Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Ανακοίνωση του Σωματείου ‘Φίλοι του Ι.Ν. του Αγίου Σπυρίδωνα Λευκάδας’

Ανακοίνωση του Σωματείου ‘Φίλοι του Ι.Ν. του Αγίου Σπυρίδωνα Λευκάδας’

0

Σχετικά με το παραπάνω θέμα το Σωματείο μας ανακοινώνει τα παρακάτω:

Στις 8 Αυγούστου 2022 υπογράφει η Σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και της αναδόχου εταιρείας για την αποκατάσταση του Ι.Ν. του Αγίου Σπυρίδωνα σύμφωνα με την υπάρχουσα μελέτη και την εγκεκριμένη πίστωση.

Το σωματείο μας παρακολουθούσε όλες τις ενέργειες και τις διαδικασίες και έδινε όλες τις πληροφορίες που το Υπουργείο ζητούσε.

Στις επανειλημμένες προσπάθειες και ενέργειες του Υπουργείου για την εγκατάσταση εργοταξίου από την ανάδοχο εταιρεία της οποίας οι εκπρόσωποι ήλθαν στην Λευκάδα για την έναρξη εργασιών για την αποκατάσταση του Ι.Ν. ο κ. Τσαρλαμπάς δεν παρέδωσε το κλειδί ούτε άνοιξε την εκκλησία για την εγκατάσταση της αναδόχου εταιρίας.

Στο σημείο αυτό το σωματείο μας θέλει να τονίσει και να αναδείξει τις συνεχείς προσπάθειες και ενέργειες του Υπουργείου και των συναρμόδιων φορέων, Νομικού Συμβουλίου του κράτους, Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Αιτωλοακαρνανίας -Λευκάδας, για την επίλυση του παραπάνω προβλήματος και να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες του Σωματείου μας αλλά και της τοπικής κοινωνίας που παρακολουθεί με αμείωτο ενδιαφέρον όσα αφορούν στον Άγιο Σπυρίδωνα, στους παραπάνω φορείς. Είναι το κεντρικό θέμα συζητήσεων στα καφενεία της κεντρικής πλατείας, βλέποντας τον Άγιο Σπυρίδωνα.

Η κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων σαν νομική ενέργεια συναρμόδιοι φορείς των οποίων η συζήτηση ορίστηκε για τις 11/10/2022 ελπίζαμε ότι θα δώσει οριστική λύση στο θέμα της εγκατάστασης της αναδόχου εταιρείας με την παράδοση του κλειδιού από τον κ. Τσαρλαμπά και τη συγκρότηση εργοταξίου για την έναρξη εργασιών.

Όμως το δικαστήριο ανέβαλε την έκδοση απόφασης, ορίζοντας νέα δικάσιμο για τις 11/11/2022 αφού δεν παρουσιάστηκε ο δικηγόρος του κ. Τσαρλαμπά προφασιζόμενος κώλυμα με την παρουσία του σε άλλο δικαστήριο.

Στο σημείο αυτό θέλουμε να κάνουμε γνωστό στην τοπική κοινωνία της Λευκάδας ότι η έφεση που ο κ. Τσαρλαμπάς έκανε στο εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδος (Αγρίνιο) εναντίον της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λευκάδας (αρθ. Αποφ. 20/2012 που ομόφωνα έκρινε ότι ο Ι.Ν. του Αγίου Σπυρίδωνα ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο, δικάστηκε στις 10 Οκτωβρίου 2020 και συζητήθηκε μετά και την κατάθεση συμπληρωματικών προτάσεων στις 10 Οκτωβρίου 2021, ακόμη δεν καθαρογράφτηκε και δεν κοινοποιήθηκε αρμοδίως.

Αναφέρουμε ακόμη δύο (2) αποφάσεις του Αρείου Πάγου των 156/2014 και 475/2016 που αναφέρουν ότι ο κ. Τσαρλαμπάς δεν είναι ιδιοκτήτης ούτε καν Κτήτορας του Ι.Ν. του Αγίου Σπυρίδωνα.

Τελειώνοντας θέλω να διαβεβαιώσω τους συμπολίτες μου Λευκαδίτες και την τοπική κοινωνία της Λευκάδας ότι ο αγώνας για τον Άγιο Σπυρίδωνα που ξεκίνησα σαν Δήμαρχος Λευκαδίων στις 23/10/2007 στο Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας, και συνεχίστηκε με την στήριξη και την βοήθεια επωνύμων και ανώνυμων συμπολιτών μας μέσα από το Σωματείο ‘Φίλοι του Ι.Ν. του Άγιου Σπυρίδωνα Λευκάδας’ θα συνεχιστεί μέχρις την πλήρη αποκατάσταση του Αγίου Σπυρίδωνα και την παράδοση του στον Λαό της Λευκάδας στον οποίο ανήκει.

Τα δέκα πέντε (15) χρόνια αγώνα για τον Άγιο Σπυρίδωνα μπορεί να γίνουν και περισσότερα, όμως η δικαίωση είναι κοντά και έλθει και με την βοήθεια του Αγίου για την εκκλησία του.

Για το Σωματείο

‘Φίλοι του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνα Λευκάδας’

Βασίλης Ν. Φέτσης

Πρώην Δήμαρχος Λευκάδας

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση για την ετήσια απογραφή αιγοπροβάτων και χοίρων έτους 2022
Επόμενο άρθροΤραγωδία στη Λευκάδα: Νεκρό το ζευγάρι που είχε εξαφανιστεί