Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Επιστολή διαμαρτυρίας για την εγκατάσταση δύο μονάδων Παρασκευής Έτοιμου Σκυροδέματος στη Λευκάδα

Επιστολή διαμαρτυρίας για την εγκατάσταση δύο μονάδων Παρασκευής Έτοιμου Σκυροδέματος στη Λευκάδα

0

Λευκαδίτισες – Λευκαδίτες

Αφυπνιστείτε !

Συντονιστική Επιτροπή Γενικής Συνέλευσης Κατοίκων

Κατούνας – Λυγιάς – Καρυωτών

            Προσπαθούν να μας επιβάλουν την εγκατάσταση δύο μονάδων Παρασκευής Έτοιμου Σκυροδέματος στο νησί .

Η μία μονάδα στην Λυγιά μέσα στον αστικό ιστό της Κοινότητας Λυγιάς – Κατούνας – Καρυωτών στη θέση ” Βουρλάκι ” , δίπλα από το σχολείο – νηπιαγωγείο ( απόσταση 280 μέτρων ) κοντά σε κατοικίες και τουριστικά καταλύματα .

Η άλλη μονάδα στο Φτερνό στη θέση ” Λινικό ” ανάμεσα από τις Κοινότητες Φτερνού – Πόρου – Μαραντοχωρίου . Η τοποθέτηση της είναι στον οδικό άξονα Λευκάδας – Φτερνού στο 22ο χιλιόμετρο, την στιγμή που το παραλιακό μέτωπο Λευκάδας – Βασιλικής είναι στα 33 χιλιόμετρα. Μπορείτε να φανταστείτε την επιβάρυνση αυτού του οδικού άξονα , που ήδη έχει προβλήματα , ειδικά κατά τους μήνες της τουριστικής περιόδου .

Όταν αυτές οι δύο μονάδες εγκατασταθούν και λειτουργήσουν στο νησί θα είναι πλέον αργά για όλους μας από την ζημιά που θα επιφέρουν στον τόπο μας, περιβαντολλογική και οικονομική .

Λευκαδίτισες – Λευκαδίτες

            Καλώς ή κακώς η υψηλή παραγωγικότητα του νησιού μας είναι ο τουρισμός . Από αυτόν ζουν και αναπνέουν οικονομικά σχεδόν όλοι οι κάτοικοι του νησιού μας , είναι το μόνο κομμάτι που έχει απομείνει. Από αυτόν ωφελούνται και αυτές οι εταιρίες , μαζί με άλλες , με τον ένα ή άλλο τρόπο με τις υπηρεσίες που προσφέρουν.

Η εγκατάσταση τους δεν είναι λύση.

Είναι καταστροφή για όλους.

            Απορούμε με την θέση που πήρε ο τωρινός αντιπεριφεριάρχης μας , εκλεγμένος από τους πολίτες αυτού του νησιού , με την υπόσχεση της ανάπτυξης και της ευημερείας αυτού του τόπου !

Το Σάββατο 04/11/2023  , με γνωμοδότηση της Αντιπεριφέρειας Λευκάδας υπέρ της εγκατάστασης των δύο εταιριών , συζητείται στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων με έδρα την Κέρκυρα , το θέμα της θετικής ή αρνητικής γνωμοδότησης .

Κύριε Βουλευτά ,

Κύριοι των Πολιτικών Κομμάτων,

Κύριε Δήμαρχε ,

Κύριοι της Αντιπολίτευσης ,

Δημοτικοί Σύμβουλοι ,

Κύριε Βεργίνη νεοεκλεγέντα Δήμαρχε ,

Κύριε Τρεπεκλή νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχα ,

Κύριε νεοεκλεγέντα Αντιπεριφερειάρχα ,

Κύριε Αντιπεριφερειάρχα , έχετε το χρόνο να διορθώσετε το λάθος σας !

Πάρτε θέση δυνατά , καθαρά , με τόλμη !

Θα συντελεστεί μία ανεπανόρθωτη καταστροφή !

Πάρτε θέση τώρα , πριν είναι αργά !

Κυρίες – Κύριοι , μία θετική γνωμοδότηση θα προκαλέσει Αγανάκτηση και Οργή !

Προηγούμενο άρθροΜε κάθε λαμπρότητα και χριστιανική ευλάβεια η Εορτή των Αγίων Αναργύρων στη Λευκάδα
Επόμενο άρθροΣυμμετοχή 2ου Πειραματικού Λυκείου  στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ‘’Η Πιλάρ είμαι εγώ! Μια εικονική περιήγηση στην κινηματογραφική καριέρα της Κατίνα Παξινού’’