Αρχική Άλλες ειδήσεις Περιφέρεια Στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων ο Μανώλης Κεφαλογιάννης

Στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων ο Μανώλης Κεφαλογιάννης

0
P4060645

P4060645

Και στελέχη οργανωτικού της Ν.Δ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                       Κέρκυρα 6 Απριλίου 2013
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Ταχ. Δ/νση: Αλυκές Ποταμού
49100, Κέρκυρα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων ο Μανώλης Κεφαλογιάννης και στελέχη οργανωτικού της Ν.Δ.

Τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπυρίδωνα Σπύρου, επισκέφτηκε ο Γ.Γ. της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος βρίσκεται στην Κέρκυρα για να συμμετάσχει στο 3ο προσυνέδριο του Κόμματος, συνοδευόμενος από οργανωτικά και άλλα στελέχη.

Στη συζήτηση που έγινε, ο κ. Σπύρου αναφέρθηκε στα κυριότερα προβλήματα που απασχολούν την Αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

«Η εκκίνηση του θεσμού της Αιρετής Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης», είπε ο Περιφερειάρχης στον κ. Κεφαλογιάννη, «συνέπεσε, χρονικά, με την οικονομική κρίση και το άνοιγμα των «ασκών του Αιόλου» σε όλα τα πεδία.
Ως εκ τούτου, κάθε προβλεπόμενη πορεία, μέσω του «Καλλικράτη», παρέμενε «γράμμα κενό», καθώς κληθήκαμε να εφαρμόσουμε ένα Νόμο που, στην πράξη, καταλυόταν καθημερινά από την υπογραφή Μνημονίων που άλλα προέβλεπαν.
Η Αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, από τα πρώτα της βήματα κιόλας, σήκωσε ένα μεγάλο φορτίο, καθώς έπρεπε να αναθεωρήσει τα προγράμματά της, τους σχεδιασμούς της και, κυρίως, το όραμά της!
Μα θα μου πείτε: Η Ελλάδα παραλίγο να βουλιάξει ολοσχερώς κι εσείς επικεντρώνεστε στο τμήμα της Περιφέρειας;
Σίγουρα, όλοι μας έχουμε αντιληφθεί ότι «περνάμε τις Συμπληγάδες» και βασική μας μέριμνα είναι να σταθούμε όρθιοι. Μόνο που κανείς δεν μπορεί να σταθεί όρθιος, όταν τα πρωτογενή και δευτερογενή κύτταρα της Κοινωνίας, όπως είναι οι Δήμοι και οι Περιφέρειες, καλούνται να αγωνιστούν για τα στοιχειώδη, για να μην πω καλύτερα και ορθότερα για την ύπαρξή τους», τόνισε ο κ. Σπύρου και πρόσθεσε:
«Η λαίλαπα των περικοπών δεν έπληξε απλά την εύρυθμη λειτουργία της Περιφέρειας, ξερίζωσε κυριολεκτικά τη δομή της. Ήταν και παραμένει το εύκολο «θύμα», παρότι αποτελεί τα πρώτα και άμεσα κάστρα για τους διαμαρτυρόμενους πολίτες, αφού οι Δήμαρχοι και οι Περιφερειάρχες είναι εκείνοι που υποδέχονται καθημερινά κάθε είδους αντίδραση.
Οι κεντρικές υπηρεσίες και αναφέρομαι στα Υπουργεία, έχουν ακόμη την «πολυτέλεια» να κρατάνε τις βασικές δομές λειτουργίας τους, να «θωρακίζονται» πίσω από τον όγκο εργασιών και παροχής υπηρεσιών σε περισσότερο κόσμο και αγνοούν ότι κάθε αφαίμαξη της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης ισοδυναμεί με μπουρλότο στα θεμέλια του νέου θεσμού».

Αναφορά στα προβλήματα

Καταλήγοντας ο κ. Σπύρου αναφέρθηκε στα προβλήματα της Περιφέρειας, που αφορούν:
• Στα μειωμένα έσοδα από τους ΚΑΠ και στην αδυναμία παρεμβάσεων ακόμη και στο άθλιο οδικό δίκτυο.
• Στις καθυστερήσεις πληρωμών στους μεταφορείς μαθητών.
• Στη δραματική μείωση του υπαλληλικού προσωπικού.
• Στα «ορφανά» λιμάνια και στην αδυναμία εκτέλεσης δρομολογίων προς τα μικρά νησιά.
• Στο υπερσυγκεντρωτικό κρατικό σύστημα και στην αποκέντρωση αρμοδιοτήτων που δεν έγινε.
• Στην αδυναμία ενημερότητας από το ΙΚΑ, εξαιτίας της κατάχρησης που έγινε στην πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κεφαλονιάς – Ιθάκης και στη νομοθετική παρέμβαση που απαιτείται.
• Στις εκκρεμότητες από τη λύση και εκκαθάριση των αναπτυξιακών εταιρειών των πρώην Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.
• Στην απαιτούμενη εναρμόνιση του Φ.Π.Α. σύμφωνα με το καθεστώς που ισχύει στο Αιγαίο και άλλα.

Αναλυτικά τα ζητήματα αυτά τα επέδωσε, γραπτώς, ο κ. Περιφερειάρχης στον κ. Κεφαλογιάννη, αιτώντας την προώθησή τους, καθώς, όπως τόνισε, πολλά εξ αυτών υποστηρίζονται και από αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, Χρήστος Σκούρτης, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης, Μαρία Καταβάτη, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Νίκος Μηλιώτης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αιμιλία Μόσχου, Γιώργος Κάφυρης, Δημήτρης Κλουδάς, καθώς και ο πρώην Βουλευτής Λευκάδας, Ξενοφών Βεργίνης και ο πολιτευτής της Ν.Δ. Στέφανος Γκίκας.

P4060640

Προηγούμενο άρθροΔεκάδες χιλιάδες ελληνικές διδακτορικές διατριβές στο didaktorika.gr
Επόμενο άρθρο28η αγωνιστική Α΄ ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας