Αρχική Άλλες ειδήσεις Πάνω από 300 οι διασωθέντες του Norman Atlantic

Πάνω από 300 οι διασωθέντες του Norman Atlantic

0

purkagia-sto-ploio-norman-atlantic

Eτοιμάζεται η επιστροφή των Ελλήνων.

Ως τώρα δεν υπάρχει ακριβής αριθμός ελλήνων διασωθέντων, καθώς οι ιταλικές Αρχές δεν έχουν δημοσιοποιήσει συνολικά στοιχεία ταυτότητας. Παρά ταύτα, με βάση τα έως τώρα στοιχεία, στη στεριά βρίσκονται περίπου 100 συμπολίτες μας.

Στους 324 έχει ανέλθει ο αριθμός των διασωθέντων, σε σύνολο 478 επιβαινόντων, από το πλοίο «Norman Atlantic», στο οποίο τα ξημερώματα της Κυριακής εκδηλώθηκε τα πυρκαγιά κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, ενώ έπλεε στα στενά του Οτράντο.

Στην επιχείρηση διάσωσης, που γίνεται μόνο με εναέρια μέσα λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, συμμετέχουν τρία ελληνικά ελικόπτερα και τρία ιταλικά, ενώ στην περιοχή μεταβαίνουν το ρυμουλκό σκάφος «Ιόνιον Πέλαγος» και η φρεγάτα «Ναβαρίνο».

Το σκάφος παραμένει ακυβέρνητο, μετά τις δυο αποτυχημένες απόπειρες ρυμούλησής του κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Με βάση τον κατάλογο των καταγεγραμμένων επιβατών, δεν υπάρχουν αγνοούμενοι. Πάντως, πρέπει να σημειωθεί πως υπάρχουν πληροφορίες και για λαθρεπιβάτες στο σκάφος, η μοίρα των οποίων δεν είναι γνωστή.

Ιατροί που επιβιβάστηκαν στο σκάφος δήλωσαν πως ανάμεσα στους επιβάτες δεν υπάρχουν τραυματίες.

Ένας Έλληνας έχασε τη ζωή του την Κυριακή, όταν εγκλωβίστηκε στη σκάλα διαφυγής του πλοίου.

Εν τω μεταξύ, έδεσε στο Μπάρι της Ιταλίας το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Spirit of Piraeus» με 49 διασωθέντες, μεταξύ των οποίων και 25 Έλληνες.

Δυο C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας αναμένεται το μεσημέρι να μεταφέρουν στην Ελευσίνα έλληνες διασωθέντες από το Μπάρι και το Λέτσε της Ιταλίας.

Ως τώρα δεν υπάρχει ακριβής αριθμός ελλήνων διασωθέντων, καθώς οι ιταλικές Αρχές δεν έχουν δημοσιοποιήσει συνολικά στοιχεία ταυτότητας, ωστόσο, με βάση τα όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο έλληνας πρεσβευτής στην Ιταλία, πέραν των 27 που έφτασαν στο Μπάρι, 60 με 70 συμπολίτες μας βρίσκονται στο Λέτσε και περίπου 10 ακόμη έχουν μεταφερθεί στο Μπρίντιζι.

Εν τω μεταξύ, το Υπουργείο Ναυτιλίας και το Λιμενικό έθεσαν στη διάθεση των συγγενών των επιβατών του Norman Atlantic δυο τηλεφωνικές γραμμές προκείμενου να λαμβάνουν πληροφορίες για τα οικεία τους πρόσωπα. Πρόκειται για τα τηλέφωνα 210-4191714 και 210-4191316.

Πηγή: skai.gr

Προηγούμενο άρθροΗ Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για το φλεγόμενο πλοίο
Επόμενο άρθροΤι αναζητήσαμε στο Google το 2014 (Video)