Αρχική Άλλες ειδήσεις Συμμετοχή των Λυκειακών Τάξεων Βασιλικής στο 6o Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Συμμετοχή των Λυκειακών Τάξεων Βασιλικής στο 6o Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

0

6digi16023

Το Σχολείο μας συμμετείχε στο Φεστιβάλ για 3η συνεχόμενη χρονιά, «δημιουργώντας ψηφιακά» στα πλαίσια του μαθήματος της Πληροφορικής και των Ερευνητικών Εργασιών.

Τη φετινή χρονιά, μας εκπροσώπησαν οι 16 μαθητές της Α΄ Λυκείου, με συντονιστή εκπαιδευτικό τον κ. Παπαγεωργίου Νικόλαο, καθηγητή Πληροφορικής του Σχολείου δημιουργώντας έναν «Έξυπνο Χάρτη» της Νότιας Λευκάδας, με τη χρήση QR Codes.

Ο χάρτης μπορεί να διαβαστεί από κινητό τηλέφωνο ή tablet, παρέχοντας γρήγορη πληροφόρηση στον επισκέπτη της περιοχής μας, για σημεία ενδιαφέροντος της Νότιας Λευκάδας.

Τα Qr Codes παραπέμπουν σε βίντεο που δημιούργησαν οι μαθητές και δίνουν πληροφορίες για το κάθε σημείο στον επισκέπτη, σχετικά με το πώς μπορεί να πάει εκεί, αλλά και τι θα δει. Υποστηρίζει Υποτίτλους σε Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά, και έχει ήδη τοποθετηθεί σε αρκετά σημεία της Βασιλικής, ώστε να είναι διαθέσιμα στον επισκέπτη.

Μπορείτε να δοκιμάσετε το χάρτη (το μόνο που χρειάζεστε είναι να κατεβάσετε μια δωρεάν εφαρμογή ανάγνωσης QRCode στο smart phone ή το tablet σας):

image002Δείτε περισσότερα στην Ιστοσελίδα του σχολείου [εδώ]

 

Προηγούμενο άρθροΡεκατσινάτα: Ένας ολάνθιστος κήπος αγριολούλουδων στην ορεινή Λευκάδα
Επόμενο άρθροΑ΄ ΕΠΣ Π-Λ: Τα ζευγάρια των Play offs & η βαθμολογία των play out