Αρχική Άλλες ειδήσεις Ελλάδα 3ήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην ΤΗΝΟ – το νησί της Μετγαλόχαρης

3ήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην ΤΗΝΟ – το νησί της Μετγαλόχαρης

0

 

 

Γίνεται γνωστό ότι, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοφίλου, η Ενορία Ευαγγελιστρίας (Μητροπόλεως) Λευκάδος προγραμματίζει τριήμερη προσκυνηματική εκδρομή στο νησί της Μεγαλόχαρης, την ΙΕΡΑ ΝΗΣΟ ΤΗΝΟ, από την Τετάρτη 24 μέχρι και την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024.

Είναι μια ευκαιρία να περιηγηθούμε στην χειμωνιάτικη Τήνο, μακριά από την κοσμοσυρροή του καλοκαιριού: να προσκυνήσουμε στην Ιερά Μονή Κεχροβουνίου, το μοναστήρι της Οσίας Πελαγίας, η οποία βρήκε την εικόνα της Ευαγγελιστρίας καθ’ υπόδειξη της Θεοτόκου τον Γενάρη του 1823· να κάνουμε τον γύρο του νησιού, επισκεπτόμενοι τα χωριά που ανέδειξαν τους σπουδαιότερους μαρμαρογλύπτες της νεότερης Ελλάδας· να θαυμάσουμε το μοναδικό τοπίο της, διάσπαρτο με γραφικούς περιστεριώνες και στολισμένο με δαντελωτά ακρογιάλια.

Πάνω απ’ όλα να προσκυνήσουμε το ιερό εικόνισμα της Μεγαλόχαρης, να λειτουργηθούμε στον καλλιμάρμαρο Ναό Της και να ξεναγηθούμε στους χώρους του Πανελληνίου Ιερού Προσκυνήματος της Ευαγγελιστρίας.

Οι μετακινήσεις από και προς την Τήνο θα γίνουν ακτοπλοϊκώς από το λιμάνι της Ραφήνας. Οι διανυκτερεύσεις θα είναι σε δίκλινα δωμάτια ξενοδοχείου στην Χώρα του νησιού. Η αναχώρηση από τη Λευκάδα θα είναι τα ξημερώματα της 24ης Ιανουαρίου και η επιστροφή το βράδυ της 26ης του μηνός.

Η συνολική τιμή είναι 240 ευρώ με πληρωμένα τα πάντα, εκτός από τα γεύματα.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2024.

Πληροφορίες στο τηλ.: 6974795265 (π. Ιωαννίκιος Ζαμπέλης).

Προηγούμενο άρθροΔΤ της ΠΥ Λευκάδας για την πυρκαγιά σε δύο σπίτια στο Νυδρί
Επόμενο άρθροΣυνάντηση του Βουλευτή Ν. Λευκάδας, Θανάση Καββαδά, με τον νέο Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, κ.Ιωάννη Τρεπεκλή