Αρχική Άλλες ειδήσεις Ελλάδα Σε βαθιά καταστολή η 8χρονη που τραυματίστηκε από σφαίρα – Κρίσιμα τα...

Σε βαθιά καταστολή η 8χρονη που τραυματίστηκε από σφαίρα – Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα

0

Κρίσιμα θεωρούνται τα επόμενα 24ωρα για την πορεία της υγείας της 8χρονης Αλεξίας, η οποία τραυματίστηκε από σφαίρα, ενώ έπαιζε στην αυλή του σπιτιού της, ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα, στις Θεσπιές Βοιωτίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το νοσοκομείο Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού», το κορίτσι παραμένει διασωληνωμένο σε μηχανική υποστήριξη και σε βαθιά καταστολή, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το οίδημα που έχει προκληθεί στο κεφάλι της.

«Η ασθενής διανύει το 4ο μετεγχειρητικό 24ωρο μετά από χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης βολίδας όπλου ενδοκρανιακά. Παραμένει διασωληνωμένη σε μηχανική υποστήριξη και βαθιά καταστολή για την αντιμετώπιση μετατραυματικού/μετεγχειρητικού εγκεφαλικού οιδήματος. Η κατάσταση της ασθενούς είναι σταθερή, ωστόσο η μετεγχειρητική της πορεία εξακολουθεί να θεωρείται κρίσιμη για τα επόμενα 24ωρα», αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά η 8χρονη είχε διακομιστεί στο νοσοκομείο Θήβας, μετά στη Χαλκίδα και λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής της μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού», όπου και υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ταυτοποιήθηκε το όπλο από τη βολίδα του οποίου τραυματίστηκε το κορίτσι στο κεφάλι.

Πρόκειται για ένα 38αρι περίστροφο, το οποίο κατείχε παράνομα ο 54χρονος, που έχει ήδη συλληφθεί από τις αστυνομικές αρχές. Ο άνδρας φέρεται να πυροβόλησε κατά τη διάρκεια γλεντιού, την Κυριακή του Πάσχα, και η μία σφαίρα έπληξε το κοριτσάκι που έπαιζε αμέριμνο στην αυλή του σπιτιού του με τα αδέλφια του.

Η ταυτοποίηση του όπλου προέκυψε από την βαλλιστική εργαστηριακή εξέταση που πραγματοποιήθηκε στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Από το σπίτι του 54χρονου, στη Βοιωτία, κατασχέθηκαν τέσσερις κάλυκες περιστρόφου, καθώς και δύο κυνηγετικά όπλα.

Σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για βαριές σωματικές βλάβες, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων και αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα.

 

 

Προηγούμενο άρθροΙερά Πανήγυρις Αγίας Μαύρας στο Κάστρο
Επόμενο άρθροΠυροσβεστική: Τι πρέπει να προσέξουμε για να μην θρηνήσουμε θύματα και καταστροφές από πυρκαγιές