Αρχική Ειδήσεις Πρωτόγνωρη μείωση σε ποσοστό 36 % στους θανάτους από τροχαία στην Ε.Ε.,...

Πρωτόγνωρη μείωση σε ποσοστό 36 % στους θανάτους από τροχαία στην Ε.Ε., λόγω COVID – 19!

0

Ο εγκλεισμός στο σπίτι και τα περιοριστικά μέτρα στις μετακινήσεις, έφεραν μια  πρωτοφανή μείωση σε ποσοστό 59% στους θανάτους από τροχαία συμβάντα στην Ελλάδα! Με αντίστοιχη μείωση στην Ευρωπαϊκή Ένωση να φτάνει σε ποσοστό 36%!

Τα πρώτα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τα 24 κράτη μέλη της ΕΕ, δείχνουν μια πτώση 36% κατά μέσο όρο στους θανάτους από τροχαία συμβάντα τον Απρίλιο του 2020, σε σύγκριση με τον μέσο όρο για τον αντίστοιχο μήνα  των τριών προηγούμενων ετών, σύμφωνα με τη νέα έκθεση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφάλειας των Μεταφορών (ETSC).

Η μεγαλύτερη μείωση στους θανάτους από τροχαία δυστυχήματα σημειώθηκε στην Ιταλία (84%), με το Βέλγιο, την Ισπανία τη Γαλλία και την Ελλάδα να ακολουθούν με μείωση άνω του 59%. Ωστόσο, η μείωση της κυκλοφορίας στους δρόμους δεν οδήγησε σε μείωση των θανάτων από τροχαία σε όλες τις χώρες. Στη Σουηδία, τη Δανία και την Ολλανδία, οι θάνατοι από τροχαία κατά τη διάρκεια του Απριλίου παρέμειναν στα ίδια επίπεδα ή και αυξήθηκαν συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια. Σημειώνεται ότι στη Σουηδία τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid-19 ήταν λιγότερο αυστηρά σε σύγκριση με πολλές άλλες χώρες της ΕΕ.

Ένα άλλο στοιχείο, άξιο αναφοράς, σύμφωνα με την έρευνα είναι ότι στην Ολλανδία καταγράφηκαν για πρώτη φορά μετωπικές συγκρούσεις μεταξύ ποδηλατών, που πιθανά υποδηλώνει, ότι οι ποδηλατόδρομοι ήταν πολύ στενοί για να φιλοξενήσουν την αυξημένη χρήση τους. Οι θάνατοι των ποδηλατών στην Τσεχία αυξήθηκαν κατά 86%.

Τέλος, στην Ελλάδα, όπως αναφέρει η συγκεκριμένη έρευνα, παρόλο που κατά το μήνα Απρίλιο σημειώθηκε μια μεγάλη μείωση της τάξης του 59% στον αριθμό θανάτων σε τροχαίες συγκρούσεις, είχαμε 21 θανάτους σε όλη τη χώρα, οι οποίοι είναι πάρα πολλοί για ένα μήνα, όταν σε όλη τη διάρκειά του ίσχυαν περιοριστικά μέτρα στην κυκλοφορία των πολιτών εξαιτίας της πανδημίας. Η άρση των περιοριστικών μέτρων και η σταδιακή επαναφορά στη νέα πραγματικότητα, σε συνδυασμό με το άνοιγμα του τουρισμού στη χώρα, απαιτεί οι χρήστες του δρόμου να επιδεικνύουν μεγάλη προσοχή, ώστε η μείωση των θανατηφόρων τροχαίων κατά την περίοδο του lockdown να συνεχιστεί και στους επόμενους μήνες.

Προηγούμενο άρθροΟ Ντελάλης, τώρα και στο «Mylefkada.gr !»
Επόμενο άρθροΑνατολή από τα Καμίνια Τσουκαλάδες