Αρχική Άλλες ειδήσεις Υγεία Πληροφόρηση για τον θηλασμό από τις Μαίες του Νοσοκομείου Λευκάδας

Πληροφόρηση για τον θηλασμό από τις Μαίες του Νοσοκομείου Λευκάδας

0
thilasmos

thilasmos

Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού (1-7 Νοεμβρίου)

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού (1-7 Νοεμβρίου), ως Μαίες του Νοσοκομείου Λευκάδας, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε την σημαντικότητά του.

Το νεογέννητο είναι και αυτό άνθρωπος και έχει δικαιώματα όπως έχουμε όλοι μας. Το βασικότερο όλων των δικαιωμάτων του είναι η πρόσβαση στη σωστή διατροφή. Σωστή διατροφή σημαίνει φυσική διατροφή, δηλαδή θηλασμός.

Λέμε ναι στη φυσική διατροφή και όχι στην «κονσέρβα». Είναι αυτονόητο ότι αυτός που θα προστατεύσει αυτό το δικαίωμα του παιδιού, είναι η μητέρα του.

Το μητρικό γάλα αποτελεί μια δυναμική, ζωντανή τροφή που με ένα θαυμαστό τρόπο προσαρμόζεται και εξατομικεύεται κάθε φορά η σύστασή του ανάλογα:

• Με την ώρα της ημέρας που σιτίζεται το μωρό
• Με την εποχή του χρόνου
• Από παιδί σε παιδί, αν είναι κορίτσι ή αγόρι
• Αν είναι πρόωρο ή τελειόμηνο
• Κατά τη διάρκεια του ίδιου γεύματος
• Το δυναμώνει ενάντια στις λοιμώξεις

Οι μητέρες που θηλάζουν τα παιδιά τους συμβάλλουν κατ’αρχήν στην υγεία της οικογένειάς τους, στην οικονομία και στην ποιότητα της ζωής.

Εσείς θα αποφασίσετε εάν θηλάσετε ή όχι. Εμείς θα προσπαθήσουμε μέσα από την πληροφόρηση να μειώσουμε τις απορίες, τους φόβους, τις ανησυχίες ώστε να πάρετε την σωστή για εσάς απόφαση.

Κατά τις απογευματινές ώρες και κατόπιν συνεννόησης, στο τηλ 2645038226, παρέχουμε πληροφορίες για τη σωστή τεχνική του θηλασμού, την φροντίδα του νεογνού, μαθήματα ανώδυνου τοκετού και προετοιμασία της εγκύου.

Προηγούμενο άρθροΒίντεο από την σημερινή παρέλαση στην Λευκάδα (2013)
Επόμενο άρθροΡιζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών Ηπείρου – Λευκάδας