροΜπρους Λη