Αρχική Άλλες ειδήσεις Ελλάδα Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για τις εξελίξεις στο ΜΕΤΡΟ

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για τις εξελίξεις στο ΜΕΤΡΟ

0
metro-lsl

metro-lsl

Ενημέρωση από την Λαϊκή συσπείρωση δήμου Λευκάδας.

 Ανακοίνωση

Το τελευταίο ιδιαίτερα διάστημα ο αυταρχισμός της κυβέρνησης και του κράτους διογκώνεται επικίνδυνα.

Όλες οι απεργίες βγαίνουν από τα δικαστήρια παράνομες και καταχρηστικές.

Στην απεργία του ΜΕΤΡΟ η τρικολόρ κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη προχώρησε σε επιστράτευση των εργαζομένων και τα ΜΑΤ με βίαιο τρόπο κατέλαβαν το αμαξοστάσιο της επιχείρησης.

Ο περιορισμός ως και απαγόρευση των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας προπαγανδίζεται  έντονα τα τελευταία χρόνια και προετοιμάζεται ανάλογα η κοινή γνώμη.

Το υπουργείο δημόσιας τάξης ετοιμάζει νομοσχέδιο για το δραστικό περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας.

Μπροστά σ’ αυτόν τον αυταρχικό κατήφορο και τους κινδύνους περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού, μπροστά στον κίνδυνο να πάνε την κοινωνία μας ένα τεράστιο βήμα προς τα πίσω στον αυταρχισμό και την υποταγή της με τη βία στο μονοπωλιακό κεφάλαιο και την εξουσία του, ο εργαζόμενος λαός πρέπει να αντιδράσει σύσσωμος.

Η Λαϊκή Συσπείρωση πήρε την πρωτοβουλία και κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο το παρακάτω ψήφισμα: «Το δημοτικό συμβούλιο Λευκάδας διαμαρτύρεται έντονα και καταδικάζει απερίφραστα την επιστράτευση των απεργών εργαζομένων στο μέτρο και τη βίαιη εισβολή των ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο της εταιρίας. Η επίδειξη δύναμης από την κυβέρνηση εναντίον των εργαζομένων που αγωνίζονται, είτε με την επέμβαση των δυνάμεων καταστολής, είτε με το χαρακτηρισμό συλλήβδην  των απεργιών παράνομων και καταχρηστικών κατά παράβαση ακόμη και του συντάγματος έχει γίνει καθημερινό φαινόμενο. Το αύριο που ετοιμάζουν κυβέρνηση και τρόικα στον ελληνικό λαό είναι εξαιρετικά δυσοίωνο όχι μόνο από την άποψη της μείωσης του βιοτικού επιπέδου του, των οικονομικών και κοινωνικών κατακτήσεων του, αλλά και των δημοκρατικών δικαιωμάτων του, την περιστολή του δικαιώματος της απεργίας, τον περιορισμό των διαδηλώσεων, γενικότερα την παρεμπόδιση των αγώνων. Το δημοτικό συμβούλιο Λευκάδας απαιτεί από την κυβέρνηση το σεβασμό του δικαιώματος της απεργίας, να εγκαταλείψει κάθε σκέψη και ενέργεια  περιστολής του. Η αντίσταση είναι ο μόνος δρόμος για τους συμπολίτες μας και ολόκληρο τον ελληνικό λαό».

Το ψήφισμα αυτό εγκρίθηκε με σχετική πλειοψηφία. 13 ψήφοι υπέρ, 8 κατά, 4 αποχές και 3 παρών. Είναι θετικό το γεγονός ότι ένας σημαντικός αριθμός δημοτικών συμβούλων ψήφισε υπέρ και δείχνει να αντιλαμβάνεται τους κινδύνους και εκφράζει διάθεση αντίστασης στον αντιδημοκρατικό κατήφορο. Είναι όμως πολύ αρνητικό το γεγονός ένας αριθμός δημοτικών συμβούλων που κατά τα άλλα ορκίζεται στη δημοκρατία, στα συμφέροντα και τα δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων χωρίς τον παραμικρό δισταγμό να στηρίζει επί της ουσίας την αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης και τον αυταρχικό κατήφορο που επιβάλλει. Είναι φαίνεται σημάδια των καιρών. Ο εργαζόμενος λαός της Λευκάδας έχει στα χέρια του όλα τα στοιχεία που απαιτούνται για να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα, να αντιληφθεί τους φίλους τους, όπως επίσης και τους αντιπάλους του, να χαράξει το δρόμο της υπεράσπισης των δικαιωμάτων και της επιβίωσης του.

Λευκάδα  29 Γενάρη  2012

Γεράσιμος Αραβανής

Σπύρος   Βλάχος                   

Προηγούμενο άρθροΌλοι για τη Λευκάδα – Ανακοίνωση για την ακύρωση των αυξήσεων στα τέλη ύδρευσης – αποχέτευσης
Επόμενο άρθροΣυνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό των δύο ρομά