Αρχική Άλλες ειδήσεις Περιφέρεια Αποφάσεις της συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου

Αποφάσεις της συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου

0
pin-logo-ionian-sea

pin-logo-ionian-sea

Ενημέρωση από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Κέρκυρα 1 Οκτωβρίου 2012
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ταχ. Δ/νση: Αλυκές Ποταμού
49100, Κέρκυρα
Τηλ: 26610 – 26523

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων – Αποφάσεις

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, στη συνεδρίαση της Κυριακής 30 Σεπτεμβρίου, συζήτησε και έλαβε αποφάσεις για τα εξής θέματα:

[] Το Περιφερειακό Συμβούλιο, αφού συζήτησε το θέμα που αφορά τις προτάσεις για τον «Καλλικράτη» και τις αιρετές Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις, κατέληξε – κατά πλειοψηφία – στην εξής απόφαση:
Το Περιφερειακό Συμβούλιο εξουσιοδοτεί τον Περιφερειάρχη να κάνει συνάντηση με τους επικεφαλής των παρατάξεων, προκειμένου να καταλήξουν σε ένα κοινό πλαίσιο, μαζί με τις προτάσεις των περιφερειακών συμβούλων και το κοινό πλαίσιο να μεταφερθεί σε επίπεδο ΕΝΠΕ και Υπουργείο Εσωτερικών και μέχρι τότε να μην υπάρξει καμία νομοθετική πρωτοβουλία.

• Το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε -κατά πλειοψηφία- την εισήγηση του επικεφαλής της «Επτανησιακής Αναγέννησης», Γιώργου Καλούδη, για την έκδοση δυο μικρών βιβλίων – λευκωμάτων:
1. Για τη βομβαρδισμό και την καταστροφή των πόλεων της Κέρκυρας και του Αργοστολίου το Σεπτέμβριο του 1943 από τους Γερμανούς του Χίτλερ και
2. Για την καταστροφή των πόλεων, κωμοπόλεων και χωριών της Κεφαλονιάς, Ιθάκης, Λευκάδας και Ζακύνθου από τον καταστρεπτικό σεισμό της 11ης Αυγούστου 1953.
Όσον αφορά την πρόταση για να καθιερωθούν Ημέρες Μνήμης θα εξεταστεί εάν υπάρχει η νομική δυνατότητα.

• Στη συνέχεια το σώμα επικύρωσε κατά πλειοψηφία τα πρακτικά της 6ης,7ης και 8ης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.
• Ομόφωνα ενέκρινε την τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος της Π.Ι.Ν
• Ομόφωνα, με την επιφύλαξη του επικεφαλής της «Επτανησιακής Αναγέννησης», Γ. Καλούδη, εγκρίθηκε η 8η αναμόρφωση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
• Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η αποδοχή της Π.Ι.Ν υποχρεώσεων ΑΕΝΑΚ Α.Ε που προκύπτουν από τη μέχρι τώρα διαδικασία εκκαθάρισης, με την προσθήκη να προβλεφθεί κονδύλι για τη νομική υποστήριξη της διαδικασίας σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες και να επιλυθούν τα προβλήματα των Αναπτυξιακών Επιχειρήσεων κεντρικά και πολιτικά για όλη την Ελλάδα.

Προηγούμενο άρθροΨήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
Επόμενο άρθροΠρώτος ο Πέτρος Τυρολόγος στον αγώνα Tzoumerka Bike