Αρχική Ειδήσεις Λευκάδα: Ανακαλύψτε το νησί που θα σας μαγέψει!

Λευκάδα: Ανακαλύψτε το νησί που θα σας μαγέψει!

0

Η Λευκάδα είναι νησί, το οποίο ανήκει στο Ιόνιο πέλαγος και συναποτελεί μαζί με την Κέρκυρα, την Κεφαλονιά, την Ζάκυνθο, την Ιθάκη και τους Παξούς την περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Είναι το τέταρτο μεγαλύτερο σε έκταση νησί του Ιονίου, και κάποιος μπορεί να το επισκεφτεί πολύ εύκολα καθώς συνδέεται με την Αιτωλοακαρνανία με μία πλωτή γέφυρα μήκους 20 μέτρων. Έτσι η πρόσβαση στο νησί γίνεται οδικός.

Η Λευκάδα μαζί με τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα το 1864. Το 1963 ο Αριστοτέλης Ωνάσης, αγόρασε τον Σκορπιό, και από τότε το μικρό αυτό νησάκι απέκτησε τεράστια φήμη, καθώς φιλοξένησε προσωπικότητες από όλο τον κόσμο. Οι κάτοικοι του χωριού (Νυδρί), προς τιμήν του Έλληνα εφοπλιστή έχτισαν ένα άγαλμα του στην πλατεία του χωριού.

 

Η Λευκάδα, διαθέτει παραλίες που μαγεύουν κάθε επισκέπτη! Κάθισμα, Πόρτο Κατσίκι, Εγκρεμνοί, και Άγιος Νικήτας είναι σταθερά στην λίστα με τις 20 ωραιότερες παραλίες της Μεσογείου!

Η Λευκάδα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και στον πολιτισμό της Ελλάδας, καθώς η Φιλαρμονική Εταιρία Λευκάδας είναι η δεύτερη αρχαιότερη φιλαρμονική της Ελλάδας, με έτος ίδρυσης το 1850. Έχει συμμετάσχει σε σπουδαία ιστορικά γεγονότα, όπως οι Ολυμπιακοί αγώνες του 1896. Επιπλέον η Λευκάδα κάθε χρόνο φιλοξενεί το Διεθνές φεστιβάλ χορού και μουσικής (Φολκλορ), με την προσέλευση καλλιτεχνών απ’ όλο τον κόσμο από το 1962 μέχρι σήμερα. Επιπλέον δεν λείπουν από το νησί οι γιορτές Λόγου και Τέχνης από το 1955.

Κωνσταντίνος  Κάτσενος

 

Προηγούμενο άρθροΚατάλληλες για κολύμβηση όλες οι ακτές σε Λευκάδα, Μεγανήσι, Κάλαμο, Καστό – Σε ποια σημεία απαγορεύεται η κολύμβηση
Επόμενο άρθροΛιθίαση ουροποιητικού: Τι είναι και πως αντιμετωπίζεται;