Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Μήνυμα για την Διεθνή Ημέρα Εκπαίδευσης από τον Δήμαρχο Λευκάδας, Δρ. Ξενοφώντα...

Μήνυμα για την Διεθνή Ημέρα Εκπαίδευσης από τον Δήμαρχο Λευκάδας, Δρ. Ξενοφώντα Βεργίνη

0

Η 24η Ιανουαρίου έχει θεσπιστεί ως μία Παγκόσμια Ημέρα η οποία τιμά την αξία της εκπαίδευσης ως ένα θεμελιώδες, καθολικό και απαραβίαστο πανανθρώπινο δικαίωμα.
Η Διεθνής αυτή ημέρα, στοχεύει στην υπενθύμιση και διεκδίκηση του αυτονόητου, δηλαδή της δέσμευσης στην καθολικότητα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ιδιαίτερα μέσω του δικαιώματος στην εκπαίδευση που σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (2023) έχει θεωρηθεί ως το ισχυρότερο εργαλείο για να σπάσει ο κύκλος της φτώχειας, να εξαλειφθούν οι φυλετικές ανισότητες και να επιταχύνουμε την οικονομική ανάπτυξη.
Ως νέα Διοίκηση του Δήμου Λευκάδας, Καλάμου και Καστού, αλλά και ο ίδιος προσωπικά, ως ένας άνθρωπος που υπηρέτησα με αγάπη, πάθος και συνέπεια την εκπαίδευση στο μεγαλύτερο μέρος του δημόσιου βίου μου, θα εργαστούμε με σχέδιο για να διασφαλίσουμε ελεύθερη και ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση, όπως ορίζει ο Στόχος 4 της ατζέντας βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.
Καθώς ο κόσμος αντιμετωπίζει μη βιώσιμα επίπεδα ανισότητας, χωρίς την προάσπιση της εκπαίδευσης ως δημόσιου κοινωνικού αγαθού και ανθρώπινου δικαιώματος δεν θα μπορέσουμε ως ανθρώπινες κοινωνίες να εξαλείψουμε τις διακρίσεις, να επιτύχουμε την κοινωνική δικαιοσύνη και να εξελιχθούμε, ώστε να μπορέσουν οι κοινωνίες μας να ανταποκριθούν στις προκλήσεις του μέλλοντος.
Προς την κατεύθυνση αυτή, ως νέα Δημοτική Αρχή, δουλεύουμε και αξιοποιούμε όλα εκείνα τα αναγκαία και απαραίτητα μέσα και εργαλεία, για να χτίσουμε το μέλλον και την κοινωνία μας.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Προηγούμενο άρθροΠώς να ασφαλίσετε το σπίτι σας κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού
Επόμενο άρθροΟ Σύλλογος  Καρσάνων Λευκάδος -Αθήνας έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του