Αρχική Άλλες ειδήσεις Περιφέρεια Επίσκεψη αντιπροσωπείας των εργαζομένων της ΜΟΔ στον Περιφερειάρχη Ι.Ν

Επίσκεψη αντιπροσωπείας των εργαζομένων της ΜΟΔ στον Περιφερειάρχη Ι.Ν

0
mod

mod

Επιστολή προς τους αρμόδιους Υπουργούς υπέρ της λειτουργίας της Μ.Ο.Δ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                       Κέρκυρα 23 Μαΐου 2013
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ –ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη αντιπροσωπείας των εργαζομένων της ΜΟΔ στον Περιφερειάρχη Ι.Ν

Επίσκεψη δέχτηκε την Δευτέρα 20 Μαΐου ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου, στο γραφείο του από αντιπροσωπεία των εργαζομένων της Μονάδας Οργάνωσης και Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (Μ.Ο.Δ), στην Ενδιάμεση Διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
Οι εργαζόμενοι, συζήτησαν και ενημέρωσαν τον Περιφερειάρχη, για τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στη Μ.Ο.Δ.
Ο Περιφερειάρχης από την πλευρά του, εξέφρασε την ειλικρινή του συμπαράσταση στα αιτήματα των εργαζομένων και σε συνέχεια αυτών απέστειλε επιστολή προς τους αρμόδιους Υπουργούς υπέρ της λειτουργίας της Μ.Ο.Δ.

Η επιστολή

Αξιότιμοι Κύριοι Υπουργοί,

Με αφορμή τις φήμες και τις ανησυχίες που έχουν προκαλέσει σε σχέση με το μέλλον της Μονάδας Οργάνωσης και Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ Α.Ε),επιθυμώ να σας εκφράσω την πλήρη υποστήριξη μου στη συνέχιση της λειτουργίας της Μ.Ο.Δ με την υφιστάμενη δομή της, ο ρόλος της οποίας, από τη σύστασή της μέχρι και σήμερα είναι καταλυτικός αναφορικά με τη διαχείριση των συγχρηματοδοτούμενων αναπτυξιακών προγραμμάτων.
Τα δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο περί σκέψεων κατάργησης η ιδιωτικοποίησης της Μ.Ο.Δ με βρίσκουν απολύτως αντίθετο. Τα στελέχη της Μ.Ο.Δ διαθέτουν εξειδίκευση, υψηλά προσόντα και πολυετή εμπειρία, στοιχεία απαραίτητα για την επιτυχή διαχείριση των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων.
Είμαι βέβαιος ότι τα παραπάνω δεν απηχούν την βούληση της Κυβέρνησης, υψηλόβαθμα πολιτικά στελέχη της οποίας άλλωστε έχουν αναφερθεί στην Μ.Ο.Δ αποκαλώντας «βασικό πυλώνα υποστήριξης της Δημόσιας Διοίκησης για την επιτάχυνση της απορρόφησης του ΕΣΠΑ και την αποτελεσματική διαχείρηση των προγραμμάτων».
Με δεδομένη την απρόσκοπτη διαχείριση των αναπτυξιακών προγραμμάτων με την υφιστάμενη δομή της ΜΟΔ, θεωρώ ότι τυχόν υλοποίηση του παραπάνω σεναρίου θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην διαχείριση κα υλοποίηση των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, τομεακών και περιφερειακών.
Μέχρι σήμερα, η συνεργασία μου με τα στελέχη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής της Π.Ι.Ν είναι αγαστή και εποικοδομητική, η συμβολή τους στην επίτευξη των στόχων του Ε.Π.ΔΕΠΙΝ 2007-2013 αναμφισβήτητη, η δε εμπειρία και τα προσόντα τους αποτελούν πολύτιμο εφόδιο τόσο για την επιτυχή ολοκλήρωση του Ε.Σ.Π.Α 2007-2013 όσο και δια το σχεδιασμό και την υλοποίηση του ΣΕΣ 2014-2020.
Δεδομένου μάλιστα ότι υπό τις παρούσες συνθήκες, το μόνο ουσιαστικό αναπτυξιακό εργαλείο που διαθέτει η χώρα μας είναι το ΕΣΠΑ και το ΣΕΣ , εκτιμώ ότι πιθανή απουσία της ΜΟΔ ως αυτοτελούς οργανωτικής και διαχειριστικής δομής θα αποτελέσει τροχοπέδη στην αναπτυξιακή προσπάθεια που καταβάλει η χώρα .
Για όλους αυτούς τους λόγους, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των Υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα, σας ζητώ να προστατεύσετε την απρόσκοπτη λειτουργία της ΜΟΔ ΑΕ με την υφιστάμενη μορφή της και με τη διατήρηση του συνόλου του προσωπικού της.

Προηγούμενο άρθροΕγκρίσεις έργων από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων
Επόμενο άρθροΧαιρετισμός Περιφερειάρχη στο Συνέδριο της ΕΝΕ στη Λευκάδα