Αρχική Άλλες ειδήσεις Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων στην Αθήνα για θέματα πολιτισμού

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων στην Αθήνα για θέματα πολιτισμού

0
galiatsatos

galiatsatos

Συνάντηση με τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Μπαλτά και την Πρόεδρο της Ένωσης Τραπεζών κα. Κατσέλη.

Στην Αθήνα βρίσκεται σήμερα (Τετάρτη 8/6/2016) ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, για συναντήσεις εργασίας στο Υπουργείο Πολιτισμού και την Εθνική Τράπεζα Ελλάδας.

Αρχικά ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων συναντήθηκε με τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθηγητή Αριστείδη Μπαλτά, τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Μαρία Βλαζάκη και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ο κ. Γαλιατσάτος έθεσε σειρά ζητημάτων για εκκρεμή ζητήματα στα Ιόνια Νησιά και υπήρξε συνεργασία προκειμένου να χρηματοδοτηθούν έργα πολιτισμού (όπως Φοίνικας, Αρχαιολογικό Μουσείο Αργοστολίου, Βυζαντινοί Ναοί Ιθάκης, Βασιλικές Εκκλησίες Παξών, Βυζαντινά και Μεταβυζαντινά μνημεία Λευκάδας, Μονή Στροφάδων κ.α.)

Τέλος ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων ζήτησε την οικονομική στήριξη για την υλοποίηση των εκδηλώσεων που θα διεξαχθούν, από την ΠΙΝ και το Δήμο Κέρκυρας, για την επέτειο των 300 χρόνων από την πολιορκία της Κέρκυρας και την απόκρουση του Οθωμανικού κινδύνου.

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος είχε συνάντηση με την Πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας και της Ένωσης Τραπεζών Λούκα Κατσέλη, όπου σε συνέχεια της συνεργασίας που είχε στο Υπουργείο Πολιτισμού, ζήτησε τη στήριξη της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας για τη διεξαγωγή πολιτισμικών δράσεων στα Ιόνια Νησιά, όπως τη διαμόρφωση του «Κτήματος Λαυράγκα» στα Ραζάτα Αργοστολίου.

Επίσης στη συνάντηση συζητήθηκαν οι πιθανότητες ένταξης της ΠΙΝ στο πρόγραμμα Act4Greece, το οποίο είναι ένα καινοτόμο χρηματοδοτικό εργαλείο για την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα για πρώτη φορά έχει δημιουργηθεί και στη χώρα μας, ηλεκτρονική πλατφόρμα, που δίνει τη δυνατότητα συγκέντρωσης πόρων από κάθε ενδιαφερόμενο σε κάθε γωνιά του πλανήτη, με σκοπό τη χρηματοδότηση συγκεκριμένων έργων.

Η Εθνική Τράπεζα έχει την ευθύνη της λειτουργίας και της διαχείρισης του προγράμματος, παρακολουθεί το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των δράσεων, συντονίζει τις ενέργειες μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, σχεδιάζει και υλοποιεί την προβολή του προγράμματος.

Επιλέξιμα δε για ένταξη στο πρόγραμμα είναι έργα που υλοποιούνται από φορείς με εμπειρία και αξιοπιστία και εντάσσονται σε ένα από τους εξής τομείς: 1) Πρόνοια, υγεία και αλληλεγγύη, 2) κοινωνική οικονομία και επιχειρηματικότητα, 3) πολιτισμός και πολιτιστική επιχειρηματικότητα, 4) νεανική και καινοτόμος επιχειρηματικότητα, 5) περιβάλλον και αειφορία, 6) έρευνα, εκπαίδευση και κατάρτιση και 7) αθλητικές δραστηριότητες.

Προηγούμενο άρθροΘεατρικό εργαστήρι Πρέβεζας: Σεμινάριο υποκριτικής με τον σκηνοθέτη και ηθοποιό Περικλή Μουστάκη
Επόμενο άρθροΜαριλένα Μελά: Η Λευκαδίτισσα που διαπρέπει με ακαδημαϊκή καριέρα στην Αμερική