Αρχική Άλλες ειδήσεις Περιφέρεια Στην Ήπειρο οι δραπέτες των φυλακών Τρικάλων

Στην Ήπειρο οι δραπέτες των φυλακών Τρικάλων

0
11 dias new08a

11 dias new08a

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση από στεριά, αέρα και θάλασσα.

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση από στεριά, αέρα και θάλασσα σε εξέλιξη στην Ήπειρο – Πυροβολισμοί εναντίον αστυνομικών τα ξημερώματα στην Άρτα

Νεότερη ενημέρωση 15:02

Ευρεία αστυνομική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας στην οποία συμμετείχαν αξιωματικού των διευθύνσεων απ όλη την Ήπειρο.

Στην σύσκεψη αναλύθηκαν τα μέχρι τώρα στοιχεία ενώ οργανώθηκε σχέδιο για τις μετέπειτα ενέργειες προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες.

Επίσης στην όλη επιχείρηση συμμετέχει και ειδικά εκπαιδευμένη ομάδα του Λιμενικού Σώματος, ενώ η θαλάσσια περιοχή από την Αμμουδιά της Πρέβεζας έως και τη Σαγιάδα της Θεσπρωτίας ελέγχεται με περιπολίες από σκάφη των Λιμενικών Αρχών για να αποφευχθεί πιθανή διαφυγή των δραστών από την θάλασσα προς την Αλβανία.

Τέλος όλη η περιοχή γύρω από την Γλυκή και τον ποταμό Αχέροντα όπου εντοπίστηκε το αυτοκίνητο των κακοποιών που είχαν κλέψει από την Φιλιππιάδα, έως και την Παραμυθιά χτενίζεται από πάνοπλους αστυνομικούς από την Ήπειρο αλλά και άντρες των ΕΚΑΜ που έχουν φτάσει από το πρωί.

Την ίδια στιγμή μπλόκα αποτελούμενα από μεγάλο αριθμό αστυνομικών με βαρύ οπλισμό έχουν στηθεί σε πολλά σημεία της Θεσπρωτίας.

Νεότερη ενημέρωση 13:15

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στην περιοχή του ποταμού Αχέροντα όπου σε σημείο κοντά στο ποτάμι άφησαν οι αδίστακτοι κακοποιοί, δραπέτες των Τρικάλων, το αυτοκίνητο που νωρίτερα είχαν κλέψει από την Φιλιππιάδα.

mhnfff

(Φωτό από το αυτοκίνητο των κακοποιών στην Γλυκή που δημοσίευσε το epiruspost.gr)

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στην περιοχή πετάνε εδώ και λίγη ώρα ελικόπτερα γεγονός που σημαίνει ότι οι έρευνες πλέον γίνονται και από αέρος. Τα ελικόπτερα χτενίζουν όλη την περιοχή από το Καναλάκι έως την Γλυκή ενώ οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι δραπέτες κινούνται πεζοί.

Από νωρίς το πρωί αυτοκίνητα των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας καταφθάνουν στην Γλυκή. Μάλιστα δεν ήταν λίγα αυτά που πέρασαν και μέσα από την Πρέβεζα ενώ και στο Καναλάκι υπήρχε το πρωί μεγάλη κινητικότητα.

Οι κακοποιοί θα προσπαθήσουν να διαφύγουν στην Αλβανία για το λόγο αυτό η αστυνομική διεύθυνση Ηπείρου βρίσκεται σε συναγερμό. Πάνοπλοι αστυνομικοί με το χέρι στην σκανδάλη ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή την περιοχή στον Αχέροντα.

Πρώτη ενημέρωση: 08:45

Πυρά δέχθηκαν τα ξημερώματα αστυνομικοί στην Άρτα σε διασταύρωση με την Ιόνια οδό όταν επιχείρησαν να σταματήσουν για έλεγχο ύποπτο αυτοκίνητο.

Οι αστυνομικοί δέχθηκαν πυρά με καλάσνικοφ από δράστες που επέβαιναν σε κόκκινο αγροτικό αυτοκίνητο NAVARA με αποτέλεσμα να δημιουργεί σύγχυση, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κάποιος από τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του pamepreveza.gr, στο αυτοκίνητο επέβαιναν τουλάχιστον τρία άτομα.

Στην συνέχεια μπήκαν στην Φιλιππιάδα και άφησαν εκεί το navara ενώ έκλεψαν άλλο όχημα και κατευθύνθηκαν προς τα χωριά της Θεσπρωτίας.

Το δεύτερο όχημα το οποίο είχαν κλέψει από την Φιλιππιάδα βρέθηκε κοντά στο ποτάμι στην Γλυκή λίγο έξω από το Καναλάκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του pamepreveza.gr πιθανόν οι δράστες, να διέφυγαν από εκεί με μηχανάκι το οποίο έκλεψαν…

Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έχουν φτάσει από τα Γιάννενα αλλά και από γειτονικές αστυνομικές διευθύνσεις.

Σε όλη τη μεθοριακή γραμμή τα μέτρα είναι δρακόντεια καθώς εκτιμάται από τους αξιωματικούς της αστυνομίας ότι αργά ή γρήγορα οι δράστες θα επιχειρήσουν να περάσουν τα σύνορα και να αναζητήσουν καταφύγιο στην Αλβανία.

Επίσης στην ‘Ήπειρο έφτασε από την Θεσσαλονίκη και ο αντιστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας, επιθεωρητής Βορείου Ελλάδας Δημήτρης Τσακνάκης.

Πηγή: pamepreveza.gr

Προηγούμενο άρθροΑνθρώπων Όνειρα
Επόμενο άρθροΣτη Θηλιά «επίδοξος» αγοραστής;