Αρχική Άλλες ειδήσεις Κόσμος Αυστραλία: Η κυβέρνηση θα θανατώσει δύο εκατομμύρια άγριες γάτες με δηλητηριώδη λουκάνικα

Αυστραλία: Η κυβέρνηση θα θανατώσει δύο εκατομμύρια άγριες γάτες με δηλητηριώδη λουκάνικα

0

Μία αμφιλεγόμενη πολιτική για την προστασία των ιθαγενών ειδών της Αυστραλίας, πρόκειται να θέσει σε εφαρμογή η αυστραλιανή κυβέρνηση.

Σκοπεύει να θανατώσει περίπου δύο εκατομμύρια άγριες γάτες, μέχρι το 2020, πετώντας από αεροπλάνα δηλητηριασμένα λουκάνικα.

Σύμφωνα με τους New York Times, οι γάτες θα πεθαίνουν σε χρονικό διάστημα 15 λεπτών από τη στιγμή που θα τρώνε τα δηλητηριασμένα λουκάνικα, από κρέας καγκουρό, λίπος κοτόπουλου, βότανα και μπαχαρικά.

Ποιος είναι ο λόγος, όμως που η Αυστραλία βρίσκεται σε «πόλεμο» με άγριες γάτες;

Όπως αναφέρει το cnn, η απάντηση είναι απλή: Οι γάτες, ιδιαίτερα οι άγριες, θεωρούνται «δολοφόνοι», καθώς ζουν στην άγρια ​​φύση όπου αναγκάζονται να κυνηγούν για επιβίωση.

Από τη στιγμή που πρωτοεμφανίστηκαν οι Ευρωπαίοι άποικοι, οι άγριες γάτες ευθύνονται για την εξαφάνιση περίπου 20 ειδών θηλαστικών, δήλωσε ο Εθνικός Επίτροπος απειλούμενων ειδών Γκρέγκορι Άντριους στη Sydney Morning Herald. Σύμφωνα με τον Andrews, αυτό κάνει τις άγριες γάτες τη μεγαλύτερη απειλή για τα ιθαγενή είδη της Αυστραλίας.

Σήμερα, εκτιμάται ότι το 80% των θηλαστικών της Αυστραλίας και το 45% των πουλιών της, που ζουν στην άγρια ​​φύση, δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στη γη.

Για τις γάτες, τα ιθαγενή είδη είναι εύκολο θήραμα. Οι γάτες πιστεύεται ότι σκοτώνουν περισσότερα από ένα εκατομμύριο γηγενή πουλιά και 1,7 εκατομμύρια ερπετά σε όλη την Αυστραλία, δήλωσε εκπρόσωπος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Αυστραλίας στο CNN, επικαλούμενος επιστημονική έρευνα.

Εκτιμάται ότι ο πληθυσμός των άγριων γατών, που ζουν στην Αυστραλία, ανέρχεται μεταξύ δύο και έξι εκατομμυρίων.

«Δεν σκοτώνουμε τις γάτες επειδή τις μισούμε. Πρέπει να κάνουμε επιλογές για να σώσουμε τα ζώα που αγαπάμε και που μας καθορίζουν ως έθνος», δήλωσε ο Άντριους.

Προηγούμενο άρθροΏρες αγωνίας για την 8χρονη που τραυματίστηκε από σφαίρα
Επόμενο άρθροΛιτανεία της Ιεράς Εικόνας Παναγίας Πορταϊτίσσας στη Λευκάδα