Αρχική Άλλες ειδήσεις Ελλάδα ΔΒΛ:Εκπαιδευτικά Προγράμματα Βιβλιοσκευής του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη με θέμα: «Μικρασιατική Καταστροφή, 922:...

ΔΒΛ:Εκπαιδευτικά Προγράμματα Βιβλιοσκευής του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη με θέμα: «Μικρασιατική Καταστροφή, 922: Γνωρίζοντας την ιστορία μέσα από τη λογοτεχνία, την τέχνη, το παιχνίδι».

0

Η Δημόσια Βιβλιοθήκη Λευκάδας συμμετέχει στα πολιτιστικά δρώμενα και επιχειρεί να συμβάλλει στην προβολή της Ιστορίας, με διάφορες εκδηλώσεις και δραστηριότητες.

Στο πλαίσιο υλοποίησης Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων φιλοξενήσαμε τον Φεβρουάριο τη Βιβλιοσκευή του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη με θέμα : «Μικρασιατική Καταστροφή, 1922: Γνωρίζοντας την ιστορία μέσα από τη λογοτεχνία, την τέχνη, το παιχνίδι».

Πρόκειται για ένα Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με πλήθος  δραστηριοτήτων, που ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και σχεδιάστηκε με σκοπό τη δημιουργία ενός διαύλου επικοινωνίας των παιδιών με τα ιστορικά γεγονότα, όπως καταγράφονται στην ιστοριογραφία, τις μαρτυρίες και τη λογοτεχνία.

Το πρόγραμμα γεφυρώθηκε και εμπλουτίστηκε με το θέμα: «Μικρασιάτες πρόσφυγες στη Λευκάδα»,  που ερευνούμε στη βιβλιοθήκη.

Η Βιβλιοθήκη μας γέμισε άλλη μια φορά χαρούμενες φωνές.

Συγχαίρουμε το Ίδρυμα Λασκαρίδη για τις πάντα εξαιρετικές δραστηριότητες και τους ευχαριστούμε θερμάγια την άψογη συνεργασία σε όλα τα στάδια.

Στο Πρόγραμμα συμμετείχαν τάξεις από σχολεία της Λευκάδας όλων των βαθμίδων, όπως  Δημοτικό Βασιλικής, 2ο Γυμνάσιο, 2ο Πειραματικό Λύκειο, το Δημοτικό Πλαγιάς, ενώ αποτέλεσε πρόκληση για εμάς να το παρουσιάσουμε  και σε σχολικές μονάδες εκτός Βιβλιοθήκης,  όπως στην Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας.

Ιδιαίτερα συγχαρητήρια αξίζουν στους μαθητές, στους εξαιρετικούς μας νέους, που με ωριμότητα συμμετείχαν στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα. Τους δόθηκε η δυνατότητα  να κατανοήσουν τα γεγονότα, να ανακαλύψουν δικούς τους τρόπους για να κρατήσουν ζωντανή την ιστορική μνήμη και να δημιουργήσουν μια νέα αφήγηση, ενώ παράλληλα  έμαθαν να ερευνούν τη διαχρονικότητα, τις συνέπειες των πολεμικών συγκρούσεων και τη διασύνδεση των ιστορικών γεγονότων της σύγχρονης εποχής. Με τις ερωτήσεις τους, την άψογη συμπεριφορά, την ενεργή συμμετοχή, την βιωματική προσέγγιση, την ενσυναίσθησή τους, έδωσαν άλλη διάσταση στο πρόγραμμα.

Μας έδωσαν μεγάλη χαρά, ενώ  υπήρξε ανατροφοδότηση και αλληλεπίδραση.

Θερμά συγχαρητήρια και στους δραστήριους εκπαιδευτικούς, που συνέβαλαν καίρια και καθοριστικά  στην υλοποίηση με επιτυχία κι αυτής της δράσης μας.

Η Βιβλιοθήκη υποστηρίζει την εκπαιδευτική διαδικασία.

 70 χρόνια ΔΒΛ, Ροντογιάννη 11,τηλ. 2645022502,email:vivllefk@sch.gr,www:lefkaslibrary.gr

Προηγούμενο άρθροΠρόγραμμα Αποκριών “ΦΑΡΟΜΑΝΗΤΑ 2024- (Video)
Επόμενο άρθροΕτήσιος Αποκριάτικος Χορός Συλλόγου Λευκαδίων Αττικής “Η ΑΓΙΑ ΜΑΥΡΑ”