Αρχική Άλλες ειδήσεις Συνελήφθη ο Χριστόδουλος Ξηρός: Έπεσε «θύμα» τροχαίου

Συνελήφθη ο Χριστόδουλος Ξηρός: Έπεσε «θύμα» τροχαίου

xiros2_002

Καλάζνικοφ και τμήμα από αντιαρματικό στο σπίτι που διέμενε.

 

Αστυνομικός υποδύθηκε το θύμα τροχαίου και όταν ο καταζητούμενος σταμάτησε να τον βοηθήσει, άλλοι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες – Η περιοχή της Αναβύσσου ήταν υπό παρακολούθηση εδώ και τρεις μήνες – Ποιο ήταν το λάθος που πιθανότατα τον πρόδωσε

Ένα «τροχαίο» αποτέλεσε την παγίδα που έστησαν αστυνομικοί για να συλλάβουν τον Χριστόδουλο Ξηρό το μεσημέρι του Σαββάτου.

Μετά από τρεις μήνες παρακολούθησης στην Ανάβυσσο οι αστυνομικοί βρήκαν την κατάλληλη ευκαιρία για να περάσουν χειροπέδες στον νο1 καταζητούμενο τρομοκράτη όταν αυτός εμφανίστηκε για πρώτη φορά με το ποδήλατό του για να κάνει βόλτα.

Ένας αστυνομικός ανέβηκε σε μοτοσικλέτα και ετοιμάστηκε να συναντήσει τον Χριστόδουλο Ξηρό. Λίγα μέτρα πριν βρεθούν πρόσωπο με πρόσωπο «έπαθε ατύχημα» και έτσι όταν ο Ξηρός τον πλησίασε για να τον ρωτήσει αν χρειάζεται κάτι, οι υπόλοιποι συνάδελφοί του που καραδοκούσαν στην ευρύτερη περιοχή υποδυόμενοι τους περαστικούς που μάζευαν χόρτα, του πέρασαν χειροπέδες.

Ο αστυνομικός που υποδύθηκε το θύμα ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνος ο οποίος εδώ και ένα χρόνο, από τις 9 Ιανουαρίου 2014 παρακολουθούσε βήμα-βήμα τις κινήσεις του Μανώλη της 17 Νοέμβρη.

Ο Ξηρός δεν αντέδρασε όταν είδε τους αστυνομικούς παρά το γεγονός ότι το όπλο που είχε επάνω του, με αλλοιωμένο τον σειριακό του αριθμό, είχε 13 σφαίρες στη γεμιστήρα και μια στη θαλάμη.

Η αστυνομία έφτασε στην Ανάβυσσο από πληροφορίες μέσω τηλεφωνικών συνδιαλέξεων αλλά και μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής ενώ μέχρι στιγμής ούτε επιβεβαιώνεται ούτε, όμως, και διαψεύδεται ότι κάποιος έδωσε συγκεκριμένες πληροφορίες και άρα πιθανόν να εισπράξει το ένα εκατομμύριο της επικήρυξης.

Φαίνεται ότι στον εντοπισμό του έπαιξε καθοριστικό ρόλο – και πιθανότατα αποδείχθηκε καθοριστικό λάθος εκ μέρους του – το γεγονός ότι κάτοικοι τον είδαν να τηλεφωνεί από καρτοτηλέφωνο της περιοχής σε μικρή απόσταση από την δύο επιπέδων μεζονέτα, την οποία ο ιδιοκτήτης της διέθετε προς πώληση τα τελυταία χρόνια.

Οι έρευνες της αστυνομίας δεν σταματούν, πάντως , μετά τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού καθώς αυτή τη στιγμή σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας διεξάγονται έρευνες προκειμένου να εντοπιστούν κρυσφήγετα, γιάφκες και να συγκεντρωθούν πληροφορίες για πιθανά χτυπήματα.

xiros2_007

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την εξονυχιστική έρευνα της αστυνομίας – που πάντως δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί επισήμως – στο σπίτι, που προφανώς χρησιμοποιούσε και ως γιάφκα ο Ξηρός, εντοπίστηκε ένα τμήμα αντιαρματικού όπλου RPG καθώς και επτά όπλα τύπου καλάζνικοφ. Στην αυλή του σπιτιού βρίσκονται πολλά σακιά με άμμο, τα οποία εξετάζεται εάν θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε κάποια επίθεση. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι βρέθηκε και εκρηκτική ύλη.

Επίσης, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα σφραγισμένο κουτί διαστάσεων ενός μέτρου επί 50 εκατοστά, το οποίο μεταφέρεται στα εργαστήρια της ΕΛΑΣ, ώστε να ανοιχθεί.

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη και γίνονται με εξαιρετική επιμέλεια, καθώς πριν από την συλλογή των στοιχείων, στο χώρο μπαίνει πρώτη η ομάδα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών.

Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι ο καταζητούμενος τρομοκράτης ετοίμαζε μεγάλο χτύπημα χωρίς κανείς να μπορεί να πει ακόμα ποιος ακριβώς ήταν ο στόχος του και ποιο το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της επίθεσης.

Παλαιότερα σε επιθέσεις τρομοκρατών, έχει γίνει γνωστό ότι είχε επιχειρηθεί από τους τρομοκράτες η χρήση RPG στην επίθεση κατά των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και στα γραφεία της Μερσεντές στη Μεταμόρφωση.

Πηγή: protothema.gr