Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπ/κων Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Λευκάδας

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπ/κων Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Λευκάδας

0
desk

desk

Σχετικά με το πρόγραμμα «κοινωφελούς εργασίας».

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΠΡΩΤ/ΘΜΙΑΣ                                                               Λευκάδα: 31-1-2013 ΕΚΠ/ΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ                                                                               Αρ. Πρ: 2
«ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ»
Πληροφορίες: ΑΡΜΑΤΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Διεύθυνση: Γ. Μεσσήνη 7                                                             Προς: Όλα τα μέλη του Συλλόγου
Τηλέφωνο – Fax: 2645026165

ΘΕΜΑ: Σχετικά με το πρόγραμμα «κοινωφελούς εργασίας»

Το προηγούμενο διάστημα ανακοινώθηκε η σύμβαση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με τη (ΜΚΟ) ΙΜΕ – Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. για κοινωφελή εργασία με «εθελοντές» δασκάλους και ψυχολόγους προκειμένου να προσφέρουν βοήθεια σε μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες. Το πρόγραμμα αφορά στα τέσσερα Δημοτικά σχολεία τη πόλης μας.

Θεωρούμε ότι με το πρόγραμμα αυτό και αυτής της λογικής τις πρωτοβουλίες:

1. Απειλείται άμεσα ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας της εκπαίδευσης
2. Ανοίγεται διάπλατα η πόρτα για την είσοδο των ιδιωτών την εκπαίδευση
3. Απειλούνται τόσο το ωράριο όσο και οι εργασιακές σχέσεις και οι ήδη υποβαθμισμένοι μισθοί των εκπαιδευτικών μια και προσλαμβάνονται εργαζόμενοι με πεντάμηνες συμβάσεις και 25 ευρώ τη μέρα.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης Λευκάδας δηλώνει ότι είναι αντίθετος σε αυτές τις λογικές. Κάθε βοήθεια στους μαθητές πρέπει να γίνεται μέσω του Υπ. Παιδείας και κάθε κονδύλι να πηγαίνει στη δημόσια εκπαίδευση. Η προάσπισή της είναι για μας κυρίαρχο ζήτημα.

Το πρόσχημα της καταπολέμησης της ανεργίας δεν ευσταθεί διότι μιλάμε για «ασπιρίνη» αφού προβλέπονται πεντάμηνες συμβάσεις . Οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουμε καλά ότι σύμβαση σημαίνει «ομηρία». Ο διορισμός εκπαιδευτικών είναι η ουσιαστική λύση για την κάλυψη των αμέτρητων αναγκών που υπάρχουν.

Το ζήτημα της βοήθειας των μαθητών είναι σαφώς υπαρκτό. Ο εκπαιδευτικός κόσμος οφείλει να διεκδικεί αποκλειστικά από την Πολιτεία μέριμνα γι’ αυτό. Ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών πρέπει πάντα να επαγρυπνούμε αλλά και να πρωτοστατούμε για το καλύτερο για τους μαθητές μας. Μόνο μέσα από την ολόπλευρη στήριξη των μαθητών στο δημόσιο σχολείο μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα, αλλά και καταπολέμησης της παραπαιδείας.

Δεν ικανοποιούμαστε από το σημερινό δημόσιο σχολείο, όμως δεν πρόκειται να συμβάλλουμε στην πλήρη ισοπέδωσή του. Θεωρούμε η συνεργασία και τη συμπόρευση εκπαιδευτικών, γονιών, εργαζομένων και συνολικά της κοινωνίας είναι απαραίτητη για τον αγώνα για μια παιδεία για όλα τα παιδιά, δημόσια και δωρεάν, που θα τα μορφώνει και θα τα οπλίζει με θάρρος στη ζωή τους ειδικά στη δύσκολη εποχή που ζούμε.

 

Προηγούμενο άρθροΕίναι αργά για δάκρυα Στέλλα!
Επόμενο άρθρο2η Δήλωση – Απάντηση Ξενοφώντα Βεργίνη στον Θ. Σολδάτο