Αρχική Ειδήσεις Αθλητισμός Πρώτος ο Πέτρος Τυρολόγος στον αγώνα Tzoumerka Bike

Πρώτος ο Πέτρος Τυρολόγος στον αγώνα Tzoumerka Bike

0
tyrologos-bike

tyrologos-bike

Ακόμα μια σημαντική νίκη για τον Λευκαδίτη αθλητή.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 1ος μαραθώνιος αγώνας ορεινού ποδηλάτου στα Τζουμέρκα, «Tzoumerka Bike Marathon», το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου.

Το ενδιαφέρον των αθλητών για να συμμετάσχουν στον αγώνα ήταν μεγάλο για έναν τέτοιο απαιτητικό αγώνα, στέλνοντας αίτηση συμμετοχής περισσότεροι από 65 αθλητές, αν και στη γραμμή εκκίνησης τελικά βρέθηκαν οι 50. Μεταξύ των συμμετεχόντων περιλαμβάνονταν μερικοί από τους καλύτερους Έλληνες αθλητές, με κορυφαίο τον Έλληνα πρωταθλητή Περικλή Ηλία, τον μόνο Έλληνα που εκπροσώπησε την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου στο άθλημα της ορεινής ποδηλασίας. Πρώτος στον αγώνα τερμάτισε ο Περικλής Ηλίας με χρόνο 4:05:25 ενώ στην 5η θέση τερμάτισε ο Πέτρος Τυρολόγος με χρόνο 5:06:15.

Την δεύτερη ημέρα, Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε ένας μικρότερος αγώνας 26 χλμ (Tzoumerka Bike) με εκκίνηση στην πλατεία των Πραμάντων και τερματισμό στο Δασικό Χωριό. Στον αγώνα αυτό πήραν εκκίνηση 41 αθλητές με τον Λευκαδίτη Πέτρο Τυρολόγο να τερματίζει πρώτο.

Στη διάρκεια του διημέρου πραγματοποιήθηκαν και άλλοι αγώνες και εκδηλώσεις, με χαρακτηριστικότερο τον αγώνα «Τρέχω με το σκύλο μου», που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Έγιναν επίσης παιδικοί αγώνες ποδηλασίας και αγώνας δεξιοτεχνίας ποδηλάτου.

Για την ομαλή έκβαση των αγώνων συμμετείχαν πολλοί εθελοντές, υποστηρικτές και στελέχη των διοργανωτών, ο συνολικός αριθμός των οποίων έφτασε τα 53 άτομα, γεγονός που δείχνει το τεράστιο ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας να υποστηρίξει τη διοργάνωση, κάτι που μας γέμισε προσδοκίες ότι ο αγώνας αυτός θα γίνει θεσμός.

Περισσότερα στο www.bncycling.com.

Προηγούμενο άρθροΑποφάσεις της συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου
Επόμενο άρθροΝικηφόρο ξεκίνημα για τις κορασίδες της Νίκης