Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Το My Lefkada στη φιλανθρωπική βραδιά για το Γηροκομείο Λευκάδας

Το My Lefkada στη φιλανθρωπική βραδιά για το Γηροκομείο Λευκάδας

0

DSCN3367

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η φιλανθρωπική βραδιά υπέρ της ενισχύσεως του Οίκου Πρόνοιας Λευκάδας, στην κατάμεστη αίθουσα του κτήματος «Γαρδέλη» που φιλοξένησε την εκδήλωση.

Ο Μητροπολίτης Λευκάδας και Ιθάκης κ.κ. Θεόφιλος ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη πίτα και καλωσόρισε στη συνέχεια τους παρευρισκόμενους λέγοντας: «η παρουσία σας απόψε εδώ δηλώνει την αποδοχή σας και την συμπαράστασή σας στο έργο της τοπικής μας εκκλησίας».

Μίλησε για τους πυλώνες της κοινωνικής δράσεως της «μικρής και φτωχής Ιεράς Μητροπόλεως μας», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι «η χριστιανική αγάπη δεν είναι μια αφηρημένη έννοια αλλά είναι συγκεκριμένος τρόπος ζωής και δράσης που εκφράζεται με την έμπρακτη υπηρεσία προς το συνάνθρωπο και αναφέρεται στον Όλο Άνθρωπο και στις ανάγκες του, που παραμένουν ίδιες παρά τις συνταρακτικές αλλαγές των δομών της κοινωνίας».

«Η εκδήλωση, συνέχισε ο Μητροπολίτης, είναι αφιερωμένη στα ένδοξα γηρατειά, τα οποία όλοι πρέπει να τιμούμε και να στηρίζουμε με κάθε τρόπο. Το Γηροκομείο αγωνίζεται κάτω από αντίξοες συνθήκες να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του και το πετυχαίνει χάρη στη δική σας βοήθεια και συμπαράσταση και γι’ αυτό σας ευχαριστούμε όλους μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας».

Απηύθυνε κάλεσμα στους τοπικούς και όχι μόνο θεσμικούς παράγοντες για την χρηματοδότηση και πραγματοποίηση του έργου της αναδιαρρύθμισης και ανακαίνισης του Ιδρύματος, «ένα μεγάλο έργο το οποίο θα είναι κόσμημα για το νησί μας από κτιριακής πλευράς και θα αποπνέει το ενδιαφέρον και τον πολιτισμό μας στον ευαίσθητο τομέα της τρίτης ηλικίας, έργο προϋπολογισμού 2.600.000 ευρώ, ποσό που δεν είναι δυνατόν να εξευρεθεί παρά μόνο με την ένταξή του σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Με την πραγματοποίηση του θα έχουμε νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις, περισσότερες κλίνες αφού οι υπάρχουσες δεν επαρκούν, καλύτερες υπηρεσίες φροντίδας. Γι’ αυτό αγωνιζόμαστε, αυτό επιδιώκουμε και σε αυτό θα επιμείνουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να το πετύχουμε.Το χρωστάμε στους γονείς μας, στους παππούδες και στις γιαγιάδες μας, το χρωστάμε σε αυτούς τους ανθρώπους που είναι οι άνθρωποί μας. Το Γηροκομείο είναι υπόθεση όλων μας, κομμάτι της ζωής μας κι έτσι πρέπει να το αισθανόμαστε, γιατί η ζωή μας εξελίσσεται κατά τέτοιον τρόπο, ώστε και εμείς όταν θα φτάσουμε στην ώριμη ηλικία να έχουμε προστασία και θαλπωρή».

Ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε τους χορηγούς, τα καταστήματα και τους ιδιώτες που προσέφεραν τα τρόφιμα για την εκδήλωση και τα δώρα της λαχειοφόρου αγοράς, την ορχήστρα, το προσωπικό του καταστήματος και όλους όσους συνέβαλαν, φανερούς και αφανείς, στην πραγματοποίηση αυτής της βραδιάς. Ιδιαιτέρως, όμως, ευχαρίστησε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Γηροκομείου και τον Διευθυντή του Γηροκομείου π. Παναγιώτη Ζαβιτσάνο. Τέλος απηύθυνε ιδιαίτερες ευχαριστίες στον ιδιοκτήτη του κτήματος «Γαρδέλη», Σπυρίδωνα Σκληρό, για την δωρεάν παραχώρηση της αίθουσας και την στήριξή του, ο οποίος στη συνέχεια πήρε το λόγο κι ευχαρίστησε με τη σειρά του τον Μητροπολίτη.

Μετά την σύντομη ομιλία του Μητροπολίτη παρουσιάστηκε ένα συγκινητικό βίντεο για την Τρίτη Ηλικία και ένα βίντεο με φωτογραφίες από το Γηροκομείο Λευκάδας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφειάρχης Λευκάδας Θεόδωρος Χαλικιάς, ο Αντιδήμαρχος Λευκάδας Γιώργος Φίλιππας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Πάνος Γαζής, Ηλίας Κοντογεώργης, Εύα Κατωπόδη, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας Σωτήρης Σκιαδαρέσης, ο πρ. Δήμαρχος Λευκάδας Κώστας Αραβανής, ο πρ. Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Τάσος Γαζής.

Οι εκατοντάδες παρευρισκόμενοι είχαν τη χαρά να γευτούν φαγητά από ένα πλουσιότατο μπουφέ και να διασκεδάσουν με ζωντανή μουσική. Οι περισσότεροι έφυγαν με πολλά δώρα από την πλούσια λαχειοφόρο αγορά που ξεπέρασε τα 600 δώρα! Ήταν μια πολύ όμορφη βραδιά όπου όλοι οι συντελεστές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για την επιτυχή πραγματοποίησή της.

Ειρήνη Βονιτσάνου

Φωτογραφίες της Ειρήνης Βονιτσάνου

Φωτογραφίες του Μάριου Γαζή

Προηγούμενο άρθροΑπάντηση στο Δήμαρχο Λευκάδας για το θέμα του Δρόμου Πόντη – Νηρά
Επόμενο άρθροΤα κύρια σημεία του χαιρετισμού του Γ. Καλούδη στην κοπή πίτας της ΠΙΝ