Αρχική Ειδήσεις Χριστούγεννα 2020: Όλα όσα επιτρέπονται και όλα οσα απαγορεύονται

Χριστούγεννα 2020: Όλα όσα επιτρέπονται και όλα οσα απαγορεύονται

0
ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇ - ÅÔÏÉÌÁ ÔÁ ÅÐÏ×ÉÁÊÁ ÊÁÔÁÓÔÇÌÁÔÁ ÌÅ ×ÑÉÓÔÏÕÃÉÅÍÍÉÁÔÉÊÁ ÅÉÄÇ ÍÁ ÕÐÏÄÅ×ÔÏÕÍ ÔÏÕÓ ÊÁÔÁÍÁËÙÔÅÓ ÁÐÏ ÔÇÍ ÄÅÕÔÅÑÁ 7 ÄÅÊÅÌÂÑÉÏÕ (ÌÏÔÉÏÍÔÅÁÌ/ ÓÙÔÇÑÇÓ ÔÑÕØÁÍÇÓ)

Επιτρέπονται:

  • Επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών τα Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και Φώτων. Μέχρι 25 άτομα στις εκκλησίες και μέχρι 50 στους Μητροπολιτικούς Ναούς.
  • Αναφορικά με τις μετακινήσεις μόνο για την παραμονή και ανήμερα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, οι πολίτες μπορούν να κινηθούν με τον κωδικό 6 στο 13033.
  • Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα αποφασιστούν επιπλέον μέτρα για την Πρωτοχρονιά, σε περίπτωση που η κατάσταση επιβαρυνθεί κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας απάντησε: «Ναι».
  • Σε ισχύ η νέα NOTAM για τις αφίξεις από Βρετανία: Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι από σήμερα ισχύει η νέα NOTAM για τις αφίξεις από τη Βρετανία που εκδόθηκε από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας με τους επιβάτες που εισέρχονται στην χώρα μας να υπόκεινται σε 10ήμερη καραντίνα.

Απαγορεύονται:

  • Δεν θα γίνουν ρεβεγιόν, ούτε θα μαζευτούμε σε μεγάλες παρέες για να γιορτάσουμε, όπως τις άλλες χρονιές. Όπως επισήμανε ο κ. Χαρδαλιάς, γύρω από το γιορτινό τραπέζι μπορούν να συγκεντρωθούν δύο οικογένειες και μέχρι 9 άτομα -οι ίδιες οικογένειες γιατί και αυτές τις μέρες πρέπει να διατηρήσουμε όσο πιο περιορισμένο γίνεται τον κύκλο μας.
  • Η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί θα συνεχίσει να είναι σε ισχύ καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών, χωρίς κάποια εξαίρεση για την παραμονή και την ημέρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
  • Μόνη «εξαίρεση», σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, είναι ότι την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων θα υπάρχει ως προς το εύρος των ελέγχων που θα γίνονται σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα και τις περιοχές με μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο.

Κωνσταντίνος Κάτσενος

Προηγούμενο άρθροΕπιτυχημένη η καμπάνια προβολής στα social media και στα κινητά τηλέφωνα  
Επόμενο άρθροΑποζημιώσεις σε υπαλλήλους τραπεζών