Αρχική Ειδήσεις Μήνυμα του δημάρχου Λευκάδας, Ξενοφώντα Βεργίνη για την επέτειο της 25ης Μαρτίου...

Μήνυμα του δημάρχου Λευκάδας, Ξενοφώντα Βεργίνη για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

0

Η 25η Μαρτίου, διπλή εορτή της Εθνικής Παλιγγενεσίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, αποτελεί σταθμό ελευθερίας και δόξας για την Ελλάδα.

Η θυσία των αγωνιστών του ’21 αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα αγωνιστικότητας, φιλοπατρίας και απαράμιλλου ηρωισμού, που πρέπει να μας εμπνεύσει όλους, ώστε να συνεχίσουμε  έχοντας ως «πυξίδα» τις αξίες της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.

Αξιοποιώντας τη φράση του Ρήγα Φεραίου «Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά!», αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε έναν καλύτερο κόσμο.

Χρέος μας είναι να τιμήσουμε τους αγωνιστές εκείνους που με όπλα το εθνικό φρόνημα και την πίστη στην ελευθερία ξεκίνησαν έναν αγώνα που διέτρεξε τους αιώνες και παρέμεινε επίκαιρος και διαρκής.

Η 203η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου αποτελεί έναν φωτεινό φάρο που μας διδάσκει και μας καθοδηγεί. Δικό μας χρέος είναι να μη λησμονήσουμε το ένδοξο παρελθόν μας και να διδασκόμαστε από αυτό. Να παραμείνουμε ενωμένοι και να προοδεύουμε συνεχώς.

Ως Λευκαδίτες θα πρέπει να είμαστε υπερήφανοι διότι από τον τόπο μας προετοιμάστηκε το ξεκίνημα της Επανάστασης που ελευθέρωσε την Ελλάδα μας.

Χρόνια Πολλά Λευκάδα

Χρόνια Πολλά Ελλάδα

Ο δήμαρχος Λευκάδας

Δρ. Ξενοφών Βεργίνης

 

 

Προηγούμενο άρθροΜήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας Αντώνη Δουβίτσα για την 25η Μαρτίου
Επόμενο άρθροΜήνυμα του δημάρχου Λευκάδας, Ξ. Βεργίνη, για την Εθνική μας Επέτειο