Αρχική Άλλες ειδήσεις Διαφορα Ιεροσόλυμα: Σε κλίμα κατάνυξης η Αφή του Αγίου Φωτός

Ιεροσόλυμα: Σε κλίμα κατάνυξης η Αφή του Αγίου Φωτός

0

Με κάθε λαμπρότητα, αλλά και σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης, τελέστηκε σήμερα η Αφή του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα, όπου έσπευσαν χιλιάδες πιστοί, ανάμεσά τους και αρκετοί Έλληνες, προκειμένου να ζήσουν από κοντά την μοναδική αυτή εμπειρία.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως, με τον  Ελληνορθόδοξο Πατριάρχη Ιεροσολύμων, Θεόφιλο Γ’, να μπαίνει στον Πανάγιο Τάφο, κρατώντας δύο δεσμίδες από 33 κεριά η καθεμία, που συμβολίζουν τα χρόνια του Χριστού. Ο Πατριάρχης εξήλθε του Πανάγιου Τάφου στις 14:30, κρατώντας τα κεριά που ήταν πλέον αναμμένα και μετέδωσε το Άγιο Φως στους προσκυνητές, υπό τις ιαχές «Άξιος».

Με τις καμπάνες να ηχούν χαρμόσυνα, ο Πατριάρχης έψαλε «δεύτε λάβετε Φως εκ του ανεσπέρου Φωτός» μεταδίδοντας το Αναστάσιμο μήνυμα.

Μετά τη λήξη της τελετής, ο Πατριάρχης παρέδωσε το Άγιο Φως στον εκπρόσωπο της ελληνικής Πολιτείας, υφυπουργό Εξωτερικών Μάρκο Μπόλαρη.

Το κυβερνητικό αεροσκάφος που θα μεταφέρει το Άγιο Φως σε ειδικό φανάρι θα φτάσει στις 18.30 στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, όπου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή υποδοχής του με τιμές αρχηγού κράτους από άγημα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με ιδιωτικό ελικόπτερο, απ’ όπου θα «ταξιδέψει» σε όλες τις γωνιές της ελληνικής επικράτειας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

 

Προηγούμενο άρθροΛιτάνευση Ιεράς Εικόνας
Επόμενο άρθρο«Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»: Εικόνες από τα παρασκήνια της κορυφαίας παραγωγής