Αρχική Άλλες ειδήσεις Στήθηκε το πρώτο μπλόκο αγροτών και στην Ήπειρο

Στήθηκε το πρώτο μπλόκο αγροτών και στην Ήπειρο

0

Στον κόμβο της Καμπής στην Ιόνια Οδό στήθηκε χθες το πρώτο αγροτικό μπλόκο, στα πλαίσια πανελλαδικής κινητοποίησης του κλάδου, που θα κορυφωθεί με δυναμικό συλλαλητήριο στην Έκθεση Agrotica το Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου, στην Θεσσαλονίκη. 
Το μπλόκο στην Ήπειρο έστησαν αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Άρτα και την Πρέβεζα.

Οι Ομοσπονδίες των Αγροτικών Συλλόγων των δύο Νομών αποφάσισαν συμμετοχή στην πανελλαδική κινητοποίηση και από νωρίς το πρωί, βγήκαν με τα τρακτέρ τους στους δρόμους.

Στην Άρτα οι αγρότες πραγματοποίησαν αρχικά, πορεία με τρακτέρ στο κέντρο της πόλης, στην συνέχεια επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματα τους στον Αντιπεριφερειάρχη και μετά κατευθύνθηκαν προς τον κόμβο της Καμπής.

Οι αγρότες από την Πρέβεζα συγκεντρώθηκαν αρχικά στην γέφυρα Καλογήρου και στην συνέχεια κατευθύνθηκαν στον κόμβο της Ιόνιας, όπου ενώθηκαν με τους συναδέλφους τους από την Άρτα.

Ο Σπύρος Κλινάκης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πρέβεζας, δήλωσε, μεταξύ άλλων, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως «οι αγρότες είναι ενωμένοι και αποφασισμένοι, βγήκαν από τα χωράφια, προχωρούν σε κινητοποιήσεις, οι οποίες τις επόμενες ημέρες θα κλιμακωθούν με πιο έντονες μορφές πάλης».

Στο μεταξύ, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους να πάρουν μαζικά μέρος στα μπλόκα που έχουν στηθεί και σ’ αυτά που θα στηθούν στις επόμενες μέρες σ’ όλη τη χώρα, καθώς και στο μεγάλο συλλαλητήριο που οργανώνει στις 3 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη, κατά την διάρκεια της Έκθεσης «AGROTICA».

Πηγή: proinoslogos.gr

Προηγούμενο άρθροΣταθμός αεροδιακομιδής του ΕΚΑΒ στο Άκτιο το ερχόμενο καλοκαίρι
Επόμενο άρθροΤο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Εξάνθειας