Αρχική Άλλες ειδήσεις Περιφέρεια Μαλακάσης κατά Σπύρου: Δεν ξανακατεβαίνω μαζί του!

Μαλακάσης κατά Σπύρου: Δεν ξανακατεβαίνω μαζί του!

0
petropoulos-desyllas-malakasis

petropoulos-desyllas-malakasis

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λευκάδας στηρίζει Δεσύλλα!

Σε εμφύλιο εντός της Ν.Δ. εξελίσσεται η υπόθεση των περιφερειακών εκλογών στα Επτάνησα, καθώς ο Αλέκος Δεσύλλας που περιοδεύει στα νησιά «διεμβολίζει» την παράταξη Σπύρου και επιδιώκει στήριξη στελεχών ακόμα και σε υψηλόβαθμες κομματικές θέσεις.

Ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας Γ. Μαλακάσης (αντικαταστάθηκε πέρσι από τον Περιφερειάρχη μετά την διετή του θητεία) έθεσε ουσιαστικά εαυτόν εκτός παράταξης αφού, με αφορμή την παρουσία του Αλέκου Δεσύλλα στη Λευκάδα το Σάββατο και τη συνάντηση που είχε μαζί του, επιτέθηκε κατά του Σπύρου Σπύρου για τα πεπραγμένα του ως Περιφερειάρχης ανακοινώνοντας ότι δεν πρόκειται να ξανακατέβει με το ψηφοδέλτιό του για τα Ιόνια Νησιά!
Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο κ. Μαλακάσης χθες το βράδυ στον τηλεοπτικό σταθμό Corfu, όπου αν και είπε ότι δεν έχει κάνει οποιαδήποτε συζήτηση με τον «αντάρτη» γαλάζιο υποψήφιο για συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο, άφησε το ενδεχόμενο αυτό ανοικτό.

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λευκάδας της Ν.Δ. στηρίζει… Δεσύλλα!

Ο Αλέκος Δεσύλλας, περιόδευσε στη Λευκάδα όπου είχε επαφές με στελέχη τόσο της Ν.Δ. όσο και γενικότερα με πολιτικά και άλλα πρόσωπα της Λευκάδας στην προσπάθεια συγκρότησης του ψηφοδελτίου του, ενώ αίσθηση προκάλεσε το ότι στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ, είχε δίπλα του τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Λευκάδας της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρη Πετρόπουλο, ο οποίος μάλιστα έκανε δήλωση στήριξης του νέου συνδυασμού αποκηρύσσοντας ουσιαστικά το νυν Περιφερειάρχη!
Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσίευσε η ιστοσελίδα meganisinews.gr, ο κ. Δεσύλλας ερωτηθείς για την υποψηφιότητά του κ. Πετρόπουλου στην Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας, είπε ότι δεν έχει πάρει ακόμα οριστικές αποφάσεις για τις υποψηφιότητες, άφησε ωστόσο το ενδεχόμενο ανοικτό!

Μαλακάσης: Καμία διεκδικητικότητα από Σπύρου

Ο Γ. Μαλακάσης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται, είτε αποφασίσει να κατέβει στις εκλογές είτε όχι, να στηρίξει και πάλι την υποψηφιότητα Σπύρου, κατηγορόντας τον ότι αφενός δεν ενημερώνει το Περιφερειακό Συμβούλιο ακόμα και για το αν οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί, έχουν υλοποιηθεί, καθώς και για απουσία διεκδικητικότητας με αποτέλεσμα να αποψιλώνεται η Λευκάδα και όλη η Περιφέρεια από υπηρεσίες και δομές: «Εγώ ήθελα αυτά που ψηφίζουμε στο Περιφερειακό να έρχεται να μας ενημερώνει τι γίνεται. Δεν περίμενα κάποιος που εκπροσωπεί την Περιφέρεια να αφήνει να αποψιλώνονται υπηρεσίες από την Περιφέρεια. Εγώ βλέπω να κινδυνεύει η Περιφέρειά μας. Δεν μπορώ να διανοηθώ όταν γίνεται η μελέτη για τη διαχείριση υδάτων και την Κέρκυρα τη βάζουν στο υδατικό διαμέρισμα Ηπείρου, τη Λευκάδα στη Δυτική Στερεά και τα άλλα νησιά στη Βόρεια Πελοπόννησο και παίρνουμε απόφαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, δεν μας εξήγησε ποτέ τι έγινε αυτή η απόφαση. Επίσης, πολλές υπηρεσίες…

Έφυγε το στρατολογικό γραφείο και πήγε στην Πάτρα. Έφυγε η μισή εφορία από τη Λευκάδα, πρέπει να πάμε στην Πρέβεζα. Μα εμείς είμαστε Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Αν ήταν η επιλογή μας να πάμε στην Ήπειρο θα παίρναμε απόφαση να πάμε στην Ήπειρο. Η αναθεώρηση του χωροταξικού που προχωρά αυτές τις ημέρες, για το οποίο πήραμε απόφαση ως Περιφερειακό και δεν εγκρίναμε την πρώτη φάση, συζητάμε τώρα για τη δεύτερη φάση. Τώρα, η φάση αυτή λέει για τη Λευκάδα ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει γιατί δεν έχει όλες τις υπηρεσίες. Πώς να έχει όλες τις υπήρεσίες όταν μας τις παίρνουνε; Και μας βάζει μαζί με την Πρέβεζα και την Άρτα».

Η απάντηση Βερύκιου

Πρώτη αντίδραση στις δηλώσεις Μαλακάση ήρθε από τον χωρικό αντιπεριφερειάρχη Θ. Βερύκιο, ο οποίος ζητώντας να παρέμβει στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού άφησε αιχμές λέγοντας ότι ο «αδικήθηκε η Λευκάδα και ο Περιφερειάρχης: Η Λευκάδα έχει πάρει τα περισσότερα χρήματα από ευρωπαϊκά προγράμματα, 80 εκ. έχουν ενταχθεί και αυτή τη στιγμή όλα τρέχουν και δεν υπάρχει τίποτα στάσιμο».
Για τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ της Ν.Δ., είπε ότι εκπροσωπεί τον εαυτό του και όχι τη Νομαρχιακή του κόμματος αφού το όργανο δεν έχει πάρει καμία απόφαση περί στήριξης οποιουδήποτε υποψήφιου.

Οι θέσεις Δεσύλλα για τη Λευκάδα

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Meganisinews.gr, ο Α. Δεσύλλας στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε έκανε αναφορά στις βασικές θέσεις του όσον αφορά ζητήματα που αφορούν τη Λευκάδα:
– για τη ζεύξη Λευκάδας- Αιτωλοκαρνανίας και τάχθηκε υπέρ νέας γέφυρας, πλωτής η υπέργειας, με πολύ λιγότερο κόστος σε σχέση με την υποθαλάσσια, για την οποία θεωρεί ότι δεν θα υπάρξει επενδυτικό ενδιαφέρον για την κατασκευή της λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος από πλευράς επενδυτών.
– για την συγκοινωνιακή σύνδεση των νησιών της ΠΙΝ, επιρρίπτοντας ευθύνες σε βουλευτές και αυτοδιοικητικούς που εγκατέλειψαν την προσπάθεια που ο ίδιος ξεκίνησε ως βουλευτής, ενώ τάχθηκε υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας για την ανάπτυξη των συγκοινωνιών, αφού με ανάπτυξη θα είναι κερδοφόρες, ενώ κληθείς να σχολιάσει την προβληματική εφαρμογή στην σύνδεση των μικρών νησιών, όπως ο Κάλαμος και ο Καστός, παραδέχθηκε ότι εκεί χρειάζεται επιδοτούμενη γραμμή με την παρέμβαση του κράτους, που όμως ως γνωστόν δεν διαθέτει τους απαραίτητους πόρους
– για τις ιχθυοκαλλιέργειες και το χωροταξικό όπως έχει καθοριστεί σήμερα, απέφυγε να πάρει θέση, τονίζοντας ότι στις μέρες μας θα μπορούσε να γίνει αρεστός παίρνοντας μια αποδεκτή θέση από τους κατοίκους, όμως όταν θα έρθει ο κατάλληλος χρόνος, θα εξετάσει τα δεδομένα και θ’ απαντήσει.
– για το ΤΑΙΠΕΔ και την παραχώρηση σεαυτό δημόσιων κτημάτων μάς είπε ότι έπρεπε ήδη οι τοπικές κοινωνίες να είχαν αποφασίσει για την αξιοποίηση αυτής της περιουσίας, ώστε να μην υπήρχε «ελεύθερο πεδίο» για να οδηγηθούν στο Ταμείο.

Πηγή: corfupress.gr

Προηγούμενο άρθροΣε 85 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε ο δολοφόνος του Μαρίνου Ζαμπάτη
Επόμενο άρθροΝέο ΔΣ στον αλιευτικό σύλλογο San Piero