Αρχική Άλλες ειδήσεις Ελλάδα «Σαρώνει» η κακοκαιρία «Βικτώρια»: Καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις

«Σαρώνει» η κακοκαιρία «Βικτώρια»: Καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις

0

Σε εξέλιξη βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας «Βικτώρια», με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Σήμερα, τα φαινόμενα θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στα δυτικά πελάγη πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ειδικά στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά, σήμερα, αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Θα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από αργά το απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί πό 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο, Πέμπτη, άστατος θα είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Κατά τόπους θα σημειωθούν βροχές κυρίως στα δυτικά όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ηπειρωτικά, τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη ή θα αναπτυχθούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

 

Προηγούμενο άρθροΛευκάδα: Κατολισθήσεις σε δρόμους λόγω της κακοκαιρίας
Επόμενο άρθροΠρώτο ραντεβού: Εστιατόριο βάζει τέλος στην αμηχανία… με δύο ξεχωριστές αποδείξεις