Αρχική Άλλες ειδήσεις Περιφέρεια Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών είχε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών είχε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

0
spyros-spyrou

spyros-spyrou

Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Ταχ. Δ/νση: Αλυκές Ποταμού                                                             Κέρκυρα 23 Δεκεμβρίου 2013

49100, Κέρκυρα

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών είχε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

Με τον Υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, είχε σήμερα συνάντηση ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου, στο πλαίσιο συνεργασίας του Υπουργού με τους Περιφερειάρχες των νησιωτικών Περιφερειών.

Τόσο ο κ. Σπύρου όσο και οι Περιφερειάρχες των νησιωτικών Περιφερειών έθεσαν στον Υπουργό ζητήματα λειτουργίας αλλά, κυρίως, του ανέφεραν τα προβλήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή του «Καλλικράτη», αιτώντας στο νέο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τον προσεχή Ιανουάριο, να ρυθμιστούν θέματα αρμοδιοτήτων αλλά και άλλων ζητημάτων που δυσχεραίνουν την εφαρμογή του Νόμου.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα θέματα που προκύπτουν από τη νησιωτικότητα, τη σύνδεση των νησιών, τη μετακίνηση θεσμικών και υπηρεσιακών παραγόντων, τις ιδιαιτερότητες των νησιών που – σε πολλές των περιπτώσεων – δεν αντιμετωπίζονται όπως το Σύνταγμα και η Ε.Ε. προβλέπουν.

Στη συνάντηση συμμετείχε και η Θεαματική Αντιπεριφερειάρχη, Τζόγια Γρουζή, η οποία επικεντρώθηκε στο θέμα της νησιωτικότητας της Περιφέρειας και στην ξεχωριστή σημασία που πρέπει να δοθεί σε αυτή, στο νέο Νομοσχέδιο.

Προηγούμενο άρθροΟι Εγκρεμνοί τον χειμώνα
Επόμενο άρθροΤα ζώδια από την Ζαΐρα