Αρχική Άλλες ειδήσεις Ελλάδα Ο Λευκαδίτης ψυχίατρος – ψυχαναλυτής και συγγραφέας κ. Νίκος Σιδέρης στην...

Ο Λευκαδίτης ψυχίατρος – ψυχαναλυτής και συγγραφέας κ. Νίκος Σιδέρης στην τρίτη συνάντηση των «Διαλόγων Γονέων»: «Πώς το παιδί μαθαίνει να ζητά, λαβαίνοντας υπόψη και τον άλλον»

0

Την ερχόμενη Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 6.30 μ.μ. το Κέντρο Νεότητας της Ι. Μητρόπολής μας θα έχει την χαρά να υποδεχτεί στον ζεστό και πάντα φιλόξενο χώρο της «Καταφυγής» (οδ. Μεγανησίου 5, κοντά στην Κεντρική Πλατεία) τον ψυχίατρο – ψυχαναλυτή και συγγραφέα κ. Νίκο Σιδέρη.

Ο καταξιωμένος συμπατριώτης μας επιστήμονας θα μιλήσει στην, τρίτη για φέτος, συνάντηση των «Διαλόγων Γονέων» πάνω στο εξαιρετικά επίκαιρο και ενδιαφέρον θέμα: «Πώς το παιδί μαθαίνει να ζητά, λαβαίνοντας υπόψη και τον άλλον».

Η υπερκατανάλωση από τη μια και η μείωση των οικονομικών της μέσης ελληνικής οικογένειας από την άλλη ορίζουν ένα εξαιρετικά σύνθετο πλαίσιο που αναγκάζει, ακόμη και τους ανυποψίαστους για την παιδαγωγική διάσταση του θέματος, να ξαναδούμε την αγωγή των σημερινών και αυριανών νεαρών καταναλωτών.

Ο κ. Σιδέρης έρχεται να καταθέσει την επιστημονική του θέση και το απόσταγμα της εμπειρίας του, συνεισφέροντας ουσιαστικά στον γονεϊκό προβληματισμό πάνω στις ανάγκες των παιδιών, πραγματικές ή τεχνητές, την αλληλεξάρτησή τους με εκείνες της οικογένειας και των υπόλοιπων μελών της, ενώ έρχεται να προσεγγίσει τελικά την θέση του παιδιού μέσα στο πλέγμα των οικογενειακών σχέσεων.

Το θέμα της εισήγησης προέρχεται από το ομότιτλο βιβλίο του που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις «Αρμός» και το οποίο θα μπορεί κανείς να βρει στον χώρο μαζί με τα υπόλοιπα σημαντικά έργα του συγγραφέα.

Θα ακολουθήσει, όπως πάντοτε, συζήτηση. Παράλληλα, νέοι άνθρωποι θα απασχολήσουν τα παιδιά σε άλλον χώρο του κτιρίου, προκειμένου οι γονείς απερίσπαστοι να συμμετάσχουν στον σχετικό διάλογο.

Λευκάδα, 12 Δεκεμβρίου 2022

(Από το Κέντρο Νεότητος της Ι. Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης)

Προηγούμενο άρθρο«Χριστουγεννιάτικη Κατασκήνωση στην πόλη» σε Λευκάδα και Νυδρί!
Επόμενο άρθρο“ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ” “οι φίλοι του χορού και του θεάτρου”: Παρουσίαση χοροθεατρικής παράστασης “ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ” του Ντίκενς