Αρχική Άλλες ειδήσεις Ελλάδα ΣΥΡΙΖΑ: Είναι μία ιστορική νίκη για τον Ελληνικό λαό

ΣΥΡΙΖΑ: Είναι μία ιστορική νίκη για τον Ελληνικό λαό

0

newego_LARGE_t_1101_54456153

Το εκλογικό αποτέλεσμα, με βάση τα exit poll, «είναι μια ιστορική νίκη για τον ελληνικό λαό, ο οποίος τάχθηκε συντριπτικά κατά της λιτότητας» τονίζουν στο πρώτο σχόλιό τους κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτουν ότι το αποτέλεσμα «στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα στην Ευρώπη που μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο αλλαγών σε όλη την Ευρώπη».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνουν οι ίδιες πηγές, «αναλαμβάνει την ευθύνη να συγκροτήσει κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, να υλοποιήσει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και να διαπραγματευθεί στην Ευρώπη».

Στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην πλατεία Κουμουνδούρου, βρίσκονται ήδη αρκετά κομματικά στελέχη, τα οποία περιμένουν, σε κλίμα ενθουσιασμού, τον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα για την πρώτη σύσκεψη.

Για ιστορική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του κόμματοςΠάνος Σκουρλέτης, σχολιάζοντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega τα αποτελέσματα του exit poll.

«Πρέπει να δούμε αν αυτή η νίκη είναι πολύ μεγάλη ή απλως μεγάλη», ανέφερε ο κ.Σκουρλέτης, ενώ μίλησε για μήνυμα κατά της λιτότητας και υπέρ της αξιοπρέπειας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αποκατάστασης της δικαιοσύνης.

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλα πολιτικά κόμματα, υπογράμμισε: «Το βασικό είναι να γίνει σεβαστό από όποιες δυνάμεις χρειαστεί ενδεχομένως να συγκυβερνήσουμε αυτό που έχουμε παρουσιάσει ως δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Όσοι μπορούν να δεσμευτούν σε αυτήν την πολιτική βάση και έχουν την πολιτική φερεγγυότητα, αν χρειαστεί θα το δούμε».

Στον ίδιο πανηγυρικό τόνο ήταν και η δήλωση του τομεάρχη Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μηλιού, ο οποίος έκανε λόγο για «ιστορική νίκη του ελληνικού λαού».

«Είναι μία αλλαγή σελίδας, είναι μια ιστορική στιγμή για όλη την Ευρώπη. Αλλάζουμε σελίδα στη χώρα μας, ο ελληνικός λαός παίρνει το μέλλον του στα χέρια του» δήλωσε ο κ.Μηλιός στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση της εθνικής σωτηρίας, είναι η κυβέρνηση που θα προωθήσει, θα υπερασπίσει και θα κατοχυρώσει τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας, αλλά συγχρόνως είναι όχι απλώς ένα μήνυμα, είναι η αρχή της μεγάλης αλλαγής για όλη την Ευρώπη. Η Ευρώπη δεν μπορεί να συνεχίσει με τον αποπληθωρισμό, με την ύφεση, με την αυξανόμενη ανεργία, με την υπερχρέωση. Η Ελλάδα δείχνει τον δρόμο, η χώρα μας, ο λαός μας είναι στη πρωτοπωρία μιας πολύ μεγάλης αλλαγής. Είμαστε όλοι συγκινημένοι και ευτυχισμένοι» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς, για το τι θα κάνει αύριο στο Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών, απάντησε: «Φαντάζομαι ότι ο κ. Χαρδούβελης θα κλείσει τις εκκρεμείς υποθέσεις, τεχνικού χαρακτήρα. Διότι αυτό το πρόγραμμα, στο οποίο είχε συμφωνήσει ο κ. Χαρδούβελης, ως εκπρόσωπος του κ. Σαμαρά, είναι πλέον νεκρό».

«Νομίζω ότι γίνεται ένα πολύ μεγάλο βήμα για την Αριστερά, την Ελλάδα και την Ευρώπη και ένα ακόμα πιο μεγάλο βήμα για τον ελληνικό λαό, αλλά και για τους λαούς της Ευρώπης» δήλωσε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης μετά τη δημοσιοποίηση των πρώτων exit poll.

«Το αποτέλεσμα αυτό, όταν σχηματοποιηθεί, θα αποτελέσει μία τομή στις εξελίξεις και θα είναι προάγγελος ενός διαφορετικού πολιτικού συσχετισμού σε ευρωπαϊκή κλίμακα -όχι μόνο στην Ελλάδα- για να υπάρξει υπέρβαση της κρίσης υπέρ των εργαζομένων και για την ανάκτηση αυτών που με τόση αναλγησία έχασαν τα προηγούμενα χρόνια» ανέφερε ο κ. Βούτσης.

«Είμαστε ευτυχισμένοι, ο λαός έδωσε το σήμα προς όλους και νομίζω ότι από αύριο όλες οι πολιτικές ηγεσίες θα πειθαρχήσουν ή τουλάχιστον θα προβληματιστούν και στο σήμα που δόθηκε», κατέληξε.

Πηγή: http://www.ethnos.gr/

Προηγούμενο άρθροΤα ποσοστά των κομμάτων σε 5 από τα 74 εκλογικά τμήματα της Λευκάδας
Επόμενο άρθροΤα ποσοστά των κομμάτων σε 20 από τα 74 εκλογικά τμήματα της Λευκάδας