Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων απαντά στον βουλευτή Λευκάδας

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων απαντά στον βουλευτή Λευκάδας

0
parents.parent

parents.parent

Ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Νομού Λευκάδας.

Σχετικά με την απάντηση του Θ. Σολδάτου Βουλευτή Λευκάδας ως προς την συνέντευξη της ένωσης συλλόγων γονέων και κηδεμόνων.

Πρώτα από όλα, το τι θα μπει «πρωτοσέλιδος υπότιτλος» σε μια συνέντευξη, είναι θέμα του δημοσιογράφου και όχι του συνεντευξιαζόμενου.

Να απαντήσουμε λοιπόν στα ζητήματα ουσίας.

Η Ένωση για όλες τις ενέργειές της απευθύνεται στα μέλη της και σε όλους τους αρμόδιους φορείς και παράγοντες μέσα από τις ανακοινώσεις της και τις επαφές της μαζί τους και ζητά την συμπαράστασή τους για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε στο χώρο της παιδείας.

Τα αποτελέσματα της εκπαιδευτικής πολιτικής, που συνειδητά σταθερά και ενιαία ακολούθησαν χρόνια τώρα, όλες οι κυβερνήσεις και εσείς προσωπικά ως βουλευτής που στηρίζει την κυβερνητική πολιτική, είναι πια ολοφάνερα:
Μόρφωση για λίγους και ημιμάθεια για τους πολλούς, κατακόρυφη αύξηση της φροντιστηριακής δαπάνης και σχολική διαρροή.
Οι μαθητές δεν βρίσκουν καμία χαρά στη σχολική διαδικασία.

Με το ξέσπασμα της κρίσης το δημόσιο σχολείο δέχτηκε ακόμα μεγαλύτερη επίθεση.

Ο ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΑΠΑΝΩΝ φέρνει σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς, σχολικούς φύλακες, καθαρίστριες. Φέρνει και χολικές μεταφορές που μετατρέπουν το σχολείο σε χώρο φύλαξης των μαθητών. Σχολεία κλείνουν και 27αρια τμήματα δημιουργούνται γιατί όσο πιο πολλοί τόσο πιο καλά όπως λέει και η σύγχρονη παιδαγωγική!
Η συνολική μείωση του προϋπολογισμού για το Υπουργείο Παιδείας άγγιξε το 35-40% και εσείς το ξέρετε καλλίτερα από κάθε γονέα.
Η υποχρηματοδότηση είναι η καλλίτερη αφορμή για να μπουν στα σχολεία επιχειρήσεις, χορηγοί, για να αναγκαστούν οι γονείς σε εθελοντικές προσφορές και να εκβιαστούν ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών.
Η ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ξεπλένει το κράτος από τις ευθύνες του να παρέχει το δημόσιο αγαθό της μόρφωσης, ενιαία και δωρεάν σε όλα τα παιδιά και τις ρίχνει στους δήμους και την τοπική κοινωνία.

Φέτος η χρονιά ξεκίνησε με μεγάλα προβλήματα. Κενά, κινητικότητα των εκπαιδευτικών, και ένας παιδοκτόνος νόμος για την «αναβάθμιση» της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που είναι η χαρά των φροντιστηρίων και η πλήρη σύνδεση του Λυκείου με τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Για όλα τα καυτά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα το «νέο» σχολείο έγιναν το προηγούμενο διάστημα συνελεύσεις και κινητοποιήσεις Γονέων, Μαθητών και Εκπαιδευτικών.
Εσείς συμμετείχατε, τις στηρίξατε και πως; Εμείς πάντως ήμασταν παρόντες και με άποψη.
Τέλος να σας θυμίσουμε ότι τις ευθύνες για τα προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης τις έχουν όλοι όσοι στηρίζουν τη σημερινή κυβερνητική πολιτική και ανάλογα ευθύνη έχετε και εσείς με την στήριξη της πολιτικής αυτής. Δεν έχουμε ως ένωση κάτι προσωπικό ούτε και θέλουμε να στηρίξουμε κανενός είδους «κύκλους».
Τα ζητήματα της συνέντευξης αναδείχτηκαν μέσα από τις συνελεύσεις των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, αυτά μεταφέραμε σαν ένωση και το μόνο που θέλουμε είναι να αναδείξουμε την ανάγκη που έχουμε για ένα σχολείο που θα μορφώνει ουσιαστικά, θα διαπλάθει ολοκληρωμένες προσωπικότητες και θα προετοιμάζει τα παιδιά μας για τα γρήγορα άλματα της τεχνολογίας και της επιστήμης.

Το ΔΣ της Ένωσης.

Μπορείτε να δείτε την ανακοίνωση του βουλευτή [εδώ]

Προηγούμενο άρθροΔελτίο Τύπου της Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Μηχανικών Ηπείρου-Λευκάδας
Επόμενο άρθροΑφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη από τον Δήμο Πεντέλης και τον Γιώργο Λογοθέτη