Αρχική Άλλες ειδήσεις Περιφέρεια Ο Πρέσβης της Τουρκίας επισκέφτηκε τον Περιφερειάρχη ΙΝ

Ο Πρέσβης της Τουρκίας επισκέφτηκε τον Περιφερειάρχη ΙΝ

0
P4190768

P4190768

Τα θέματα που συζητήθηκαν.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                       Κέρκυρα 19 Απριλίου 2013
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Ταχ. Δ/νση: Αλυκές Ποταμού
49100, Κέρκυρα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρέσβης της Τουρκίας επισκέφτηκε τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων

Τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπυρίδωνα Σπύρου, επισκέφτηκε ο Πρέσβης της Τουρκίας στη χώρα μας, κ. Kerim Uras. Στην συνάντηση παρευρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Ιονίων Νήσων, κ. Χρήστος Σκούρτης.

Σκοπός της επίσκεψης του είναι να γνωρίσει από κοντά την Κέρκυρα, αλλά και τα Ιόνια Νησιά, που εμφανίζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον ανάπτυξης, ιδιαίτερα στον τουρισμό.
Ο Τουρισμός, η λαθρομετανάστευση οι εναέριες παραβιάσεις στο Αιγαίο, η οικονομική κρίση στην Κύπρο, οι συνέπειες από αυτή αλλά και τα αίτια που τη δημιούργησαν αποτέλεσαν το βασικό αντικείμενο συζήτησης, μεταξύ του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και του κ. Πρέσβη.

Ο κ. Πρέσβης αναφέρθηκε στην δυνατότητα ανάδειξης του τουρισμού και τις ευκαιρίες που ανοίγονται σήμερα , καθώς, όπως τόνισε οι αριθμοί τουριστών προς το Αιγαίο έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια και αυτό που προσδοκούν είναι να μεγαλώσει ο αριθμός τουριστών και προς το Ιόνιο. Προς την κατεύθυνση αυτή γίνεται προσπάθεια να υπάρξουν πτήσεις όπως συμβαίνει και με άλλες πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη, η Ρόδος και η Κρήτη. Στο ερώτημα που του έθεσε ο Περιφερειάρχης για το αν υπάρχει πρόβλημα για τους επισκέπτες με την visa , ο κ. Πρέσβης τον διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει πρόβλημα .

Η Ιόνια Περιφέρεια είναι κατεξοχήν μια Περιφέρεια Ομορφιάς Πολιτισμού και Κουλτούρας

Αναφερόμενος στη δυναμική της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ο κ. Σπύρου παρουσίασε τον Τουρισμό, ως βασική δραστηριότητα, την οποία, όπως τόνισε, υποστηρίζει με δράσεις προβολής η Περιφέρεια, ενώ εκτενή αναφορά έκανε στο φυσικό περιβάλλον αλλά και στο εορτασμό του Πάσχα στα Ιόνια Νησιά.
«Τα νησιά μας», είπε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης, «είναι νησιά της Μουσικής. Ο Πολιτισμός τους, η κουλτούρα τους, ο τουρισμός είναι ο πραγματικός τους πλούτος, και εμείς στοχεύουμε στην ανάδειξη και ανάπτυξή του».
Τα Ιόνια Νησιά πρόσθεσε, «ήταν ανέκαθεν πλησιέστερα στην ευρωπαϊκή κουλτούρα, καθώς βίωσαν ξεχωριστή ιστορική πορεία, σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα και αποτελούν σημεία αναφοράς για τον Πολιτισμό».

Επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σκούρτης έκανε γνωστό στον κ. Πρέσβη, (κάτι που επιβεβαίωσε και ο ίδιος ως αληθές) ότι 700.000 έλληνες τουρίστες επισκέπτονται την Τουρκία, ενώ 530.000 Τούρκοι επισκέπτονται την Ελλάδα με προτίμηση τα νησιά του Αιγαίου. «Πρόθεση μας είναι η συνεργασία αυτή να αυξήσει την ροή του τουρισμού από την Τουρκία και προς τα Ιόνια Νησιά».

Εξαιρετικά δελεαστική η φυσική ομορφιά του Νησιού για τους Τούρκους τουρίστες

Ο κ.Πρέσβης τέλος τόνισε ότι « οι Τούρκοι τουρίστες, θα θελήσουν να επισκεφτούν τα νησιά του Ιονίου εξαιτίας της μοναδικής τους ομορφιάς».

Ολοκληρώνοντας τη συζήτηση, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων είπε ότι, η ανάπτυξη, η συνεργασία, και η ευημερία των δύο λαών με προϋποθέτει περιβάλλον ειρήνης και αμοιβαίας εμπιστοσύνης, και κάλεσε τον κ. Πρέσβη να μεταφέρει το μήνυμα φιλοξενίας στους πολίτες της Τουρκίας, προσκαλώντας και τον ίδιο να κάνει διακοπές στα Ιόνια Νησιά.

Προηγούμενο άρθροΚατάθεση Υπομνήματος σε Κυβερνητικό Κλιμάκιο από το Επιμελητήριο
Επόμενο άρθροΣε Ελλάδα και εξωτερικό ο Φίλανδρος