Αρχική Ειδήσεις Γιάννης Antetokounmpo, Ο Έλληνας! Ο νέος Πλανητάρχης του μπάσκετ!

Γιάννης Antetokounmpo, Ο Έλληνας! Ο νέος Πλανητάρχης του μπάσκετ!

0

Γιάννης Antetokounmpo, Ο Έλληνας! Ο νέος Πλανητάρχης του μπάσκετ!

Του Σωτήρη Κων. Κάτσενου, Δημοσιογράφου
Ο Γιάννης, ο «Greek Fraak»!, ο πρωταθλητής του NBA, ο Πλανητάρχης του μπάσκετ και ο πιο δημοφιλής Έλληνας της εποχής μας!

Ο Γιάννης κρατώντας και κοιτώντας τη γαλανόλευκη

Ζούμε μέρες του Γιάννη Αντετοκούνμπο! (σελίδες 12,13 και 14 της εφημερίδας). Όχι μόνο οι δυο πατρίδες του, η Νιγηρία και η Ελλάδα, αλλά ολόκληρος ο πλανήτης! Από τότε, που ο Γιάννης, έφυγε απ’ τα Σεπόλια της Αθήνας για να κατακτήσει την Αμερική, το ΝΒΑ κι ολόκληρο τον κόσμο! Απ’ την Ελλάδα της φτώχειας και της αναξιοπρέπειας, απ’ τις αλάνες και τα εγκαταλελειμμένα γήπεδα της Αθήνας, χωρίς διχτάκια και νερό – ο Θεός, δηλαδή, να τα κάνει γήπεδα – απ’ τα Σεπόλια και του Ζωγράφου, λοιπόν, στο μαγικό κόσμου του NBA και στην κορυφή του παγκόσμιου μπάσκετ! Πρωταθλητής στο NBA με τους Μιλγουώκι Μπακς. Μετά από 50 χρόνια, βάζοντας 50 πόντους στους Φοίνιξ Σανς! Δεν χρειάζεται, νάναι κανείς μυημένος στα βαθιά μυστικά του μπάσκετ, για να καταλάβει τι έχει πετύχει αυτό το παιδί που πριν κάποια χρόνια πουλούσε σπίρτα στους δρόμους της Ελλάδας για να πάει στο σπίτι μια φρατζόλα ψωμί! Πέτυχε το απόλυτο, το ακατόρθωτο για πολλούς – όχι όμως για τον ίδιο – την παγκόσμια κορυφαία διάκριση. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, από τα ξημερώματα της προχτεσινής Τετάρτης, είναι πρωταθλητής στο NBA, παγκόσμιος Πλανητάρχης στο μπάσκετ!

Ο Γιάννης απ’ τα Σεπόλια και το Φιλαθλητικό, στην Αμερική και στους Μιλγουώκι Μπακς!

 

 

 

 

 

Ήταν, εκεί, στα 2012 – 2013, τότε, που ο μεγάλος μου γιος, ο Κωνσταντίνος, έπαιζε μπάλα στον Π.Ο. Αγίου Θωμά και δίπλα απ’ το γήπεδο ποδοσφαίρου και τα γραφεία του συλλόγου στο Γουδί, βρίσκεται το κλειστό του Φιλαθλητικού. Εκεί, λοιπόν, γνώρισα τον 18χρονο τότε Γιάννη, μέσω κοινών μας φίλων. Ένα ψιλόλιγνο και ντροπαλό παιδί, που στην ομάδα του Φιλαθλητικού, έβαζε τις πρώτες δυνατές μπασκετικές του βάσεις, που θα τον έφερναν οχτώ χρόνια αργότερα, στον μαγικό κόσμο του αμερικάνικου μπάσκετ και φυσικά στην κορυφή του παγκόσμιου μπάσκετ! Πρωταθλητής στο NBA!!!

Γράφτηκαν πολλά και θα γραφτούν ακόμη περισσότερα για τον Γιάννη τον Έλληνα! Είναι ακόμα στην αρχή μιας ένδοξης και λαμπρής πορείας και καριέρας ο Γιάννης! Τα καλύτερα για τον ίδιο, μόλις τώρα άρχισαν! Προσωπικά, εκλεκτοί μου αναγνώστες, για να σας αποχαιρετίσω θα διαλέξω τα λόγια ενός άλλου Έλληνα, ημίθεου του μπάσκετ, του Νίκου Γκάλη, που είπε στο μήνυμά του, προς τον νέο Θεό του παγκόσμιου μπάσκετ, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Γκάλης: «Γιάννη, είσαι ο καλύτερος παίκτης του πλανήτη»
O Γιάννης Αντετοκούνμπο έγραψε ιστορία κατακτώντας την κορυφή του NBA με τους Μιλγουόκι Μπακς, γνωρίζοντας την αποθέωση από τον ανυπέρβλητο Νίκο Γκάλη που έστειλε συγκλονιστικό μήνυμα στον Έλληνα σταρ.
Ο τεράστιος Νίκος Γκάλης που γιγάντωσε το μπάσκετ στην Ελλάδα, με ένα τρομερό μήνυμά του στα Social Media, θέλησε να εκφράσει την χαρά του και να δώσει συγχαρητήρια στον Γιάννη Αντετοκούνμπο για το μυθικό του επίτευγμα, τονίζοντας ότι ο Έλληνας σταρ αποτελεί αυτή τη στιγμή τον καλύτερο παίκτη στον πλανήτη.
«Γιάννη, είσαι αληθινός μαχητής που κατέκτησες με το σπαθί σου την κορυφή του κόσμου. Για μένα αυτήν τη στιγμή είσαι ο καλύτερος παίκτης στον πλανήτη. Μας κάνεις όλους περήφανους.
Συγχαρητήρια, για τις επιδόσεις και το ήθος σου, συνέχισε έτσι», ανέφερε στο συγκλονιστικό του μήνυμα ο Νίκος Γκάλης, που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες μορφές του ελληνικού μπάσκετ.
Γιάννη, είσαι αληθινός μαχητής που κατέκτησες με το σπαθί σου την κορυφή του κόσμου. Για μένα αυτήν τη στιγμή είσαι ο καλύτερος παίκτης στον πλανήτη. Μας κάνεις όλους περήφανους. Συγχαρητήρια, για τις επιδόσεις και το ήθος σου, συνέχισε έτσι».
Πηγή : «Τα Νέα της Λευκάδας»

Προηγούμενο άρθροΛΕΥΚΑΔΑ ΚΑΙ ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ (Αφιερωμένο στον πατέρα μου)
Επόμενο άρθροΚυκλοφορεί στα περίπτερα το νέο φύλλο της εφημερίδας ” Τα Νέα της Λευκάδας”