Αρχική Ειδήσεις Ολοκληρώθηκαν  οι εργασίες για την κατασκευή νέας πλατείας, στον οικισμό Σπαρτοχωρίου στο...

Ολοκληρώθηκαν  οι εργασίες για την κατασκευή νέας πλατείας, στον οικισμό Σπαρτοχωρίου στο Μεγανήσι

0

Ολοκληρώθηκαν  οι εργασίες για την κατασκευή νέας πλατείας, στον οικισμό Σπαρτοχωρίου. Ένας ακόμα υπέροχος χώρος, ελεύθερος για όλους παραδίδεται από την Δημοτική Αρχή στους δημότες.

Το 2017 επιλύσαμε μια δύσκολη κατάσταση, η οποία είχε δημιουργηθεί μεταξύ του Δήμου μας και του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεγανησίου από το 2008, και αντιμετωπίσαμε όλα τα προβλήματα που προέκυψαν στην συνέχεια.

Με την υπ΄ αριθμ.1129 15/02/2018 απόφαση της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δυτικής Ελλάδος του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, το κτίριο, το οποίο βρίσκεται εντός του χώρου, κρίθηκε τελεσίδικα διατηρητέο.

Οι αισθητικές παρεμβάσεις ανάδειξης αλλά και η συνολική ανάπλαση της πλατείας δίνουν νέα πνοή στην καθημερινότητα του οικισμού. Στόχος μας ήταν  η ποιοτική αναβάθμιση της εικόνας της περιοχής, ώστε να καταστεί ελκυστική  τόσο για τους μόνιμους κατοίκους της όσο και για τους επισκέπτες της. Το συγκεκριμένο σημείο, το οποίο είχε σημαντικά προβλήματα επί σειρά ετών, θα πληρεί πλέον τις απαιτούμενες προϋποθέσεις προκειμένου ο χώρος να είναι προσβάσιμος σε όλους.

Προηγούμενο άρθρο“Ελπίδες” Βόλεϊ Λευκάδας: Συνεχίζονται οι νίκες για την ομάδα βόλεϊ των κοριτσιών μας,στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ-18.
Επόμενο άρθροΧωρίς ραντεβού θα δεχτεί τους δημότες ο Δήμαρχος Λευκάδας την Παρασκευή