Αρχική Top Stories Άρθρο του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας, Ανδρέα Κτενά: Περιφέρεια Ιονίων Νήσων – “Εγγυόμαστε την...

Άρθρο του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας, Ανδρέα Κτενά: Περιφέρεια Ιονίων Νήσων – “Εγγυόμαστε την ισόνομη αντιμετώπιση όλων των Νησιών”

0
Ανδρέας Κτενάς, Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Λευκάδας. #ΠΙΝ #Λευκάδα #Αντιπεριφερειάρχης #ΠεριφερειακήΕνότηταΛευκάδας #antipin_lefkada #ΠεριφέρειαΙονίωνΝήσων

Επιτρέψτε μου να μοιραστώ μερικές σκέψεις με τους συμπατριώτες μου Λευκαδίτες και όλους τους Επτανησίους, με αφορμή την αντίδραση του Βουλευτή Κέρκυρας κυρίου Μπιάγκη για την πιθανή πρόκριση της Λευκάδας ως τόπο για την εγκατάσταση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας (Π.Ε.ΚΕ.Π.Π.) Ιονίων Νήσων.

Κατά τη γνώμη μου, ο κύριος Μπιάγκης πυροβολεί τα πόδια του, καθώς το κείμενό του κατακλύζεται από μια τοπικιστική θεώρηση, που είναι εντελώς αντίθετη με το πνεύμα του «Καλλικράτη» για αποκέντρωση και περιφερειακή συνείδηση. Τον «Καλλικράτη», που, να μην ξεχνάμε, το δικό του κόμμα έφτιαξε όταν ήταν κυβέρνηση και τον θεωρεί μία από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει στη χώρα. Και σε αυτό το σχέδιο βασίζονται και οι επόμενες μεταρρυθμίσεις.

Ο κύριος Μπιάγκης φαίνεται ότι είναι εγκλωβισμένος σε πολιτικές πρακτικές του παρελθόντος, τότε που υπήρχαν οι διορισμένες Κρατικές Περιφέρειες, και ότι είναι οπαδός του υδροκεφαλισμού των κέντρων εξουσίας, κάτι που στο παρελθόν μας είχε οδηγήσει στο να διογκώνονται τα προβλήματα και να μην υπάρχει λύση ποτέ, και που ο «Καλλικράτης» προσπάθησε να αντιστρέψει μέσω της αποκέντρωσης και την καθιέρωση της αιρετής Περιφέρειας με τις Περιφερειακές Ενότητες. Είμαι πραγματικά περίεργος να μάθω πως αντιμετωπίζει το ΚΙΝΑΛ τις τοποθετήσεις αυτές του κυρίου Μπιάγκη?!

Ο κύριος Μπιάγκης προτιμά την ατολμία, την εσωστρέφεια και την απραξία, από τη στιγμή που μια λύση δεν εξυπηρετεί τις μικροκομματικές του επιδιώξεις. Για αυτό ακυρώνει τον εθνικό σχεδιασμό Πολιτικής Προστασίας σε Περιφερειακό επίπεδο και οχυρώνεται πίσω από τοπικιστικές λογικές του τύπου «Αν δεν γίνει το ΠΕΚΕΠΠ στην Κέρκυρα να μην γίνει πουθενά».

Αδιαφορεί πλήρως για τη συνοχή της Περιφέρειας, αγνοεί πλήρως την αντικειμενική πραγματικότητα (ότι η Λευκάδα βρίσκεται γεωγραφικά στο μέσο της ΠΙΝ, είναι προσβάσιμη οδικώς, ευνοεί την καλύτερη κάλυψη της επικράτειας σε συνδυασμό με τα ΠΕΚΕΠΠ Ιωαννίνων και Πάτρας) και χωρίζει τα Ιόνια Νησία σε πατρίκιους και πληβείους, αρκεί να ευχαριστήσει την τοπική του εκλογική πελατεία.

Οι λογικές του «πολιτικού κόστους», της «κοντόφθαλμης οπτικής», των «τοπικών καπετανάτων» και του «λαϊκισμού» που προτάσσει ο κύριος Μπιάγκης είναι παλαιολιθικές πολιτικές συμπεριφορές και έχουν προ πολλού αποδειχθεί καταστροφικές για την πατρίδα μας.

Η νέα Περιφερειακή Αρχή, στην οποία έχω την τιμή να συμμετέχω, πιστεύει ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων δεν είναι απλά μια σύνθεση διοικητικών μονάδων από διαφορετικά νησιά, αλλά μια ενιαία και αδιαίρετη λειτουργική μονάδα, που πρέπει να λειτουργεί αποτελεσματικά προς όφελος όλης της Περιφέρειας και των πολιτών της.

Εμείς λειτουργούμε πάνω από λογικές τοπικισμού. Εξετάζουμε τα ζητήματα αντικειμενικά και ιεραρχικά, χωρίς να υποτιμούμε καμία τοπική ευαισθησία.

Όπως, προς όφελος όλης της ΠΙΝ είναι το Περιφερειακό ΚΕΚ που έχει την έδρα του στη Ζάκυνθο ή ο νέος Περιφερειακός ΦοΔΣΑ που έχει την έδρα του στη Κεφαλονιά, έτσι προς όφελος ολόκληρης της Περιφέρειας μας θα είναι η λειτουργιά του Π.Ε.ΚΕ.Π.Π. Ιονίων Νήσων στη Λευκάδα.

Αυτό είναι πραγματική «αποκέντρωση» και «περιφερειακή συνείδηση» και ως νέα Περιφερειακή Αρχή το κάνουμε πράξη.

Όσοι άκριτα φωνασκούν περί του αντιθέτου, είναι για να καλύψουν τη δική τους αδυναμία και ανικανότητα και για να εξυπηρετήσουν προσωπικά μικροπολιτικά παιχνιδάκια.

Ανδρέας Κτενάς
Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας

Προηγούμενο άρθροΣυνοικία Δερβίσια των Λαζαράτων! Μια πέτρινη πανδαισία!
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση του Συλλόγου Επαγγελματιών και Προστασίας Περιβάλλοντος Νικιάνας