Αρχική Άλλες ειδήσεις Ελλάδα Συμμετοχή 2ου Πειραματικού Λυκείου  στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ‘’Η Πιλάρ είμαι εγώ! Μια...

Συμμετοχή 2ου Πειραματικού Λυκείου  στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ‘’Η Πιλάρ είμαι εγώ! Μια εικονική περιήγηση στην κινηματογραφική καριέρα της Κατίνα Παξινού’’

0

Το σχολείο μας και συγκεκριμένα ένα τμήμα της Α Λυκείου πήρε μέρος στο ανωτέρω εξ αποστάσεως εκπαιδευτικό πρόγραμμα σύγχρονης εκπαίδευσης που είναι αποτέλεσμα της δημιουργικής σύμπραξης τριών εταίρων, του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης, της Museotek και της Ετεροτοπίας, και υλοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

Το διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα ταξίδεψε τα παιδιά πίσω στο χρόνο, στο 1950. Η πολιτική και πολιτιστική ζωή στην Ελλάδα αγωνίζεται να συνέλθει από την καταστροφή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και τον εμφύλιο που ακολούθησε. Σε αυτήν την αρένα θλίψης και ελπίδας, η Κατίνα Παξινού είναι τώρα μια διεθνής σταρ του κινηματογράφου και επιστρέφει στην Αθήνα, μετά από πολλά χρόνια στο εξωτερικό στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη, για να συνδράμει στην προσπάθεια ανακούφισης από τις συνέπειες του πολέμου.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να προσεγγίσουν τις συνέπειες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην ελληνική κοινωνία μέσα από την οπτική μιας διάσημης Ελληνίδας με σημαντική διεθνή καριέρα, να εξετάσουν πρωτογενές αρχειακό υλικό και να γνωρίσουν τις διαδικασίες ερμηνείας της πολιτισμικής κληρονομιάς, να ασχοληθούν με αυθεντικά έγγραφα, γραμμένα στην αγγλική γλώσσα – αποκόμματα τύπου, τηλεγραφήματα, προσωπική αλληλογραφία και υλικό που αφορά τη συγκέντρωση χρημάτων για την Ελλάδα από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, να εξερευνήσουν έννοιες που χρησιμοποιούμε στην ιστορική έρευνα, όπως η συνέχεια, η αλλαγή, η ομοιότητα και η διαφορά, δημιουργώντας συνδέσεις ανάμεσα στο παρόν και το παρελθόν, και να προβληματιστούν σχετικά με το πώς οι ζωές των καθημερινών ανθρώπων έχουν διαμορφώσει τη χώρα, αλλά και πώς η Ελλάδα έχει επηρεάσει και επηρεαστεί από τον υπόλοιπο κόσμο.

Τη δράση υλοποίησαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας Παναγιώτης Παραστατίδης και Άγγελος Ροντογιάννης.

Ευχαριστούμε θερμά τους δημιουργούς του προγράμματος για την πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία για τα παιδιά.

Προηγούμενο άρθροΕπιστολή διαμαρτυρίας για την εγκατάσταση δύο μονάδων Παρασκευής Έτοιμου Σκυροδέματος στη Λευκάδα
Επόμενο άρθροΔΤ Αθλητικού Σωματείου “ΕΛΠΙΔΕΣ” για τον Ορεινό Αγώνα Στίβου Lefkas Trail Run