Αρχική Άλλες ειδήσεις Τα κύρια σημεία του χαιρετισμού του Γ. Καλούδη στην κοπή πίτας της...

Τα κύρια σημεία του χαιρετισμού του Γ. Καλούδη στην κοπή πίτας της ΠΙΝ

0

pin-pita2

Ανακοίνωση της Επτανησιακής Αναγέννησης.

 

1-1-2015

ΤΟ 2015 ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΤΑΝΗΣΑ  αλλά ΚΑΙ ΤΟ 80% ΤΩΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΕ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΤΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ:

Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ του  ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΟΥΔΗ ΣΤΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ             eptanisiaki anagennisi.com

Η  ΓΝΗΣΙΑ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ

Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΠΟ ΤΑ ΑΘΗΝΑΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ- ΣΥΝΕΠΗΣ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ- ΔΥΝΑΜΗ.

«Mε λογισμό και τ΄όνειρο»

         Διονύσιος Σολωμός

ΓΙΩΡΓΟΣ  Ν.  ΚΑΛΟΥΔΗΣ

Δικηγόρος  Στον Άρειο Πάγο  & στο Συμβούλιο της Επικρατείας

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ στο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Αριστοτέλη Σίδερη 3 Τ.Κ. 49 100 – ΚΕΡΚΥΡΑ Τηλ.: 26610 37627, fax: 2661 0 48517

e-mail:yorgoskaloudis@gmail.com,

Τη Πρωτοχρονιά το μεσημέρι ο Δικηγόρος-Επικεφαλής της Επτανησιακής Αναγέννησης Γιώργος Καλούδης παραβρέθηκε στη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης  πίττας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Τα κύρια σημεία του χαιρετισμού του είναι:

ΤΟ 2015 ΒΡΙΣΚΕΙ  ΤΑ ΕΠΤΑΝΗΣΑ  και τη ΚΕΡΚΥΡΑ αλλά και το 80% ΤΩΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΕ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΤΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ:

1.500.000 άνεργοι, το 60% της νεολαίας άνεργοι,

3.000.000 νεοέλληνες κάτω από τα όρια της φτώχειας,

Ένα 20 % του πληθυσμού περνάει καλά ή βελτιώθηκε η οικονομική του θέση,  μεταξύ αυτών οι βουλευτές και υπουργοί.

Ένα 1% κατέχει το  30% του πλούτου.

Έντεκα (11)  ολιγάρχες  είναι ιδιοκτήτες μεγάλων επιχειρήσεων διαπλεκόμενων με τη κρατική εξουσία μέσω έργων και προμηθειών  και με τα κόμματα εξουσίας Ν.Δ. , το δήθεν «ΠΑΣΟΚ» κλπ και διοικούν  την Ελλάδα μέσω των ΜΜΕ,  των Μέσων Μαζικής Επιβολής και επιβάλλουν μέσω των εκβιασμών, της μονομέρειας και της τρομοκρατίας τις  απάνθρωπες Μνημονιακές πολιτικές  που οδηγούν σε ερήμωση τη χώρα, αφού:

α) Το όριο θνησιμότητας μειώθηκε μέσα σε 4 χρόνια από τα 82 έτη στα 78 έτη.

β) Μεγάλο μέρος σπουδαγμένης και μη νεολαίας αναχώρησε ήδη για χώρες του εξωτερικού,

γ)Οι νέοι δεν παντρεύονται και δεν κάνουν παιδιά ή όταν παντρεύονται κάνουν μόνον ένα παιδί! Μέλλον χωρίς νεολαία δεν υπάρχει. Σκεφτείτε πως θα είναι τα πράγματα σε 50 χρόνια.

Θα μας πάρουν μέχρι και τα σπίτια.

Αυτό δεν είναι δημοκρατικό πολίτευμα, αυτό είναι ολιγαρχικό πολίτευμα, και ειδικότερα είναι το κράτος της αθηναικής ολιγαρχίας.

Η είσοδος του 2015 βρίσκει τα Επτάνησα και τη Κέρκυρα σε χειρότερη θέση απότι πριν ένα χρόνο:

Κάθε χρόνο και χειρότερα: Το 2014 το κράτος της Αθηναικής ολιγαρχίας έκλεψε από τα Επτάνησα:

Μία σχολή του Ιόνιου Πανεπιστήμιου και

Τη Περιφερειακή Διοίκηση Επτανήσων του Λιμενικού Σώματος και την υποβάθμισή μας με την υπαγωγή στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας που μέχρι το 1960 ήταν ένα μικρό χωριό, πιο μικρό και από τη Σαγιάδα, και αναπτύχθηκε χάριν των πορθμείων με τη Κέρκυρα.

Μας έκλεψαν επίσης, με βάση τα Προδοτικά Μνημόνια  που υπέγραψαν και ψήφισαν ερήμην μας, τα Αεροδρόμιά μας, τα οποία ήταν κερδοφόρα: Περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο ήταν τα καθαρά κέρδη του κράτους, από τα οποία 25 εκατομμύρια μόνον από το Ιωάννης Καποδίστριας της Κέρκυρας. Τα χάρισαν σε ημέτερους.

Παρά την οικονομική καταστροφή που προκάλεσαν οι Μνημονιακές Δυνάμεις το πρόβλημα είναι πολιτιστικό και πολιτικό και όχι οικονομικό.

Είναι όρος επιβίωσης η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΉ ΑΛΛΑΓΗ, με ένα ΑΛΛΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ που θα καθιερώνει:

– Αυτόνομους οικονομικά Δήμους και Περιφέρειες,

-Το 70% των πόρων-φόρων  να παραμένει στον τόπο είσπραξης.

-Τη Πρωτοκαθεδρία των Επτανήσων, αφού εδώ είχαμε το ΙΟΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ από το 1800,

-Τη κατάργηση της ασυδοσίας-ασυλίας  υπουργών και βουλευτών για να σταματήσει το κλέψιμο και την άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος τους από Εισαγγελέα Πρωτοδικών ! (και όχι από τη Βουλή  όπου κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει!)

-Την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης της οποίας οι Πρόεδροι και Αντιπρόεδροι δεν θα διορίζονται από τη κυβέρνηση αλλά θα εκλέγονται από ένα ευρύτερο εκλεκτορικό σώμα, στο οποίο θα συμμετέχουν ουσιαστικά οι δικηγόροι και οι εκπρόσωποι επιστημονικών οργανώσεων

Το πιο  φωτεινό και πολυσήμαντο γεγονός του 2014 ήταν η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στη Κέρκυρα με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Σπυρίδωνά μας.

Όποιο τόπο και εάν επισκεπτόνταν ο Πατριάρχης τα τελευταία 20 χρόνια αποτελούσε πανελλήνιο γεγονός, ενίοτε πανευρωπαικό και μεταδιδόνταν ζωντανά η λειτουργία από τη κρατική τηλεόραση και εκτενή ρεπορτάζ στα κανάλια των αθηναίων ολιγαρχών.

Ακούσαμε δύο εκπληκτικές ομιλίες με στοιχεία ιστορίας, επτανησιακής ιστορίας, γεωπολιτικής και γεωκοινομίας: Του Μητροπολίτη μας κ.κ. Νεκτάριου, την οποία προσυπογράφω, και του Οικουμενικού Πατριάρχη. Εμένα προσωπικά με έκανε περήφανο που έχουμε τέτοιο Μητροπολίτη.
Και όμως απουσίασε η κρατική τηλεόραση όπως απουσίασαν επιδεικτικά τα αθηναικά κανάλια αλλά και οι   ψευτουπουργοί της.. «Κέρκυρας»…  Γκερέκου και Δένδιας !

Δυστυχώς η Κέρκυρα ούτε είχε ούτε έχει βουλευτές !

Σεβασμιώτατε έχω ένα παράπονο από εσάς: Δεν δώσατε στη δημοσιότητα ούτε μας αποστείλατε με email την ομιλία σας, η οποία είναι πολλαπλά διδακτική και ωφέλιμη για τους σκεπτόμενους πολίτες και για τη νεολαία.

Προηγούμενο άρθροΤο My Lefkada στη φιλανθρωπική βραδιά για το Γηροκομείο Λευκάδας
Επόμενο άρθροΤο Χειρο_ποιείν επιστρέφει με ενδιαφέροντα σεμινάρια!