Αρχική Άλλες ειδήσεις Περιφέρεια Είναι αργά για δάκρυα Στέλλα!

Είναι αργά για δάκρυα Στέλλα!

0
eptanhsiakh anagennisi

eptanhsiakh anagennisi

Ανακοινώσεις της παράταξης “Επτανησιακή Αναγέννηση” για το κλείσιμο του ΤΕΙ ΙΝ.

ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ

«Mε λογισμό και τ΄όνειρο»
Διονύσιος Σολωμός

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΚΑΛΟΥΔΗΣ
Δικηγόρος
Στον Άρειο Πάγο & στο Συμβούλιο της Επικρατείας
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ
Στο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Αριστοτέλη Σίδερη 3 Τ.Κ. 49 100 – ΚΕΡΚΥΡΑ
Τηλ.: 26610 37627, fax: 2661 0 48517
e-mails:yorgoskaloudis@gmail.com,yorgoskaloudis@yahoo.com

Μετά από 2 χρόνια ενδοτισμού και αδράνειας της Διοίκησης Σπύρου για το ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ και όλα τα Επτανησιακά Θέματα:
« EINAI ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΣΤΕΛΛΑ !»

1-2-2013

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων στους Παξούς στις 28 και 29 Μάη 2011, είχα ασκήσει την αναγκαία εύλογη κριτική στη Διοίκηση Σπύρου για ενδοτισμό , διότι είχε υπογράψει μαζί με τη τότε υπουργό Παιδείας Διαμαντοπούλου ένα δελτίο τύπου, λες και ήταν υπάλληλός της,
διότι συναίνεσε στη δραματική συρρίκνωση του ΤΕΙ Ιονίων με το κλείσιμο σχολών του και την απαξίωση λειτουργίας του αντί να εκδηλώσει την κατηγορηματική του αντίθεση και διότι εμφανίστηκε διαλλακτικός και έτοιμος να συζητήσει με την τότε Υπουργό για το μέλλον του ΤΕΙ με πλαίσιο τις ήδη ειλλημένες αποφάσεις της αντί να είναι αδιάλλακτος. Και μάλιστα πήγε και στο Αργοστόλι, ως YES MEN και κάθισε και στην εξέδρα των επισήμων στη παρέλαση της 21 Μάη 2011, όταν οι φορείς της Κεφαλλονιάς εκδήλωναν δια της αποχής και της απουσίας τους την έντονη διαμαρτυρία τους.
Εμείς είχαμε κάνει τη πιο δυνατή διαμαρτυρία με το πανώ για το ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ και την όλη παρουσία μας απέναντι από κυβέρνηση-επισήμους στη Κέρκυρα.

Σήμερα,μετά από 2 χρόνια ενδοτισμού, ανακοίνωσε, με κροκοδείλια δάκρυα, κλείσιμο της Περιφέρειας. Κατ΄αρχήν φαίνεται θετικό, αλλά θάταν πράγματι θετικό εάν είχε γίνει έγκαιρα, εδώ και 2 χρόνια και εύλογα τώρα ισχύει το είναι «Αργά για δάκρυα Στέλλα’ !

Για πιο αποτελεσματικές ενέργειες στη σημερινή φάση, μετά την ενδοτικότητα 2 χρόνων θα μπορούσε να είχε θέσει προ των ευθυνών τους τους Επτανήσιους βουλευτές, και να κινητοποίήσει τους Συλλόγους των Επτανησίων στην Αττική για διαβήματα διαμαρτυρίας προς τη κυβέρνηση, αλλά τίποτα δεν έκανε. Σιγά που θα αντιταχθεί στη Μέρκελ, στον Χούφτελ, στους Πελοποννήσιους, στον Σαμαρά και τον Δένδια !

Ακολουθεί η ανακοίνωση που είχαμε εκδώσει στις 21 Μάη 2011.

 


 

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ
ΜΕ ΠΑΝΩ Η ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

21 Μάη 2011

Πιστή, σταθερή και με συνέπεια στις θέσεις και στις πράξεις της η Παράταξη της ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ δεν μπορεί να νομιμοποιεί και να χαριεντίζεται με το πολιτικό κατεστημένο την ώρα, που 146 χρόνια μετά τη πρώτη βαρβαρότητα του αθηνοκεντρικού κράτους που κατήργησε το 1865 το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, σήμερα, παραμονές της επετείου της Ένωσης των δύο κρατών της «Ηνωμένης Πολιτείας των Ιονίων Νήσων» με το «Βασίλειον της Ελλάδος», χωρίς αιδώ και αναλγησία, αποπειρώνται, μετά τη βαρβαρότητα του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ:
Να καταργήσουν το ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Να καταργήσουν πλήρως το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου.

Να καταργήσουν την αυτοτέλεια των Νοσοκομείων Ζακύνθου και Αργοστολίου και να έχουν Δ.Σ. με έδρα… τη Πάτρα, μαζί με τα Νοσοκομεία της Πάτρας.
Να καταργήσουν την αυτοτέλεια του Νοσοκομείου Κέρκυρας και του Νοσοκομείου Λευκάδας και…νάχουν Δ.Σ. μαζί με Νοσοκομείο Ηγουμενίτσας, το Νοσοκομείο Φιλιατών, το Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων και το Χατζηκώστα με έδρα… τα Γιάννενα.
Οι Μνημονιακοί είναι προφανές ότι μισούν τα νησιά μας και προσπαθούν να μας μετατρέψουν σε χωριά.
ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ.

Τα δύο κανάλια της Κέρκυρας, CORFU CHANNEL και START αποσιώπησαν και με μεγάλη προσπάθεια απέκρυπταν το γεγονός την ώρα της ζωντανής μετάδοσης της παρέλασης και δεν δέχθηκαν να πάρουν δηλώσεις μας.

image001

image003

Προηγούμενο άρθρο63 άτομα εμπλέκονταν στο οργανωμένο κύκλωμα τοκογλυφίας
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση του Συλλόγου Εκπ/κων Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Λευκάδας