Αρχική Άλλες ειδήσεις Περιφέρεια Δελτίο Τύπου της Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Μηχανικών Ηπείρου-Λευκάδας

Δελτίο Τύπου της Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Μηχανικών Ηπείρου-Λευκάδας

0
redorange

redorange

Συνάντηση με εργαζόμενους της «Εγνατία Οδός Α.Ε.».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Δελτίο Τύπου

Την Τετάρτη 6/11/2013, αντιπροσωπεία από την Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών Ηπείρου – Λευκάδας συναντήθηκε με εργαζόμενους της Περιφερειακής Υπηρεσίας Ιωαννίνων της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» στα γραφεία της Υπηρεσίας.
H Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών Ηπείρου Λευκάδας, διαπιστώνει στην Περιφερειακή Υπηρεσία Ιωαννίνων την απώλεια του 80% περίπου των θέσεων εργασίας μηχανικών στα τελευταία μνημονιακά χρόνια και την συνακόλουθη απώλεια συσσωρευμένης εμπειρίας και γνώσης ιδιαίτερα για την τοπική κοινωνία. Στεκόμαστε δίπλα στους εργαζομένους της Εγνατίας οδού και σε όσους απεχώρησαν και αναζητούν ακόμη εργασία.
Μετά τη μεταβίβαση (ΦΕΚ 2316Β/10.8.12) των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας «Εγνατία Οδός» στο Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ., προκηρύσσεται άμεσα – σύμφωνα με τελευταία δημοσιεύματα – η διαδικασία για την ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας Οδού. Αυτό θα έχει ως συνέπεια την απώλεια μιας στρατηγικού χαρακτήρα δημόσιας υποδομής, την μεγάλη αύξηση του κόστους χρήσης του αυτοκινητοδρόμου, την περιορισμένη συντήρηση των υποδομών του αυτοκινητοδρόμου και την απαξίωση του παράπλευρου οδικού δικτύου.
Είναι γνωστά σε όλους τα ζητήματα που προέκυψαν στην περιοχή μας με την εμπλοκή του Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ σε διάφορα θέματα όπως είναι η περιουσία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το πάρκο Λιθαρίτσια και το Περιφερειακό αεροδρόμιο Ιωαννίνων. Επίσης το Λιμάνι Ηγουμενίτσας – σπουδαίος συγκοινωνιακός κόμβος στα διευρωπαϊκά δίκτυα μεταφορών – έχει περάσει στο Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ (ΦΕΚ Β’2996/12.11.2012) και οδηγείται σε υποβάθμιση του ρόλου του και σε ιδιωτικοποίηση. Η ανάπτυξη των δημόσιων υποδομών απαλλαγμένων από τα πλαίσια του πελατειακού κράτους, μπορεί να αποτελέσει κεντρικό σημείο αναφοράς για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής μας.
Θέλουμε ένα ΤΕΕ που θα αγωνίζεται ενάντια στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. Γιατί καμία προοπτική ανάκαμψης της οικονομίας της χώρας δεν υπάρχει όταν εκποιείται ο δημόσιος πλούτος και καμία Κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα να εκχωρήσει σε ιδιώτες τις βασικές εθνικές υποδομές. Η δημόσια περιουσία σήμερα στη χώρα μας -μέσω του ΤΑΙΠΕΔ- κυριολεκτικά “κομματιάζεται” και τιτλοποιείται, στο όνομα της εξυπηρέτησης ενός μη βιώσιμου χρέους, αποκτώντας τη μορφή χρεογράφων διαπραγματεύσιμων στις διεθνείς αγορές. Αυτό αποτελεί εκτός από ακύρωση της κοινωνικής δημοκρατίας και υποθήκευση κάθε αναπτυξιακής προοπτικής των σημερινών αλλά και των μελλοντικών γενεών.
Θέλουμε ένα ΤΕΕ εκφραστή της επιστημονικής κοινότητας των 120.000 μηχανικών της χώρας που θα αναδείξει μαζί με την ευρύτερη κοινωνία ένα νέο παραγωγικό μοντέλο απαραίτητο για την επιβίωση όλης της κοινωνίας.
Συσπειρωνόμαστε στα συλλογικά όργανα και αντιμετωπίζουμε με αλληλεγγύη τα προβλήματα.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους, στις επικείμενες εκλογές του ΤΕΕ στις 24/11/2013, να πλαισιώσουν την Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών.

http://rizoengineers.wordpress.com
email: protomixanikoi@gmail.com

Η Γραμματεία Ν. Ιωαννίνων
Ιωάννινα 7/11/2013

Προηγούμενο άρθρο26η Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής ΠΙΝ
Επόμενο άρθροΗ Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων απαντά στον βουλευτή Λευκάδας